Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(VekiVivon* @ 2014 05 09, 14:17)
Sveiki, a, pagalvojau, kad galėtume ką įdomaus nuveikti kartu (daugiausia tikriausiai į vilniečius galiu kreiptis)? Ką manot apie kokį neilgą žygį su laužu po pelkes (žvėrukais irgi)? Nedaug to atsumo būtų 3-4 valandos lėto ėjimo smile.gif

ir aš už!!!
Atsakyti
QUOTE(VekiVivon* @ 2014 05 09, 14:59)
Mody, gal paorganizuojam? Tik ne šį savaitgalį. Ką manai?

Organizuojam būtinai mirksiukas.gif susirašysim dėl tikslesnių detalių smile.gif
Atsakyti
Mano tobulybė wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image
Papildyta:
Dar truputis Kajuko bigsmile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
aš labai norėčiau. ir maniškei į naudą būtų pavaikščiot su kultūringais šunimis

jaučiu, gautųsi vilkauogių žygis g.gif biggrin.gif
Atsakyti
šiandien Latvijoje sesės Viper ir Valkirija buvo įvertintos kaip labai perspektyvios merginos wub.gif

user posted image
Atsakyti
Et, moteros, a6labaipasiilgau Jūsų visų kompanijos blush2.gif

Labai svekinu Vilper ir Valkirijos šeimininkes su puikiu pasirodymu ir veisėją - zay (nuostabų žmogutį) bigsmile.gif wub.gif smile.gif

Taip, manau, kad gautųsi laukinių vilkauogių žygis smile.gif 166 cm, būtų nuostabu,kad prisijungtumėte ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 11 gegužės 2014 - 00:15
QUOTE(inga321 @ 2014 05 10, 23:10)
šiandien Latvijoje sesės Viper ir Valkirija buvo įvertintos kaip labai perspektyvios merginos  wub.gif

user posted image

Labai labai džiaugiuosiu ir nuoširdžiai sveikinu merginas wub.gif su šauniu pasirodymu parodoje thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robema: 11 gegužės 2014 - 06:26
o geras! bigsmile.gif sveikinu su paroda. pirmoji?

mes kol kas tik į Marijampolę taikysim... mirtinai visokių rūpesčių ir taip turim.

Kas apie šunį, tai mums gerą pirtį Upė užkūrus buvo prieš kelias dienas. Vėl susipjovė. Atrodė, viskas jau kontroliuojama, bet tereikėjo, kad mums būnant kambaryje, mano penkiametė, kaimynų vaikams paprašius (jie per tvorą bendrauja, tai bent tiek man ramu, kad niekas geruoju ar bloguoju neprisižais su šuniu), paleido palakstyt po kiemą. Tai atlėkė rėkdama "Pepę pjauna!!!". Žodžiu ir vėl Upė ėmė pjaut iš pavydo dėl vaikų, kiek supratau. Bet blogiausia net ne tai:
išlėkė vyras į kiemą: VA sulindus iki pusės į mažą būdą, pro mažą skylę, užspaudus drasko Pepę, klyksmas senikės nerealus, jau aišku, kad gerai nesibaigs. Ištraukt neišeina, rėkia "Fū" - būdoj negirdi, bandė mušt, kas tik dar labiau provokavo pjautis (va čia didžiausia klaida įsivaizduot, kad jei šunui įkrėsi, jis liausis pjovęs - nė velnio). Išlėkiau aš iš paskos, blyn, tiek supanikavus, kad visai nemąsčiau: griebiau tempt Upę už uodegos, kai kitoj rankoj klykė kūdikis doh.gif kaip žiauriai pavojinga ir beprotiška, bet tuo metu iš siaubo nė vienas nemąstėm. Tempiam Upę dviese, o ji su visa būda ir su Pepe kartu velkas po kiemą. Galiausiai, vienam laikant būdą, kitam lupant už uodegos lauk, vargais negalais išrovėm savo žvėrį (laimingai, patys nebuvom sukandžioti), gavo į skūrą ir buvo priplota prie žemės, kol šviesos tunelio gale nepamatė. Tuo metu tikrai maniau, kad iškamšą pasidarysiu blush2.gif O garsas ant viso kvartalo: klykė kūdikiai, rėkė tėvai, žviegė šunys - net kaimynai sulėkė iš kambarių žiūrėt, gal jau kokį vaiką papjovė doh.gif

vat man kyla klausimas: ar įmanoma išvengti tokių incidentų, kai nematau šunų? šiuo metu efektyvu tik neišleisti iš akių (į paprastą Fū reaguoja, bet nesant šalia daro savo) arba izoliuot vieną nuo kitos. Iš esmės, tai net negaliu pasakyt, kad Pepė gyvena su Upe, kaip nors konkuruoja, nes senikė tik tūno įsispraudus į būdą iš streso ir laukia mirties, nosies lauk nekiša, apie lakstymą kieme ar žaidimus nėra nė kalbos. Upė padarė viską, kad ta kalytė tiesiog nesirodytų. bet ir tas, kaip matot, nesutrukdė Upei rast progą pjautynėm.

Kažkada maniau, kad pirksim antrą VA kalę arba kokį trumpaplaukį kambarinį šunį... et, nenorėčiau gyvent kaip ant adatų

Tiesa, aikštelėj su svetimais šunimis pjautynių neinicijuoja, bent jau palyginus su kitais kolegom. nors ir nelabai progų turi kaip kiti, kurie būryje laksto, pešasi, vaikosi.
Atsakyti
Dieve mano, kaip taip panašu su maniškėm. Aš padariau savo gyvenime klaidą - įsigydama VA. Deja, gal idealizavau ir šiaip - šuo tarp top 10 rekomenduojamų šeimom - turinčiom vaikų - ir tikrai - šeimoje, su vaikais, agresijos jokios - fantastiška. Nu bet su kitais šunimis doh.gif Ko tik nedariau - bet dabar jau nuleidau rankas. Teliko laukti, bet po to - jokio VA mano namuose
Atsakyti
Matot, čia nuo šuns priklauso-mano namuose 4 VA, einam pavaikščiot ir su kitais šunimis, ir maniškius net kiti žmonės kai kuriuos paima vaikščiot su kitais šunimis. Tad tas "vokietis jau niekada" yra neteisingas. Taip-Upės atvejis su Pepe blogas ir išskirtinis atvejis, bet tai nereiškia kad ji taip nuoširdžiai žudys visus. Sakykim aš turėjau dvi kales, kurios pjaudavos bet kokioje pozicijoje, sąlygomis ir panašiai-o tuo tarpu su kiekviena atskiria galiu eit ir pažindint su kitais šunimis. Žinoma vokietis nėra itin draugiškas kitiems šunims, tai ne retriveris, šis šuo ne tam, kad bičiuliautis su šunimis-jis žmogaus šuo. Bet vis tik tai tikrai įmanoma-ir daugelis čia esančių tai patvirtins. Kad du savi šunys nesugyventų yra išimtiniai atvejai. Vis tik Upę nuo Pepės reikia izoliuot galutinai-taikos čia jau nebus. Kažkas įvyko ir ji jau užsiciklino ant jos. Bet antrą šunį visai realu turėt-patiną,ar sakykim jei viskas ok jos pačios vaiką, ar kai ji subręs nuo mažiuko augintą šuniuką-laisvai priims
Atsakyti
aš vieną pastebėjimą turiu:

sakoma, VA LENGVAI dresuojamas. Tas klaidina žmones. Lengvai nebūna, reiktų rašyt "imlus dresūrai", "geros darbinės savybės" ar pns. Nes lengvai gero šuns negausi.

O kam pasipasakoju, kad, va, problemos mums dėl pjautynių, tai nustemba, gi tokia klusni geručių šunelių veislė smile.gif Kažkoks sklando mitas, kad VA tinka visiems ir yra minkštas geras žaisliukas.

Visgi mūsų santykius tik brandina šitos problemos - pastarosiomis dienomis ji nuolankesnė pasidarius, viena nelaksto, su jokiais šunimis negauna žaist, tai laukia visą dieną vakaro. ir patys esam priversti neapleist šunio, nepalikt kaip kokio žvirblio po kiemą duotis

o kas dėl VA turėjimo ir neturėjimo, tai 5 metus su vyru rinkomės veislę. Jis paskutinius 30 metų apie VA svaigo, o aš norėjau visokių šunų nuo bulmastifo, vokiečių dogo, vilkogaudžio, čeko iki vipeto ar špico, TIK NE VOKIEČIŲ AVIGANIO, kurių pilna ant kiekvieno kampo, kurie absoliučiai neįspūdingi, negražūs, žodžiu, neįdomūs biggrin.gif Bet nusileidau vyrui, nes šunio reikėjo "DABAR, negaliu daugaus gyvent!", dar ir gerai dresuojamas, kaina įkandama. O dabar visai kitaip - į pliką drebantį nekeisčiau, labai patogu kaime ar gamtoj, kai šuo mielu noru lauke būna, nesibrauna pasišildyti. Ir grožį šitam žvėry atradau. O didžiausia nuostaba, kad ji nuo pirmos dienos namie necypė, durų nedraskė, gerai prie svetimų jaučiasi, nei myža iš laimės, nei bijo ar puola. Ir per daug neloja
Atsakyti
Turėjau porą panašių situacijų, vienintelis dalykas, kuris padėjo atskirti susipjovusias kales - užpyliau kibirą vandens (buvo po ranka). Ber mano šuniai nepiktybiniai, gerai sutaria smile.gif
Atsakyti