kad kai gyvenom Palangoj, erkių per daug nepasigaudavom, o ir tos babeziozės ačiū D nepasitaikė. tiesa vat iš nemirsetos anytos Foksas visada parsiveža saujas erkių, o Bartas matyt neskanus, pasigauna tik vieną kitą man visada baisuma buvo Vilniaus parkai ir miškai, vat ten tai erkių knibždelynas
na jūs visada galit nueiti į pajūrį palakstyti kur nėra erkių ir yra labai smagu
ar babezoze šuo stipriai serga tik pirmą kartą, o paskui silpniau arba neserga?
čia bus, tikiuosi, anekdotas. vienas vetas sakė, kad babezoze šuo susirgo, nes gavo ėst žalios mėsos
kaip tik erkę dukrai ištraukiau. man kažkaip nelabai baisu, kad šuo pasigaus ar sirgs. kai mažėms ištraukiau aną vasarą keliasdešimt, tai esu šaltų nervų. ką jau padarysi... palašinu kas mėnesį, prieš važiuojant namo iššukuoju ir gana. svarbu, yra gydymas, dauguma šunų išgydomi Papildyta: ar triguba chemija nuo erkių neatsilieps šunų sveikatai?
kad tos babeziozės gydymas labai sunkus, pakenkia inkstams, kepenims tie vaistai. bent jau man vetas taip sakė. o ir nesakyčiau, kad daug ką pagydo, visgi pažįstamų šunų nemažai krito nuo šios zarazos į pačią erkę žiūriu ramiai, ištraukiu iš šuns ir tiek, dėl savęs irgi nepergyvenu, bet va visokių ligų bijau
Aš irgi nebijojau kol prieš beveik 4 metus nepalaidojau sveiko, žvalaus, judraus, linksmo 8 metų šuns. Stengiaus daryt viską, kas tuo metu man atrodė teisinga ir buvo įmanoma ir vis tiek nepavyko...
Viena iš dabartiniu kalių, Ari, gyvenime jau turėjus du kraujo perpylimus, du sykius pakilo iš beviltiškos situacijos, kai jau visi rodikliai buvo tragiški, nu nefaina, visai nefaina stovėt šalia leisgyvio šuns tris valandas ir laukt kol sulašės kraujas, tada svirduliuojantį gabentis namo, ir tada laukt suveiks gydymas ar ne.
Mažoji ir ta jau spėjo erkę pasigaut. Tfu tfu, viskas atrodo gerai, nors man jau paranoja: kasdien capinu noses, žiūriu į sysiukus lauke ir visaip kitaip nepadoriai priekabiauju prie abiejų. Be to, gydymas, jeigu šuo rimtai serga, yra brangus. Ir be babeziozės yra dar ir kitų erkių platinamų ligų.
Chemija ne vitaminai, bet stengiuos viską naudot su protu. Nepapilu visko iškart ant šuns. Lašus lašinau prieš 2,5 sav, dabar uždėjau antkaklius, neostomosanu purškiu kai atsimenu arba kai kur nors važiuojam, o keliaujam mes daug, vasarą planuojam dar daugiau.
Norisi pasigirti ir čia Mūsų šeima plečiasi ir ją penktadienį papildė nauja kibirkštis - Huni Vilkiūkštis Aš jau ją dievinu ir esu be galo dėkinga Živilei
Ne visai netikėtai Pirkimas planuotas nuo praeito rudens, o žiemą pradėjom intensyviau ieškoti. Su Živilės pagalba mažoji atsirado Šiauliuose. Huni kol kas gyvens su mumis, vėliau persikels į kaimą ir bus kompanjonė mano tėvams, kuriems liūdna namie, kai vaikai suaugo Labai tikiuos, kad mergiotė augs graži, sveika ir laiminga
Čia tai pasirinkimas, spėju bus Iliano ir Sagos-Sabos dukra? Puiki vada, puikus pasirinkimas. Labai faina kudlė, labai Tetuka jos is akiu nepaleidau Pasaulinej, dar kazkur ir fotke su juo turiu- labai simpatiskas suo Mamukas ringe irgi daznai suzibanti, cempionu cempionate anais metais rodes, VA atstovavo, jeigu kalbant apie "podiumo" puse Labai uz jus dziaugiuos pasirinkimu!
Čia tai pasirinkimas, spėju bus Iliano ir Sagos-Sabos dukra? Puiki vada, puikus pasirinkimas. Labai faina kudlė, labai
Tetuka jos is akiu nepaleidau Pasaulinej, dar kazkur ir fotke su juo turiu- labai simpatiskas suo Mamukas ringe irgi daznai suzibanti, cempionu cempionate anais metais rodes, VA atstovavo, jeigu kalbant apie "podiumo" puse Labai uz jus dziaugiuos pasirinkimu!
Taip, vada būtent ši. Ir pas mus atkeliavo vienintelė vados kudlė. Kadangi pati nelabai tvirta esu VA pasauly, tenka pasitikėt žinančių žodžiais Ačiū už pagyras