Keliu temą į viršų.
Ir parašysiu iš kitos, t.y. tikrintojo pusės.
Mano tėtis tą darbą dirba, tai pripasakoja įvairiausių istorijų. Dabar gal reikalai po truputį tvarkosi, bet anksčiau...
Daug kas skųsdavosi, kad kontrolieriai labai kabinėjasi net ir prie smulkmenų. Tai tėtis pasakojo, kad būdavo net tokių atvejų, kai
atitempia automobilį "pravaryt technikinę" ir dar baisiai piktinasi, kad kontrolierius net į kalbas nesileidžia
Nežinantiems: šiaip kai kontrolierius išduoda taloną, ant jo deda savo asmeninį spaudą. Visi spaudai Lietuvoje yra sunumeruoti. Jei automobilis pakliūva į avariją, ir išaiškėja, kad mašina techniškai netvarkinga, bet turi taloną kaip tvarkinga, išdavęs taloną kontrolierius yra baudžiamas. Todėl nepykit ant kontrolierių, nepraleidžiančių jūsų techniškai netvarkingų automobilių (tik gink Dieve nesakau, kad visos mašinos netvarkingos), nes po to jie patys gali nukentėti.
Pabaigai vienas anekdotas iš mano tėčio realybės: eilė didelė, daugelis joje bijo, tai ieškosi, kas "padės" praeiti technikinę apžiūrą. Tėtis dirbdamas matė, kaip vienos mašinos vairuotojas kalbėjosi su vienu vyru, tada tas priėjo prie tėčio, pasisveikino su juo, paklausė, kaip sekasi, ir išėjo pro kitą galą. Po kiek laiko privažiuoja tas vairuotojas, tėtis tikrina mašiną ir atranda daug trūkumų, dėl kurių talono išduoti negali. Tai tas žmogelis taip nuoširdžiai nustebo: "Kaip tai? Juk aš sumokėjau 100 Lt, vienas vyras sakė, kad Jus pažįsta ir kad praleisite". Pasirodo, kažkoks aferistas sakėsi pažįstantis mano tėtį, paėmė iš ano vairuotojo pinigus ir kuo ramiausiai išėjo
Štai kuo baigiasi noras "pralįsti".
Arba dar: atvažiuoja žmogelis, mašinoj reikia pakeisti tik posūkių žibintus, o tas žmogelis kiša tėčiui 50 Lt, kad praleistų
tai tėtis ėmė ir pasakė: "geriau tu už 10 Lt tuos žibintus susitvarkyk ir atvažiuok, o ne 50 Lt man duok"