būna speciali "braškinė" plėvelė, pvz. Schetelig prekiauja Vilniuje. Tiesa, aš ją nusipirkau ir sėkmingai nesodinau į ją Stovi sau.
jei yra vietos, darykite iškeltą lysvę, joje nieko ravėt nereik... O derlius palyginus dvigubas su tuo, kuris lysvėse.
QUOTE(Aurora25 @ 2014 03 29, 20:58)
Sveikos, turiu dilemą. Nenoriu ravėti braškių, žole mulčiuoti man patinka, tik neturiu pakankamai žolės. Galvojau tiesti juodą plėvelę, bet pasiskaičiau visokių nuomonių ir nebežinau ką čia ir daryti. Gal kuri iš jūsų bandė sodinti braškes į juodą plėvelę? Kokia jūsų nuomonė? Ačiū
Laba,
As tai labai rekomenduoju juoda plevele. Pati auginu pleveleje jau 4 metus ir esu labai patenkinta - nematau jokiu trukumu, tik privalumus - krumeliai greiciau po ziemos atsigauna, be to visada sausos uogos, del to maziau puna - akivaizdus skirtumas su tomis kurios auga be pleveles, ravet nereikia, usai ne taip isikabina kaip i zeme, bet imanoma pasidauginti. Vienintelis niuansas - pirkite storesne ir tvirtesne plevele, nes plona greitai suplysta, as pirkau pakankamai stora, dabar jai ketvirti metai, jau paplisus, bet dar laiko:)
Papildyta:
Sveiki,
Gal kas turi remontantiniu braskiu daigeliu Vilniuje arba Vilniaus rajone, reiketu apie 15 daigu.
QUOTE(Aurora25 @ 2014 03 29, 19:58)
Gal kuri iš jūsų bandė sodinti braškes į juodą plėvelę? Kokia jūsų nuomonė? Ačiū
aš auginu juodoj plėvelėj jau seniai. Man labai patinka
Ismanios, pafilosofuokit Iskasiau griovi per du kastuvus, ten priverciau siaudu-skiedru-sieno misinio. Uzkasiau visa zeme atgal ant virsaus. Jeigu sodinsiu ten braskes, kazin augs?
Aišku, augs, ir gerai augs.
beje, dalinuosi, tas žmogėnas, pas kurį braškes pirkau, siūlė anas sodint taip (gal visos taip darot, o aš nedarydavau) - bert į duobutę trąšų, tada porą cm žemės ir ant viršaus sodint, ir tada atseit bus galima dar sykį tręšti jau tik po derliaus nuėmimo. gal kam pravers.
beje, dalinuosi, tas žmogėnas, pas kurį braškes pirkau, siūlė anas sodint taip (gal visos taip darot, o aš nedarydavau) - bert į duobutę trąšų, tada porą cm žemės ir ant viršaus sodint, ir tada atseit bus galima dar sykį tręšti jau tik po derliaus nuėmimo. gal kam pravers.
QUOTE(stripulis @ 2014 03 30, 23:32)
Aišku, augs, ir gerai augs.
Tada neverta ir auginti, parduotuvėj su trąšom pilna
trąšos šiais laikais gali būt ir ekologinės vargu ar ant tokių trąšų užaugintų pilna parduotuvėj
http://www.ekofarm.l.../fosforo-trasos
http://www.ekofarm.l.../fosforo-trasos
merginos, gal galit patarti kokias nors skystas ar tirpias biologines trąšas braškėms? Mano braškių krūmeliai plėvelėje pasidarė tokie vešlūs, kad į žemę jau nieko nebegaliu įterpt, tik purkšt arba laistyt.
QUOTE(saintlina @ 2014 03 31, 10:00)
merginos, gal galit patarti kokias nors skystas ar tirpias biologines trąšas braškėms? Mano braškių krūmeliai plėvelėje pasidarė tokie vešlūs, kad į žemę jau nieko nebegaliu įterpt, tik purkšt arba laistyt.
Activit: Laistant kasdien, ištirpinti 1kg kibire vandens ir tirpalą dar praskiesti 10 kibirų vandens.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 31, 11:40)
Activit: Laistant kasdien, ištirpinti 1kg kibire vandens ir tirpalą dar praskiesti 10 kibirų vandens.
O iš šitų nebus taip, kad bus daug gražių lapų, o mažai uogų? Aš pernai tręšiau jom anksti pavasarį, tai krūmai buvo vešlūs labai. Bet, kad uogom turėtų naudos nepastebėjau, arba mano braškės neproduktyvios.
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 31, 10:58)
O iš šitų nebus taip, kad bus daug gražių lapų, o mažai uogų? Aš pernai tręšiau jom anksti pavasarį, tai krūmai buvo vešlūs labai. Bet, kad uogom turėtų naudos nepastebėjau, arba mano braškės neproduktyvios.
šiomis trąšomis dabar reikia tręšt ir po derėjimo. O norint daugiau uogų, reikia kuo daugiau fosforo ir kalio. Tai tektų rinktis jau normalias trąšas
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 31, 12:03)
šiomis trąšomis dabar reikia tręšt ir po derėjimo. O norint daugiau uogų, reikia kuo daugiau fosforo ir kalio. Tai tektų rinktis jau normalias trąšas
Hm.. normalias... kompleksines ta prasme? Bet čia jau bus ne natur produkt , kai gaus tokių, ane?