skystomis palaistyti paprasčiau. o jei biriomis, tai reikia po mulču tręšti, bet taip sunkiau.
QUOTE(jurginux @ 2014 06 16, 11:23)
Aš irgi mulčiavau tam.Pradėjau mulčiuoti tik šį pavasari tad kaupiu žinias ateičiai.Ačiu už atsakyma.
Mano braškes auga po plėvelia.Kaip pasibaigs uogos žadu patrešti trašom ir palepyti jas.Krumai sodinti ši pavasari.Tai derliaus norisi geresnio kitiems metams.Tai kaip reiks trešti tai ta traša pakelus po šiaudais reiks pabarstyti ar ir ant viršaus galima užbert
Mano braškes auga po plėvelia.Kaip pasibaigs uogos žadu patrešti trašom ir palepyti jas.Krumai sodinti ši pavasari.Tai derliaus norisi geresnio kitiems metams.Tai kaip reiks trešti tai ta traša pakelus po šiaudais reiks pabarstyti ar ir ant viršaus galima užbert
Tirpdžiau vandenyje.
QUOTE(aurute66 @ 2014 06 16, 20:03)
Braskes jau valgom pilna burna...
pas mane jau į pabaigą.. ech.. Na, dar Pandora noksta. Tik nutariau, kad kažkaip mažokai aš tos Pandoros užsisodinus
Packa, taip. Vešlių braškių iš tiesų lapai iki kelių kas ką bekalbėtų kad joms per daug azoto. Paprastai jos duoda dideles uogas ir jų daug. Taip mano mamos braškynas ir 10 metų žada sulaukt. Tos uogos jau nebeatrodo kaip jaunos, bet 5 metų braškynas buvo toks kaip aprašei.
Ananasinės uogytės? Saldžios? ))
Šiaip tai kas norit didelių uogų, tai galiu rekomenduoti Roxaną. Jų dydis tikrai muša visus rekordus. Na bet šiaip skonis... reikia sirpint iki labai labai labai raudonų. Tik tada skanios. Kitaip kietokos ir rūgštokos. O pas mumis kaip žinia lysvėse kol kas braškė nesulaukia pernokimo. Būna sužiaumotos vos tik spėja raudoną spalvą gaut.
Auginate kas nors Sonatą? Jų vėlyvumas mane pritrenkė. Uogų ten dar nei su žiburiu nėra, užmegsta, bet nelabai seniai, o kai kurios netgi dar tebežydi. Tai įtariu uogų turėsim liepos vidury, ne anksčiau. O kai pirkau buvo parašyta, kad ANKSTYVA veislė...
Šiaip tai kas norit didelių uogų, tai galiu rekomenduoti Roxaną. Jų dydis tikrai muša visus rekordus. Na bet šiaip skonis... reikia sirpint iki labai labai labai raudonų. Tik tada skanios. Kitaip kietokos ir rūgštokos. O pas mumis kaip žinia lysvėse kol kas braškė nesulaukia pernokimo. Būna sužiaumotos vos tik spėja raudoną spalvą gaut.
Auginate kas nors Sonatą? Jų vėlyvumas mane pritrenkė. Uogų ten dar nei su žiburiu nėra, užmegsta, bet nelabai seniai, o kai kurios netgi dar tebežydi. Tai įtariu uogų turėsim liepos vidury, ne anksčiau. O kai pirkau buvo parašyta, kad ANKSTYVA veislė...
tai kad Sonata prie velyvesniu
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 16, 20:54)
Packa, taip. Vešlių braškių iš tiesų lapai iki kelių kas ką bekalbėtų kad joms per daug azoto. Paprastai jos duoda dideles uogas ir jų daug. Taip mano mamos braškynas ir 10 metų žada sulaukt. Tos uogos jau nebeatrodo kaip jaunos, bet 5 metų braškynas buvo toks kaip aprašei.
Ananasines saldokos,su idomiu poskoniu.Mano demesio vertos
SONATA auginu,buvau pridengusi su agro,tai skenu kartu su ankstyvom ZUMBA.man skanios visos,dabar net ir gavusios lietaus,jos saldzios,neistizusios
QUOTE(jurginux @ 2014 06 16, 12:23)
Tai kaip reiks trešti tai ta traša pakelus po šiaudais reiks pabarstyti ar ir ant viršaus galima užbert
o kam tręšti, jeigu tinkamai mulčiuojate?
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 16, 21:54)
kiek teko girdėti tai jos prie ankstyvuju
QUOTE(diasaja @ 2014 06 17, 08:35)
Sakote užtenka vien mulčiavimo?
Kokias braškes galite patarti iš pačiu,pačiu ankstyviausiujų?
QUOTE(diasaja @ 2014 06 17, 08:35)
aš tai irgi nesuprantu kam jas tręšti jeigu jos gražiai auga ir uogų yra
QUOTE(diasaja @ 2014 06 17, 07:35)
drįstu ginčytis - pernai trečiametės, pastoviai mulčiuojamos, Senga sengana ir marmolada nebuvo labai derlingos, uogos skanios, didelės, bet nebuvo daug. Šiemet pavasarį patręšiau, mulčiuoju taip pat, apsipylusios uogomis. nu nėr pas mane nei mulče, nei priemoly reikalingų elementų, nėr