Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

mano argumentai už mineralines - pernai rudenį iš savo ūsų pasidauginau braškes, šiemet pavasarį patręšiau DCM trąšomis braškėms. pirmametės dera taip gausiai, kaip ir antrametės, ko iki šiol pas save nesu mačius. man nebekyla rankos laikytis skurdo režimo, bandyti išmaitinti augalus tik organiškai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 14, 21:51)
O kaip atrodo tavo braskes? Grazios, lapai tvirti ir stiprus? Krumai dideli? Aukstos bent iki blauzdu? Man itarimas, kad joms truksta trasu...

Lapai tamsus, nera liesi. Augina krumai nauju lapu. Aukstis iki ciut virs kauliuko. Zydejimo metu perliejau trasom katreli. Gal mazai jom..
Dirvoje auga tu vaistazoliu, kaip eglutes. Skaiciau, jog jos rodo, kad rugstoka dirva.

Aciu uz patarimus, tirai pasinaudosiu, dar patresiu esamus kelis krumelius, o dirva naujoms, pradesiu ruosti jau dabar.
Atsakyti
QUOTE(anna86 @ 2014 06 15, 07:11)
Lapai tamsus, nera liesi. Augina krumai nauju lapu. Aukstis iki ciut virs kauliuko. Zydejimo metu perliejau trasom katreli. Gal mazai jom..
Dirvoje auga tu vaistazoliu, kaip eglutes. Skaiciau, jog jos rodo, kad rugstoka dirva.

Aciu uz patarimus, tirai pasinaudosiu, dar patresiu esamus kelis krumelius, o dirva naujoms, pradesiu ruosti jau dabar.

Dirviniai asiūkliai? Ooo, tikrai jie rodo, kad rūgšti dirva? Pas mane problemos su avietėm, vis galvoju ko jos ten neauga ir ko tiek daug tų asiūklių prisiveisė. Nenuostabu, nes pripyliau pjuvenų joms. O pjuvenos rūgština dirvą. Dabar aišku 4u.gif 4u.gif 4u.gif Reikia pašarmint reiškia.

Anna, aš dirvos rūgštingumą šiaip matavau pavasarį labai primityviai, bet rašo, kad galima tikėt. Nusipirkau popierinių juostelių rūgštingumui matuot, atsinešiau dirvos žiupsnelį, įpyliau vandens, suplakiau ir palaukiau kol šiek tiek tirščiai nusistos. Tada įmerkiau lakmuso popieriuką ir jis man parodė dirvos rūgštingumą. Gali būti nepaisant to, kad braškės mėgsta rūgštesnę dirvą, jinai yra visvien PER RŪGŠTI. Pagooglink, rodosi ten rašo kad 5,5-6,5 Ph turi būti. Pažiūrėk ar pas tave ne mažiau. Braškių krūmai iki kauliukų reiškia ko gero maždaug apie 10 cm?? Nu čia sakyčiau apskurdę krūmeliai. Vešlios gražios braškės turėtų būti bent 20-40cm lapai. PAs mane 30 cm. Nors aišku vien lapų dydžiu negali matuot, bet jeigu ir lapai maži ir braškių nedaug, pažiūrėk rūgštingumą ir sutvarkyk tręšimą ir turėsi daug daug braškių!! Kai dirva per rūgšti nemulčiuok žieve, pjuvenom. Dėl šiaudų deja nežinau...

DCM tai rodosi ekologiškos trąšos. organinės kilmės? Manau neblogas dalykas. Pačiam gana sunku sureguliuot, kad viskas būtų gerai - per daug mėlo uždedi, tai per daug nitratų sukaupia, kiaušinių lukštų dulkių papyliau - labai nepatiko, gal per daug nušarminau. Pelenų šiek tiek pyliau, bet daug bijojau, kad irgi nenušarmint, nors dėl pelenų jos ten nieko blogo nesakė. Mineralinės trąšos man greičiausiai netinka, nes smėlyje jos labai greitai išsiplautų ir šiaip ne prie širdies. Man visai nebūtina kad krūmas išaugintų rekordus. Svarbu, kad būtų pakankamai uogų, sveiki krūmai ir man gerai...

Čia buvau rašiusi apie eksperimentą su daigais nuo 9 metų braškių. Tai sezonui įsisiūbuojant matau, kad visgi uogos ne tokio stambumo kaip turėtų būti. Gali būti, kad nebus pasiteisinęs eksperimentas... Įdomu jeigu nuo jų paimčiau ūsus ir užauginčiau vėl naujus krūmus kas būtų. Tikriausiai veislės tęstinumas jau negrįžtamai pasikeitęs. Ech kaip gaila.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 15, 09:58)

Anna, aš dirvos rūgštingumą šiaip matavau pavasarį labai primityviai, bet rašo, kad galima tikėt. Nusipirkau popierinių juostelių rūgštingumui matuot, atsinešiau dirvos žiupsnelį, įpyliau vandens, suplakiau ir palaukiau kol šiek tiek tirščiai nusistos. Tada įmerkiau lakmuso popieriuką ir jis man parodė dirvos rūgštingumą. Gali būti nepaisant to, kad braškės mėgsta rūgštesnę dirvą, jinai yra visvien PER RŪGŠTI. Pagooglink, rodosi ten rašo kad 5,5-6,5 Ph turi būti. Pažiūrėk ar pas tave ne mažiau. Braškių krūmai iki kauliukų reiškia ko gero maždaug apie 10 cm?? Nu čia sakyčiau apskurdę krūmeliai. Vešlios gražios braškės turėtų būti bent 20-40cm lapai. PAs mane 30 cm. Nors aišku vien lapų dydžiu negali matuot, bet jeigu ir lapai maži ir braškių nedaug, pažiūrėk rūgštingumą ir sutvarkyk tręšimą ir turėsi daug daug braškių!! Kai dirva per rūgšti nemulčiuok žieve, pjuvenom...

Oi kaip aciu, uz visus patarimus. Googlinsiu, domesiuos toliau.
As daigelius pasodinau berods paskutinem balandzio dienom. Tai ir tai lb dziaugiausi, kad prigijo, kad naujus lapelius leidzia. Kad viena uoga buvo uzmezge:) Tik liudina, kad visokie brudai puola, ir tu usu labai laukiau. Bet jau dabar suprantu, kad visgi joms truksta kazko. Jusu patarimu deka, tikiuosi issaugoti esamas ir isiplesti, kad butu normalus braskynas, pavalgymui, uogienems ir dar draugus pavaisinti:D
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 15, 11:58)

Čia buvau rašiusi apie eksperimentą su daigais nuo 9 metų braškių. Tai sezonui įsisiūbuojant matau, kad visgi uogos ne tokio stambumo kaip turėtų būti. Gali būti, kad nebus pasiteisinęs eksperimentas... Įdomu jeigu nuo jų paimčiau ūsus ir užauginčiau vėl naujus krūmus kas būtų. Tikriausiai veislės tęstinumas jau negrįžtamai pasikeitęs. Ech kaip gaila.

Taigi pabandykit nedidelį plotą užsisodinti ir pamatysit verta ar ne, gi visada galima išrauti, jeigu rezultatas nedžiugina mirksiukas.gif Jeigu gera veislė gaila būtų netekti.
Aš tai tręšiu su vištos mėšlu, bet labai jau jo mažai dedu, bijau, pertręšti ir kalifornijos sliekų komposto braškytės gauna. O dar mulčiavimas manau labai gerą įtaką mano braškėms padarė. Ir stebiu, kad neperdžiūtų, nors kai mulčiuotos su drėgmės trūkumu jau problemos nėra.
Atsakyti
QUOTE(anna86 @ 2014 06 15, 10:59)
Oi kaip aciu, uz visus patarimus. Googlinsiu, domesiuos toliau.
As daigelius pasodinau berods paskutinem balandzio dienom. Tai ir tai lb dziaugiausi, kad prigijo, kad naujus lapelius leidzia. Kad viena uoga buvo uzmezge:) Tik liudina, kad visokie brudai puola, ir tu usu labai laukiau. Bet jau dabar suprantu, kad visgi joms truksta kazko. Jusu patarimu deka, tikiuosi issaugoti esamas ir isiplesti, kad butu normalus braskynas, pavalgymui, uogienems ir dar draugus pavaisinti:D

aaa, jeigu pasodintos šiemet, tai viskas normalu.... Jokios panikos kelt nereikia. Ir jokių ūsų ir neturi būt dar...
Atsakyti
Sveikutes.O sakykit ta mulčia rudeni nuimat?ar paliekate per žiema?Aš su šiaudais apmulčiavau tai nežinau ar čia jį palikti reikės ar nuimti ant žiemos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurginux: 15 birželio 2014 - 13:40
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 15, 13:25)
aaa, jeigu pasodintos šiemet, tai viskas normalu.... Jokios panikos kelt nereikia. Ir jokių ūsų ir neturi būt dar...

Fu...ramiau jau:D bet vistiek gerai visi jusu patarimai:)
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2014 06 15, 14:39)
O sakykit ta mulčia rudeni nuimat?

Kokiu tikslu mulčiavot?
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2014 06 15, 13:39)
Sveikutes.O sakykit ta mulčia rudeni nuimat?ar paliekate per žiema?Aš su šiaudais apmulčiavau tai nežinau ar čia jį palikti reikės ar nuimti ant žiemos.

Praktiskai, tik dar pradejau mulciuot si pavasari, bet kiek teoriskai SM pasiskaiciau, jog mulciuojama ne vien tam, kad nereiktu ravet, kad uogos neissimurzintu ir viskas estetiskai atrodytu, bet ir tam, kad kas mulcas irtu, o savo irimu, gerintu dirvozemi. Tad as jo nenuiminesiu, o tik pildysiu.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 15, 09:58)

vakar buvau uzsukus pas viena pazistama, pavaisino savo xxl braskemis, tai zinokyt buvau apakus kai pasake kad braskes jau 5-metes o uogu didumas blink.gif valgiau kaip obuoli. nuvede parodyt, tai zinokyt nepatikejau, man atrodo kad apsimelavo g.gif krumai atroda kaip antrameciai, nes nesimato jokiu zimiu seno krumelio, leidzia augti krumais, tu krimu didumas man iki kelio, uodu tiek... o didis uogu bigsmile.gif sako kad tresia tik pavasari meslu ir tokiu rugiu is meslo, dildziu pieniu.... po derlaus nuemimo apmulcioja pjauta zole.
pati auginu braskes jau daug metu, nors neesu specas, bet man uogu visada uztenka. Bet mano 4-mecziau krumai jau atrodo nekaip, ir uogos jau smulkios, nors ir tresiu ir mulcioju, o jos krumai tai sveiki, stori, jokio suketiejimo,zymiu nera g.gif
Atsakyti
QUOTE(anna86 @ 2014 06 16, 09:01)
Praktiskai, tik dar pradejau mulciuot si pavasari, bet kiek teoriskai SM pasiskaiciau, jog mulciuojama ne vien tam, kad nereiktu ravet, kad uogos neissimurzintu ir viskas estetiskai atrodytu, bet ir tam, kad kas mulcas irtu, o savo irimu, gerintu dirvozemi. Tad as jo nenuiminesiu, o tik pildysiu.

Aš irgi mulčiavau tam.Pradėjau mulčiuoti tik šį pavasari tad kaupiu žinias ateičiai.Ačiu už atsakyma.
Mano braškes auga po plėvelia.Kaip pasibaigs uogos žadu patrešti trašom ir palepyti jas.Krumai sodinti ši pavasari.Tai derliaus norisi geresnio kitiems metams.Tai kaip reiks trešti tai ta traša pakelus po šiaudais reiks pabarstyti ar ir ant viršaus galima užbert g.gif
Atsakyti