Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

O kai suvalgai braskiu derliu, tai reikia lapus sulig pazeme nurezti ar ne??? doh.gif Kad nauji ataugtu, kad ligos neplistu. Kas nors taip darote, gerai viskas paskui buna???A?

Skruzdes nemegsta TIRPIOS KAVOS MILTELIU arba buna tokio cukriuko joms pirkti, as turiu, bet nenaudoju, ieskau eko budu su jomis kovoti, bet jos man ir nedaro mega skruzdelynu ax.gif Kavos miltelius reikia pilti pakapscius ju urvelius, tad pastarosios turetu issinesdinti.....Ir kiausinius issinesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 13 birželio 2014 - 15:15
QUOTE(kuzdaite @ 2014 06 13, 15:11)
* O kai suvalgai braskiu derliu, tai reikia lapus sulig pazeme nurezti ar ne??? doh.gif Kad nauji ataugtu, kad ligos neplistu. Kas nors taip darote, gerai viskas paskui buna???A?

** Kavos miltelius reikia pilti pakapscius ju urvelius, tad pastarosios turetu issinesdinti.....Ir kiausinius issinesti.

* kai suvalgai, dar per anksti pjauti. jei nori, dar ūsų pasiaugini atšviežinimui. aš pjaunu jau visai rudenį, kad iki šalnų tik atželtų nauji lapeliai.
** išsineša, keliais metrais toliau smile.gif

Atsakyti
Pirmus metus pasisodinome braskiu ir isleido nemazai usu. Ka su jais daryti?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2014 06 13, 21:37)

Jei norite tureti daigiuku, auginkite, jei ne - kirpkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 06 13, 17:11)
O kai suvalgai braskiu derliu, tai reikia lapus sulig pazeme nurezti ar ne??? doh.gif Kad nauji ataugtu, kad ligos neplistu. Kas nors taip darote, gerai viskas paskui buna???A?

kelis metus buvo negražūs braškių lapai, tai juos nukirpdavau, bet jau rudenį, tada spėja dar nauji užaugti iki šalnų. O pernai buvo jau labai gražūs ir sveiki lapai, tai nebekirpau.
Atsakyti
QUOTE(office @ 2014 06 13, 21:37)

Laas vakaras 4u.gif
Įkišiu ir aš savo trigrašį biggrin.gif
Pati mokausi auginti braškes. Iš profesionalų, braškių augintojų girdėjau, kad pirmais metais braškėm nereikia duoti auginti ūsus, nes jos dar turi per šiuos metus geras šaknis užauginti. Tada kitais metais bus stiprūs braškių krūmai, duos dideles uogas. Pirmais metais tik galima leisti augti uogoms. Nors kiti augintojai, net uogoms neleidžia augti. schmoll.gif
Nu, o man ranka nekyla nuskinti braškės žiedą. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(rionka @ 2014 06 12, 10:37)
Siltnami nuo skruzdeliu(dideliu) isgelbejo tik ,,dihlofosas,, doh.gif .Savaite kovojau ir dabar svenciu pergale clap.gif

Kas į šiltnamį ? DIKLOFOSAS? doh.gif VAJEZAU! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 12, 10:39)
ačiū,bet nenoriu,o ir vaikai jau dideli.
man dar sorū kruopos padėjo,bet tik toj vietoj,persikėlė į kitą  doh.gif

Che che. Nebent psichologiškai baisiai skamba. Sisiukas tai ne kakiukas. Jis yra sterilus, nes tai viskas, ką organizmas išvalo iš kraujo. Ten yra drusku, hormonu siaip zuvusiu virusu ir bakteriju liekanu. Bet visikai nieko, kuom galima uzkrest augalus ar zeme. Gal net girdejot apie urino terapija? Zmones geria del visokiu gydymosi tikslu. Nu sito tai as aisku ne siulau lotuliukas.gif schmoll.gif Bet darze supilt ant zemes nieko tokio...
Kai tuo tarpu kakojimas sode gali labai nekokias pasekmes sukelt, to niekada nerekomenduoju daryt. Ten visokie kirmeliu kiausiniai ir visoks brudas tupi. Ir issilaiko metu metais, uztersia dirvozemi ilgam.

Na bet jeigu soru kruopos veikia, tai as irgi mielai jas pasirinkciau biggrin.gif
Atsakyti
Piukiosios braskyciu augintojos patarkit 4u.gif pernai pasodinau du karus deranciu braskiu siemet laci anksti zydejo ir nusalo dauk tai dabar pasiskinam po kelias mazutes krumeliai grazus tresta braskiu trasomis
Prieziura maksimali ir be uogu...mama sako isvis raut laukan ir pasisodint normaliu nesis tu nieko gero nebus nes pirmas derlius nusala kitas nebespeja taigi patarkit bukit geros
ka reikia daryti po pirmo derliaus
kada bus antras
ar is vis pakeist i iprastas
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 06 13, 23:12)
Jei norite tureti daigiuku, auginkite, jei ne - kirpkite 4u.gif

Aciu. O dabar ir galima tuos usus nukirpti, jau braskiu turime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 14 birželio 2014 - 17:09
keletą puslapių atgal paverskit, visai neseniai kalbėta apie ūsus
Atsakyti
Pasisodinau 10 daigeliu braskiu, paziurejimui, kaip seksis augint. Sodinau pavasari. Baisiai mylejau, pasiskaicius pas jus ir sienu pamulciavau...biggrin.gif
Taigi vienasyk nuvaziavus radau kazkokiu seiliu ant daigu, o jose lervu. Isrinkau...
Kadangi ziedeliai nusalo, uzmegzta buvo tik viena uoga. Taip laukiau savos, kad ir vienos, nunokstant... Siandien nuvaziuoju, uoga graziai suvalgyta, likes tik kotukas su lapeliais. Kiekvienam krumely randu skyletu ar susiraisiusiu lapu, o juose viksras, panasus kur kopustuose apsigyvena, ir kiausiniu... Isskyniau tuos lapus.. Usu taip pat nematyt, o taip noreciau pasidauginti krumeliu...
Ech, nesiseka man. Zeme - priemolis, tai tik rodos augink ir augink, bet, ne: puola visokie brudai. Uoga, tai itariu nuede sraiges, tu ten pilna.
Bet vistiek noriu uzsiauginti savu uogu, tad rudeni sodinsiu daugiau daigu ir vis plesiu, bet kaip nuo tu visokiu velniu apsisaugot? Sraiges, viksrai ir dar gyviu pilna. Lapus, kaip suprantu nupjaut rudeniop. O kaip apsaugot naujai isodintus daigelius. Gal yra, kazkas, ka tureciau zinoti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anna86 @ 2014 06 14, 19:22)
Sraiges, viksrai ir dar gyviu pilna. Lapus, kaip suprantu nupjaut rudeniop. O kaip apsaugot naujai isodintus daigelius. Gal yra, kazkas, ka tureciau zinoti?smile.gif

O kaip atrodo tavo braskes? Grazios, lapai tvirti ir stiprus? Krumai dideli? Aukstos bent iki blauzdu? Man itarimas, kad joms truksta trasu... Priemolis pats savaime geras, bet nebutinai derlingas. Reikia tresti. Tada kazkaip ir kenkejai stipriu augalu vengia. Jeigu usu neleidzia, tai kaip tai man visgi rodosi, kad arba per sausa ar azoto reikia - geriausia meslo kokio uzmesk arba perpuvusio komposto ir ant virsaus uzmulciuok zole ar tai ten siaudais. Nu dar rugstingumas svarbu. Jos megsta dirva prie rugstesnes.
Tuo siemet isitikinau praktiskai.

Pas mane irgi yra sraigu, bet man tai jos taikus gyvunai. Grauzia tik nakti arba kai dregna ir tai labai daug nesugrauzia. Pas manes jos labiausiai megsta galvines salotas. Bet net kai ju ten ir nemazai aplipe (mazikiu), visvien dideles zalos augalui nepadaro. Su skylutem tik apatiniai lapai. Nedaug joms reikia matyt, kad socios butu.GAlima jas rankom nurinkt ir nauju negreit po nurinkimo ateina jeigu ir aplinkui nurenki. Nu vat kirminai tai kas kita. Sitie bjaurybes tai rajus, bet as kazkaip dar nesu macius, kad vesliu braskiu uzpultu kirminai. Kai braskiu ant kiekvieno kelmo kabes ne po 1, o po minimum 15, tai viena braske atiduot sliuzam nebus labai graudu. Jeigu sodinsi naujas, tai butinai i dirva iterpk organines trasos. Mineralines gal ir gerai, bet greiciau issiplauna.
Atsakyti