Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Aryvle @ 2014 06 10, 18:24)
Labas. nu nugąsdinot  doh.gif kodėl durpė braškėm nepatinka? pas mane buvo smėlis (toks kaip vaikam į smėlio dėžę pila), tai užvežiau arkliako kokių 15cm ir durpių. maniau kad pagerinau dirvą, o db taip išeina kad pabloginau  g.gif  ką daryti? bandyti mulčiuoti, ar nepadės?
o aš vakar randapu ravėjau braškes  doh.gif  prieš dvi sav nuravėtos braškės buvo, o vijoklinė kažkokia užsiveisus ir vėl viskas ta žole nuklota... tai pasiimiau teptuką ir randapo ir ėjau dažyti piktžolių  lotuliukas.gif  tikiuosi suveiks. kas dar išliks tai vėl nutepsiu, nes šaknys tų bjaurybių ilgos ir gilios  doh.gif

Taip, durpės braškėm visiškai nepatinka, smėlis irgi ne itin. Gal turi molio iš kur gaut? Jeigu šiek tiek įmaišytum, tai pagerintum. Kuo daugiau molio, tuo geriau. Aišku molis turi būt tręšiamas. Bet aišku vien tas faktas, kad durpė, smėlis ar molis ne rodiklis pats savaime. Svarbu ir kitos sąlygos. Arkliakas, tai arklių mėšlas? Jeigu 15 cm jo pripylei, tai trąšos daug, bet rizika, kad puls grybinės ligos labai didelė. Nebent negaus iš kur užsikrėst ir bus labai sveiki sodinukai. Mulčiuoti visais atvejais gerai.
O vat roundupo aš niekada nenaudočiau. Kapitaliai sugriauna jis eko pusiausvyrą keliems metams į priekį. Kai kurie teigia, kad net 15 metų į priekį. Nu aš gal netikėčiau, kad tiek daug, bet faktas kaip blynas, kad dalykas labai toksiškas, t.y. nuodingas. Didina krūvos rimtų ligų riziką net maži kiekiai - pradedant vėžiu ir baigiant opiniu kolitu (kai žarnyne atsiveria žaizdos). Ir tu manai, kad po roundupo tau veisis normali mikroflora užmulčiavus... Taip nebus.
Siūlau geriau ravėti. Netgi nerovus tos žolės būtų daugiau naudos negu nuroundapintos braškės. Beto juk dabar derlius. Jeigu naudojai raundupą jų JOKIAIS būdais nebegalima valgyt braškių. Beto roundupo negalima naudot jeigu arti yra šulinių, kurių vandeniu laistote augalus arba juolab geriate.
Šito preparato naudojimas ūkiuose yra reglamentuotas ir žiūrima, kad juo nebūtų purškiami kviečiai prieš derliaus nuėmimą. Deja daugelis ūkininkų į tai numoja ranka ir slapčia purškia naktį.

Nu ir paskaičiau moralą blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 10, 22:01)
Taip, durpės braškėm visiškai nepatinka, smėlis irgi ne itin. Gal turi molio iš kur g
Nu ir paskaičiau moralą blink.gif  blink.gif

Geras ir naudingas tas moralas mirksiukas.gif
Atsakyti
kaip ten bebutu, jei neziuret i roundapo kenksminguma, tai taip pat visiskai laikina priemone, seklos vel uzsinesa ir piktzoles taip pat sekmingai bujoja mirksiukas.gif Na jei piktzxoles neaugtu, tai kodel turetu braskes augti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 10, 21:01)
JOKIAIS būdais nebegalima valgyt braškių.
Šito preparato naudojimas ūkiuose yra reglamentuotas ir žiūrima, kad juo nebūtų purškiami kviečiai prieš derliaus nuėmimą. Deja daugelis ūkininkų į tai numoja ranka ir slapčia purškia naktį.

Nu ir paskaičiau moralą blink.gif  blink.gif

moralas geras BET

prie ko nebegalima valgyt braškių, jei tepta buvo tik žolė?
apie šito preparato naudojimą žinome pakankamai, tik norėjau paklausti, kiek asmeniškai matėte ūkininkų purškiant roundapu naktį derlių prieš nuėmimą? patys ūkininkaujam nemažus plotus, su dauguma ūkininkų bendraujam (neskaičiuojam smulkių ten po kelis ha), ir galiu pasakyti kad žinau tik vieną, ir net ne ūkininką, o bendrovę, kuri purškė kažkuriais metais roundapu prieš kūlimą, ir netgi ne naktį, o vidury baltos dienos. kitas dalykas naktį niekas nepurškia, dėl rasos, išimtinais atvejais kai jos nėra gal kas ir purškia, bet ne būtinai roundapu, nėra durnių naktim "arti" - ne taip lengvai ir gerai gyvena ūkinikai kaip kitiems atrodo....

aš ne piktai bet per dažnai "važiuoja" ant ūkininkų, skaudina širdį...
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2014 06 10, 16:56)
Pažiūrėk, ar kasnors nepaėdė šaknų (kurmis ar kurklys...), o gal koks šuniukas pasidarbavo...

kai šuniukas pasidarbuoja, tai augalas juoduoja (bent jau tujos).
QUOTE(naca @ 2014 06 10, 20:52)
o, sakykit, ka darot su braskiu usais, kai jos noksta?

nieko nedarau. Jeigu toli nuo krūmo ūsas paėjęs, tai mulčiuodama žole užmetu.
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2014 06 10, 23:18)
prie ko nebegalima valgyt braškių, jei tepta buvo tik žolė?
apie šito preparato naudojimą žinome pakankamai

Nupurškus kirtavietes, būtina jas pažymėti įspėjamaisiais ženklais, kuriuose nurodyta: Nupurkšta
Roundup Max. Draudžiama valgyti grybus ir uogas!

Vien tas įspėjimas instrukcijoj mane atgrasintų valgyt,jei skaitot instrukcijas ax.gif O jei jau taip pačioj instrukcijoj kažkas privertė gamintojus parašyt,tai įsivaizduokit,kas ten per brudas yra ir dar padauginkit dvigubai. .Argi manot,kad tas nuodas išnaikins tik vijoklius ir išgaruos ,kaip eteris?Įlys iki piktžolės šaknų,o braškes paliks ramybėj,bo pritaikytas tik piktžolėm?

Nepakankamai žinot ,reiškias.Čia tik viršūnėlės:
http://ekologija.blo...t/tag/raundapas
http://www.sarmatas....atskleisti-tau/
http://gmolt.wordpre...stys-sunerimti/
http://www.zaliojili...dojima-278.html
http://www.technolog...t...ose?l=2&p=1

Beje,dėl ūkininkų aš sutinku,nepurškia naktim.Purškia dieną.Bet net mano teta su savo šimtais hektarų savo namų zonos raundapu nepurškia visai,o pardavimui skirtas plantacijas tik nuėmusi derlių pavaro ax.gif Rudenį. Bo sakė,kad nuodas,žino gerai,o ką daryt,kai tokios supirkimo kainos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 11 birželio 2014 - 03:37
Dar apie roundupą

roundup
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 06 11, 04:32)
Nupurškus kirtavietes, būtina jas pažymėti įspėjamaisiais ženklais, kuriuose nurodyta: Nupurkšta
Roundup Max. Draudžiama valgyti grybus ir uogas!

tai mes nesusišnekam. pas mus pačius beje šimtai hektarų, tik ne braškynai lotuliukas.gif šiuo atveju būtina pažymėti kad purkšta roundapu, nes purkšta viskas, roundapas ką "paliečia" - tam šakės, o sakau aš praėjau tik vijoklines žoles per jų kūgelius mirksiukas.gif o kad roundapas kenksmingas, aš net nesiginčyju, tik kad nereikia visko persūdyti. štai perkat miltus, duoną, batoną, ir nežinot iš kokių grūdų ji kepta - jei jums pasisekė, iš mūsiškių, jei ne, tai iš kaimynų, kur roundapu nupurškė prieš kūlimą lotuliukas.gif o iš principo roundapas nudžiovina šaknį ir niekur jis ten nesisijoja, negaruoja ir nieko neapkrečia mirksiukas.gif

o staipsnių atvirai pasakius neskaičiau, neturiu laiko tokiem, plius kad ne visais rašančiais pasitinkiu jų kompetencija.
o greta tų visų blogybių yra tikimybė kad eina "reklama", nes yra ir kitų piktžolėms naikinti skirtų chemikalų wink.gif

taika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 11 birželio 2014 - 08:07
QUOTE(naca @ 2014 06 10, 20:52)
o, sakykit, ka darot su braskiu usais, kai jos noksta? Ar usai nepakenks augancioms uogoms?

aš atsakingai einu ir karpau ir sutapimas ar krūmeliai suaugo,bet braškių kiekis wub.gif
o pernai norėjau pasidauginti,tai leidau ūsuotis ir neturėjom nei pusės tiek uogų kiek dabar wub.gif

QUOTE(diasaja @ 2014 06 11, 00:03)
nieko nedarau. Jeigu toli nuo krūmo ūsas paėjęs, tai mulčiuodama žole užmetu.

man pernai ir po mulčium prisikabino prie žemės ir išlindo į viršų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 11, 08:33)

o pernai norėjau pasidauginti,tai leidau ūsuotis ir neturėjom nei pusės tiek uogų kiek dabar  wub.gif

dauginimui ūsus paleidžiam pasibaigus uogoms, spėja užaugint mažus kerelius iki rudeninio sodinimo.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 09:50)
dauginimui ūsus paleidžiam pasibaigus uogoms, spėja užaugint mažus kerelius iki rudeninio sodinimo.

tai jau dabar šitą ir aš žinau,o kol pradžia auginimo,visko norisi iš karto doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
help.gif help.gif
Mergaitės radau ant savo braškių lapų žalių kirmėliukių.Ant kelmuko po vieną,bet kad anos lapus graužia doh.gif Tai krašte apgrauužta,tai iš vidurio lopas iškrimstas doh.gif Ne visos apėję,bet yra apkramtytų lapukų doh.gif Kaip gelbėtis? g.gif
Nors kadir su apkramtytais lapais,kelmeliai auga leidžia gražius naujus lapus 4u.gif
Atsakyti