QUOTE(Aryvle @ 2014 06 10, 18:24)
Labas. nu nugąsdinot kodėl durpė braškėm nepatinka? pas mane buvo smėlis (toks kaip vaikam į smėlio dėžę pila), tai užvežiau arkliako kokių 15cm ir durpių. maniau kad pagerinau dirvą, o db taip išeina kad pabloginau ką daryti? bandyti mulčiuoti, ar nepadės?
o aš vakar randapu ravėjau braškes prieš dvi sav nuravėtos braškės buvo, o vijoklinė kažkokia užsiveisus ir vėl viskas ta žole nuklota... tai pasiimiau teptuką ir randapo ir ėjau dažyti piktžolių tikiuosi suveiks. kas dar išliks tai vėl nutepsiu, nes šaknys tų bjaurybių ilgos ir gilios
o aš vakar randapu ravėjau braškes prieš dvi sav nuravėtos braškės buvo, o vijoklinė kažkokia užsiveisus ir vėl viskas ta žole nuklota... tai pasiimiau teptuką ir randapo ir ėjau dažyti piktžolių tikiuosi suveiks. kas dar išliks tai vėl nutepsiu, nes šaknys tų bjaurybių ilgos ir gilios
Taip, durpės braškėm visiškai nepatinka, smėlis irgi ne itin. Gal turi molio iš kur gaut? Jeigu šiek tiek įmaišytum, tai pagerintum. Kuo daugiau molio, tuo geriau. Aišku molis turi būt tręšiamas. Bet aišku vien tas faktas, kad durpė, smėlis ar molis ne rodiklis pats savaime. Svarbu ir kitos sąlygos. Arkliakas, tai arklių mėšlas? Jeigu 15 cm jo pripylei, tai trąšos daug, bet rizika, kad puls grybinės ligos labai didelė. Nebent negaus iš kur užsikrėst ir bus labai sveiki sodinukai. Mulčiuoti visais atvejais gerai.
O vat roundupo aš niekada nenaudočiau. Kapitaliai sugriauna jis eko pusiausvyrą keliems metams į priekį. Kai kurie teigia, kad net 15 metų į priekį. Nu aš gal netikėčiau, kad tiek daug, bet faktas kaip blynas, kad dalykas labai toksiškas, t.y. nuodingas. Didina krūvos rimtų ligų riziką net maži kiekiai - pradedant vėžiu ir baigiant opiniu kolitu (kai žarnyne atsiveria žaizdos). Ir tu manai, kad po roundupo tau veisis normali mikroflora užmulčiavus... Taip nebus.
Siūlau geriau ravėti. Netgi nerovus tos žolės būtų daugiau naudos negu nuroundapintos braškės. Beto juk dabar derlius. Jeigu naudojai raundupą jų JOKIAIS būdais nebegalima valgyt braškių. Beto roundupo negalima naudot jeigu arti yra šulinių, kurių vandeniu laistote augalus arba juolab geriate.
Šito preparato naudojimas ūkiuose yra reglamentuotas ir žiūrima, kad juo nebūtų purškiami kviečiai prieš derliaus nuėmimą. Deja daugelis ūkininkų į tai numoja ranka ir slapčia purškia naktį.
Nu ir paskaičiau moralą