Sveikos, galiu sudalyvauti baisiausių savo gyvenime braškių rinkimuose , nu dar taip nebuvo, kad visas darbas nueitų šuniui ant uodegos , va , rodausi
Nu žiauru kas čia joms atsitiko, visas braškynas toks Patarkit, ar visisškai naikint, ar dar nupjauti ir purkšti kuo nors
Nu taip gaila, net vaikui uogyčių nebus, o tas kaip tyčia vis eina pažiūrėt ,ar jau prinoko
Pandora
turiu madą ūsus nutraukti ir nutrūko su braškėm(ne šito krūmelio ),jos net baltos buvo saldžios
turiu madą ūsus nutraukti ir nutrūko su braškėm(ne šito krūmelio ),jos net baltos buvo saldžios
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 07, 09:47)
Auginu 5 rūšių braškes ir skaniausios man senosios Dukat ir Zefir vienareikšmiai. Vakar braidžiau savo braškėse vis ragaudama nuo skirtingų krūmelių. Tai Venta, Senga Sengana ir Saulene turi kažkokį man nepatinkantį, tokį kaip parūgimo poskonį, arba aš jau nieko nebesuprantu. Jos normaliai prinokusios, bet tikrai nepernokusios. Gal čia tas vėsus ir lietingas periodas savo padarė, nežinau.
Pasakysiu del Saulenes ,pernai man jos buvo pacios skaniausios ,saldzios skanios nu tikros braskes ,nu symet nesuprantu ar cia mano skonis pasikeite ar cia jom kazkas negerai ,ar cia dar tos salnos gal ka dave
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 08, 08:24)
Krūmelis ir uogos atrodo puikiai neabejoju, kad ir skanu buvo
Bet mada (įprotis) tai tikrai nepagirtinas kaip tau tai negaila augalo, gi nutraukinėdama ūsus labai žaloji krūmelį. Kažin ar norėtum, kad tau kirpykloj plaukus ne nukirptų, o nutrauktų..
QUOTE(Kulkė @ 2014 06 07, 08:47)
Senga Sengana turi kažkokį man nepatinkantį, tokį kaip parūgimo poskonį,
pritariu dėl Senga Sengana. Man jos taip pat turi parūgimo skonį. Nors patiektos ant stalo atrodo labai gražiai
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 07, 22:25)
Nu žiauru kas čia joms atsitiko, visas braškynas toks
Gal kruša pažeidė lapus? Jeigu ne, tai raučiau visas braškes ir į tą vietą sėčiau serenčių, garstyčių, vikių ar rugių.
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 08, 08:24)
Pandora
Kaip gražu Net seilė nutyso O koks skonis? Saldi?
[quote=diasaja,2014 06 08, 12:46]
pritariu dėl Senga Sengana. Man jos taip pat turi parūgimo skonį. Nors patiektos ant stalo atrodo labai gražiai
Papildyta:
Gal kruša pažeidė lapus? Jeigu ne, tai raučiau visas braškes ir į tą vietą sėčiau serenčių, garstyčių, vikių ar rugių.
Ne, ne kruša, kažkokie mini juodi kirminukai graužia lapus ir visos baigia džiūt , laukiu jūsų patarimų ar raut visas lauk , ar dar nupjovus galima išgelbėti kaip nors
Papildyta:
Ne, ne kruša, kažkokie mini juodi kirminukai graužia lapus ir visos baigia džiūt , laukiu jūsų patarimų ar raut visas lauk , ar dar nupjovus galima išgelbėti kaip nors
Sveiki,
gal kam teko susidurti su tokiu reiskiniu - pas mane braskes pasodintos pirmi metai, zydejo, turi uogas, bet va viena diena krumas zalias, o kita apvytes, paskui sudziuna, pajuosta ir visai sunyksta Kas tai galetu būti?
gal kam teko susidurti su tokiu reiskiniu - pas mane braskes pasodintos pirmi metai, zydejo, turi uogas, bet va viena diena krumas zalias, o kita apvytes, paskui sudziuna, pajuosta ir visai sunyksta Kas tai galetu būti?
Gal kaunietės galėtų pasidalinti svyrančių braškių daigais? Būčiau labai dėkinga.
QUOTE(2Ditute @ 2014 06 07, 21:25)
Nu žiauru kas čia joms atsitiko, visas braškynas toks Patarkit, ar visisškai naikint, ar dar nupjauti ir purkšti kuo nors
O kokioj žemėj auga, kuom tręštos, kelių metų braškynas? Dabar lyg ir reikėtų nupukšt kuom nors nuo kenkėjų, bet faktas, kad augalams kažko trūksta. Kol taip yra, tai ne vieni, tai kiti atkeliaus.
Pas mus šiemet daug lapgraužių. Nor tiksliai nežinau kaip jie vadinasi, bet tokie rudi sumažinta grambuolio kopija tik blizgančiom žaliom galvom. Graužia braškių žiedus, lapus, aviečių lapus irgi labai graužia. Kai karšta labai miklūs skrajūnai.
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 09, 11:57)
O kokioj žemėj auga, kuom tręštos, kelių metų braškynas? Dabar lyg ir reikėtų nupukšt kuom nors nuo kenkėjų, bet faktas, kad augalams kažko trūksta. Kol taip yra, tai ne vieni, tai kiti atkeliaus.
Pas mus šiemet daug lapgraužių. Nor tiksliai nežinau kaip jie vadinasi, bet tokie rudi sumažinta grambuolio kopija tik blizgančiom žaliom galvom. Graužia braškių žiedus, lapus, aviečių lapus irgi labai graužia. Kai karšta labai miklūs skrajūnai.
Sveikos, auga priesmėlio žemėj, šįmet niekuo netręštos, apmulčiuotos, braškynas 2-3m Lapų apačioj maži juodi vabaliukai, lapai skylėti, džiūsta momentaliai per kelias dienas
Purkšti kolkas negaliu, nes vaikas dar randa po kokią braškytę
QUOTE(Ex @ 2014 06 08, 09:54)
Krūmelis ir uogos atrodo puikiai neabejoju, kad ir skanu buvo
Bet mada (įprotis) tai tikrai nepagirtinas kaip tau tai negaila augalo, gi nutraukinėdama ūsus labai žaloji krūmelį. Kažin ar norėtum, kad tau kirpykloj plaukus ne nukirptų, o nutrauktų..
daugiau nebetraukysiu
QUOTE(diasaja @ 2014 06 08, 12:46)
Kaip gražu Net seilė nutyso O koks skonis? Saldi?
mums tai labai skanu vien dėl to,kad jos mūsų ,o ne pirktinės ,niekuo išskyrus mulčium netręštos