Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

9 metai, čia tai geras. Na matyt ir dirvožemis įtakos turi. Jeigu grįžti prie mano draugės, kuri kas metai braškes sodina, tai pas ją, sakė, kad kitais metais braškės "išlipa" iš žemių. Ten durpės, tai gal todėl mastau.gif. Ji rugpjūtį pasodina, kitais metais derlius ir vėl naujos braškės. Aš tai tikriausiai nusispjaučiau ir visai nesodinčiau. O pas josios tėvus braškės molyje daug metų toje pačioje vietoje auga ir labai gražios, derlingos. Pas mane juodžemis su priesmėliu, tai manau, kad daugiau 3 metų jų nelaikysiu. pernai galvojau dar 4 metus laikyti, bet pasižiūrėjus į nusmulkėjusias uogas, pamąsčiau, kad neverta. O jau net ir trečiametės braškės pas mane mažiau ūsų leidžia, čia tai privalumas. Ai, dar pagalvojau, kad kaime ten mėšlu viską apdeda, tai gal todėl jos iš proto ir eina. Obelys senosios net nepramečiuoja, bet mieste gauk tu to š.... vežimais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 30, 16:58)
jau priklota  4u.gif  ir vėl reikia  doh.gif

reikia džiaugtis, kad mikroorganozmai darbuojasi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2014 05 31, 10:10)
O kaip su zydincia zolyte? Ar ir tokia mulciiuojat braskes?

mulčiuoju ir su žydinčia žole, ir su subrendusiomis sėklomis, ir su samanomis.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 31, 18:11)

mulčiuoju ir su žydinčia žole, ir su subrendusiomis sėklomis, ir su samanomis.

As pernai neziurejau, kokia to zole buvo, bet siemet tiek pridygo vejos zolytes, kad dabar bijau zydincia mulciuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 05 31, 11:11)
O pas josios tėvus braškės molyje daug metų toje pačioje vietoje auga ir labai gražios, derlingos. Pas mane juodžemis su priesmėliu, tai manau, kad daugiau 3 metų jų nelaikysiu. pernai galvojau dar 4 metus laikyti, bet pasižiūrėjus į nusmulkėjusias uogas, pamąsčiau, kad neverta. O jau net ir trečiametės braškės pas mane mažiau ūsų leidžia, čia tai privalumas. Ai, dar pagalvojau, kad kaime ten mėšlu viską apdeda, tai gal todėl jos iš proto ir eina. Obelys senosios net nepramečiuoja, bet mieste gauk tu to š.... vežimais  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Taip, tas 9 metu braškynas molyje.
PAs mane irgi juodžemis su smėliu. Žiūrėsiu kaip ten bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 01 birželio 2014 - 09:05
sveikos braskiu augintojos,mano braskes kaime uzpuole tokie sviesiai zali,kaip blizgantys vabaliukai,,,lapus isgrauzia,palieka skyleti...kas galetu buti,kaip naikinti g.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,mano braskes uzatakavo skruzdes su amarais aggressive.gif
Svarbiausia,kad ant ankstyvosios veisles,uogu daug,dideles,noksta,nezinau kuom galima purkst,kad uogu nesugadint sad.gif neisivaizduojukaip isnaikint gun_rifle.gif
nutraiskau,bet kita diena naujoj vietoj ar ant tu paciu vel prisiveise cray.gif
Braskiu kerus skruzdes apstaciusios iki pat lapu savo skruzdelynu,tokios piramides,nukrapstai ir vel is naujo.
Galvoju,gal patarkuot ukinio muilo ir pribarstyt dirvoj,kazkur rase,kad pribarscius veikia nuo ligu ir parazitu,tik nezinau kiek,kad palijus istirps ir ar nepakenks darzui? cry.gif
Siandien mazajam pirmas dvi didziules uogas nuskyniau,taip noris issaugot ir turet kuo skanesniu.
Tiesa,dar bandziau sodos pabarstyt,bet jos neissikrausto .
Atsakyti
skruzdėms, girdėjau, nepatinka sorų kruopos. Ir čia forume kažkuri mergaitė bandė - sakė, kad dingo skruzdėlės. Pabandykit pabarstyt ten, kur jos bazuojasi.
Atsakyti
Trupti padeda soda su cukraus pudra maišyta. Prisivalgo ir pilvelius skauda paskui . Pamažėja tam kartui jų , bandžiau . Tik turi būti sausa, jei palis - neliks nei pudros nei sodos.

Dar kiek žinau naikino tokiu būdu :

Uogienės spąstai. Reikia paimti šaukštą uogienės ir sumaišyti su nedideliu gabalėliu mielių. Skruzdės privalgo šio mišinio, mielės jų organizme plečiasi, kol galiausiai skruzdė žūva.
Atsakyti
o,su mielem atrodo gundanciai,reiks eit maisyt ir pridrebt darze smile.gif jei suveiks,galesiu ir gelynus gelbet,nes pas mus atrodo visas sklypas vien skruzdes,kaimynus taip pat baisiai atakuoja.
Labai aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 06, 13:58)
skruzdėms, girdėjau, nepatinka sorų kruopos. Ir čia forume kažkuri mergaitė bandė - sakė, kad dingo skruzdėlės. Pabandykit pabarstyt ten, kur jos bazuojasi.

pas mane šiltnamije iš tos vietos kur papyliau dingo thumbup.gif bet perėjo į kitą doh.gif ir vis pamirštu kruopų vėl nusipirkti doh.gif
o sode ir lysvėje dingo irgi toj vietoj kur papyliau ir kažkaip nepastebėjau,kad kitur atsirastų mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, rinkimai: DIDŽIAUSIOS IR SALDŽIAUSIOS BRAŠKĖS : 2 in1 biggrin.gif

Pasidalinkite, pats braskiu ragavimo metas, aptarkime jas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 06 06, 15:17)
Merginos, rinkimai:  DIDŽIAUSIOS IR SALDŽIAUSIOS BRAŠKĖS : 2 in1  biggrin.gif

Pasidalinkite, pats braskiu ragavimo metas, aptarkime jas smile.gif

Auginu 5 rūšių braškes ir skaniausios man senosios Dukat ir Zefir vienareikšmiai. Vakar braidžiau savo braškėse vis ragaudama nuo skirtingų krūmelių. Tai Venta, Senga Sengana ir Saulene turi kažkokį man nepatinkantį, tokį kaip parūgimo poskonį, arba aš jau nieko nebesuprantu. Jos normaliai prinokusios, bet tikrai nepernokusios. Gal čia tas vėsus ir lietingas periodas savo padarė, nežinau.
Atsakyti