Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(adija5 @ 2014 05 28, 23:47)
Tai kuo čia beprisidalinsi,vienam už vieno danties tik  biggrin.gif Bet atrodo gardžiai  wub.gif Pas mani dar nėr,vakar ieškojau.Beje,pas mani ir jokių ūsų dar nėr.Nei pas šiemetines,nei pas pernykštes.

Taigi jeigu butumet paprasiusios, tai ir pasidalinciau, nes pas mane i jas niekas ir neziuri. Dar dabar stovi lekste su braskemis ant stalo (keistuoliai g.gif ).Tos drakoniukes, kuri megsta braskes, nera, tai kiti geriau saldytuva darineja desros ieskodami doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 05 29, 00:49)
Net pavydu ziureti smile.gif o per kiek mazdaug laiko susirpsta? Pas mus kelios braskes rausvais zandais, nedasirpusios

Taigi rytoj nueisit ir pamatysit. Gal jau ir bus prisirpusios g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 28 gegužės 2014 - 22:57
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 05 28, 22:49)
Net pavydu ziureti smile.gif o per kiek mazdaug laiko susirpsta? Pas mus kelios braskes rausvais zandais, nedasirpusios

Būtų saulėta, tai sakyčiau, kad ryt-poryt jau valgysit. Na, bet iki šeštadienio tikrai prisirps smile.gif
Atsakyti
Vera vera

pas mane gal nuo kaitros mažutės,sausa buvo,kepino saulė,liedavau,bet ilgai drėgmės neišlaiko. Turiu lysvę kažkur pasipaišius,surašyta kur ką sodinau,reikės apžiūrėt kokia veislė.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 28, 21:05)

pas mane dar žalios  schmoll.gif

pas mane dar mažos biggrin.gif
Vakar pirkau braškes turgely. Nu kokio neskanumo blink.gif Vaikai paprastai braškes kilais valgo, bet šitų vos kelias paragavo. Nepirksiu daugiau, lauksiu, kol savos užaugs ir sunoks.
Atsakyti
O mano priešingai šiemet nes saldesnės nei pernai. Gal kalio taršos padėjo mastau.gif
Aš jas mulčiuoju, aišku nėra mano lyginti su Daisajos patalais braškėms, bet vistiek tos drėgmės šiek tiek sulaiko. Bet man ta žolė-šienas taip greitai dingsta, kad nespėju aš jos ten papildyti, jau žiūrėk ir šviečia žemė doh.gif
Tai norit tikėkit, norit ne, puse lėkštės palikau nesuvalgytų braškių kai į darbą išėjau. Na išpindėjo maniškiai visai, pikta esu. Pilni užpakaliai
Atsakyti
Labas braškininkėms smile.gif Mano braškės dar žalios..

Aš su klausimu, ar galima braškių lapus praretinti? Nes tokie dideli, gigantiniai lapai, kad uogos per juos saulės nemato. Jei didžiuosius lapus nupjaučiau bėdos nepridaryčiau?

Ir dar apie tas seiles, kas jie tokie? Gal kokių natur priemonių yra jiems naikint?

Aš šiais metais pirkau ankstyvus Ruma (Zumba) ir vėlyvus Sonata braškių daigus. Po velykų pasodinau, tai vos ne visi kerai pilni uogų smile.gif Tikrai to nesitikėjau smile.gif
Atsakyti
sveikos, net pavydu skaityti apie braškes.
Kadangi mes savo sodelį pardavėm o braškių vis viena norisi, tai turiu klausimą. Skaičiau, kad jas galima auginti balkone vazonėlį. Gal žinote kur Kaune ar aplink jį būtų galima įsigyti?
O gal kas auginate?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 05 28, 22:06)
Pas mane priemolis-uogos tikrai nemažos užauga. Šiandien dvi stiklines nuskynėm-vaikai vos nesusipešė dėl jų. smile.gif
MAn pasiteisino veislė Saulenė-tikrai ankstyvas derlius jų būna. IR dar kažkokios jau nokina uogas-gaila jau nebepamenu pavadinimo.

Pas mane irgi Saulene auga,bet iki nokimo dar toli g.gif jus gal uzdengus kokia plevele buvot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 05 29, 09:39)
O mano priešingai šiemet nes saldesnės nei pernai. Gal kalio taršos padėjo mastau.gif
Aš jas mulčiuoju, aišku nėra mano lyginti su Daisajos patalais braškėms, bet vistiek tos drėgmės šiek tiek sulaiko. Bet man ta žolė-šienas taip greitai dingsta, kad nespėju aš jos ten papildyti, jau žiūrėk ir šviečia žemė  doh.gif

maniškės irgi labai valgo tą žolę biggrin.gif
MB klausia:o braškes tręšiai,kad tokie dideli ir žali krūmai? doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 05 29, 15:03)
Pas mane irgi Saulene auga,bet iki nokimo dar toli  g.gif jus gal uzdengus kokia plevele buvot? smile.gif

Tą šalnų savaitę buvau agroplėvele užklojusi. Vėliau nuklojau.
Bet gi dar ir vieta turi įtakos..pas mus atvira, saulėta, ant kalno. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 29 gegužės 2014 - 15:23
ar ketvirtais metais jau privaloma pašolvonyti braškes? dar visai gražiai žydi ketvirtametės Marmolada ir Senga sengana. bet jei mažiau uogų bus nei anksčiau, tai turbūt nebelaikyt ilgiau?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 05 29, 17:23)
Tą šalnų savaitę buvau agroplėvele užklojusi. Vėliau nuklojau.
Bet gi dar ir vieta turi įtakos..pas mus atvira, saulėta, ant kalno. smile.gif

Maniskes per salnas neuzklotos buvo tai turbut ir nusalo tie pirmieji ziedeliai doh.gif ,o seip sauleta visa diena ,tik ner kalniuko biggrin.gif
Atsakyti