Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vijoleta20 @ 2014 05 26, 17:45)
Iskaskit kelis apvytusius kerus,matysit ar prie saknu nerasit grambuoliu.Tada zinosit priezasti.

Radau ...grambuolį....taip bijau,kad nepereitų pas pirmametes( noriu pasidaryti daigų bent) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 05 26, 18:33)
Tiesa, as ir kai braskes zydi jas mulciuoju. Net nezinojau, kad tada ju mulciuosti negalima mastau.gif.

g.gif Tai galima ar ne?Bo ryt noriu papildyt.Ar čia toks pat zababonas,kaip per menstruacijas nieko sėt,sodint ir aplamai nieko negalima,apart gulėt ant sofkės ir pirdaut?O ,tai ,jei žole apeis,derlius bus didesnis g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 27, 00:18)
g.gif Tai galima ar ne?Bo ryt noriu papildyt.

aš tai nematau, ką blogo tai braškei gali padaryt šalia padeda žolė. Šaknų nejudinsi, žiedų nelaužysi.
Pas mane ir Pandora jau pradėjo žydėt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 27, 06:33)
Pas mane ir Pandora jau pradėjo žydėt.

aš pradedu įtarinėti,kad pas mane ne Pandora,nes žydi su visom kitom kartu g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 27, 07:07)
aš pradedu įtarinėti,kad pas mane ne Pandora,nes žydi su visom kitom kartu  g.gif

gal esant kažkokioms sąlygoms taip gali būti? Gal kas turintis patirties parašys?
Mano visos kitos jau nužydėjo, Pandora tik pradeda.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 27, 08:07)
aš pradedu įtarinėti,kad pas mane ne Pandora,nes žydi su visom kitom kartu  g.gif

Siemet visos braskes sukvailiojo - pas mane ne tik zydi visos kartu, bet jau ir uogos uzderejo paciu velyviausiu kartu su remontantinemis ( tiesa pas mane ne Pandora, o Vikat, jos ankstyvesnes uz Pandora)O remontantiniu vaikai jau vakar ir paragavo po dvi uogytes, buvo pilnai nuraude:)
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 05 26, 15:09)
Pas mane panaši situacija verysad.gif , kad ir kiek stengčiausi, nepavyksta man tų braškių užsiauginti: nemažai po žiemos nušalo, kitos irgi pradėjo vysti. Beje vysti gal gali dėl galybės skruzdėlių, kurių manau prisinečiau pradėjus mulčiuoti su žole g.gif
MB juokiasi, kad nebus iš manęs daržininkės, tik eksperimentuoju, bet niekas nesigauna, nes jo mama bet ką bet kur įkiša, žežmėm užžeria, viskas auga ir bujoja, o pas mane – tik vargsta cool.gif Manau, kad dalis tiesos yra tame, kai sako turi gera ranką, ką pasėja, viskas gerai auga, bet aš dar rankų nenuleidau  bigsmile.gif
Beje ir tos pačios braškės pas anytą tiesiog bujoja: krūmai didžiuliai (mano antramečiai už jos pirmamečius mažesni), o ir uogų pilnos kekės, ir ji nei trešia kuo nors, nei mulčiuoja g.gif
Beje, dėl to mulčiavimo, kaip jūs tą mulčą dedat, neliesdami braškiu, nes kai anyta pamatė, kad aš žydinčias braškes mulčiuoju, pasakė, kad braškių neturėsiu, nes žydinčių negalima liesti blink.gif Tai kaip tada tą žolę uždėti?

Aš tai pritarčiau, kad tikrai dažnai daug kas kažko nesako. Įdomiausia, kad būna žmonių, kurie apskritai klaidina, tokį pažįstu vieną. Patys daro vienaip, o kitiems patarinėja kitaip specialiai tam kad kitiems nesigautų... Esą tokiu būdu jie siekia išlaikyt savo unikalumą ir būt įdomūs kitiems unsure.gif Žemė aišku kita priežastis. Pas mus kaime Biržų rajone irgi ten ir grambuolių ir krūvos ir kolorado pulkai ir niekas ten labai tręšimais neužsiima, nei ten mulčiuoja. Kartas nuo karto nuravi ir tai kokius 3 kartus per sezoną ir visvien viskas užauga, iš proto augalai kraustosi nuo trąšumo. Užtenka ir vabalams, ir gyvuliams, ir žmonėms.
Atsakyti
cia klausiat, ar mulciuoti galima, as praeita savaite papildziau mulcio, nezinau, ar gerai padariau, kazkaip net nepagalvojau, kad galetu pakenkti, atsargiai aplink kiekviena kelmeli apdejau ir tiek ziniu, mano tik pernai pavasari sodintos, tai smarkiai neisikerojo. O dabar man va koks klausimas pasistojo, paziurejau siandien, pradejo stipriai leisti usus, as juos apskabiau, kazi gerai, kai jos zydi? Aisku, reikejo gal cia pirmiau paklausti, o ne atvirksciai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 27, 13:35)
O dabar man va koks klausimas pasistojo, paziurejau siandien, pradejo stipriai leisti usus, as juos apskabiau, kazi gerai, kai jos zydi? Aisku, reikejo gal cia pirmiau paklausti, o ne atvirksciai  biggrin.gif

aišku gerai, tik geriau nukirpti, neskabyti. tegu žydi ir uogas augina, o ne ūsams jėgas atiduoda. kuo dažniau pereiti braškyną su žirklėm.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 27, 13:38)
aišku gerai, tik geriau nukirpti, neskabyti. tegu žydi ir uogas augina, o ne ūsams jėgas atiduoda. kuo dažniau pereiti braškyną su žirklėm.

Ne taip issireiskiau, kirpau, kad nepazeisti krumelio 4u.gif
Taip ir isivaizdavau, is vaikystes prisiminimu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 27, 09:49)
Aš tai pritarčiau, kad tikrai dažnai daug kas kažko nesako. Įdomiausia, kad būna žmonių, kurie apskritai klaidina, tokį pažįstu vieną. Patys daro vienaip, o kitiems patarinėja kitaip specialiai tam kad kitiems nesigautų... Esą tokiu būdu jie siekia išlaikyt savo unikalumą ir būt įdomūs kitiems  unsure.gif  Žemė aišku kita priežastis. Pas mus kaime Biržų rajone  irgi ten ir grambuolių ir krūvos ir kolorado pulkai ir niekas ten labai tręšimais neužsiima, nei ten mulčiuoja. Kartas nuo karto nuravi ir tai kokius 3 kartus per sezoną ir visvien viskas užauga, iš proto augalai kraustosi nuo trąšumo. Užtenka ir vabalams, ir gyvuliams, ir žmonėms.

na dar ir taip būna/ Hmm.... g.gif Neesu labai superinė augintoja, bet iki šiol dar su braškėmis sutariau. Aš sodinu į vieną vietą tris daigelius, kad krūmelis didesnis būtų. Anksti pavasarį, kai jau pradeda jos rodyti gyvybę, augti, uždengiu agro plėvele. Nudengiu tik nuravėjimui. Sušilus pakankamai orui ir šalčių pavojams praėjus nudengiu. Kai jau turiu nupjautos žolės - mulčiuoju (braškės mulčiu dalinasi su pomidorais). Ir kai turiu, vis tą mulčą papildau. Kai pradeda leisti ūsus, karpau ir taip kol uogos baigiasi. Tada joms laisvė, leidžia ūsus dėl pasidauginimo naujai lysvei, kad turėčiau. Tiesa, daigus naujam braškynui imu tik nuo pirmamečių daigų. Tręšti paprastai tręšiu tik prieš sodinant (mėšlas, sliekų kompostas). Tiesa dar gauna papildomai kalio ir fiosforo trąšų, kažkada kažkokių ragų drožlių esu pylusi g.gif Jeigu sausa kai žiedai žydi, būtinai laistau ir gausiai. Dar viena esu girdėjusi ir tuom vadovaujuosi, kad braškių šiuo metu jokiu būdu negalima ravėti. Nežinau kiek tiesos, bet gal ir veikia. Čia kažin kodėl, gal šaknys oro gauna ir todėl visos jėgos ūsams nukeliauja mastau.gif Gal ir viskas su tomis paslaptimis.
Šiemet padariau kvailystę. Tris lysveles patręšiau vištamėšliu ir tikriausiai padauginau, tai jos man lapus pradėjo auginti (azoto padauginau). Kai tuo tarpu jau kitos netręštos lysvės žydėjo, tai tos tik pumpurus augino. Va tik dabar visu pajėgumu žydi. Tai vis prisieksperimentuoju. Ir, apskritai, kažkaip šiemet pas mane daug vėliau jos žydi, nei paprastai ir lyginat su kitomis forumietėmis. Bet džiaugiuosi, kad nenušalusio, tikiuosi derlius bus. Nežinau ar aš čia teisingai darau, ar ne g.gif bet derliaus iki šiol sulaukdavau
Gal nors kam mano paistalai pamačys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 27 gegužės 2014 - 14:19
QUOTE(Para @ 2014 05 27, 15:17)
na dar ir taip būna/ Hmm....  g.gif Neesu labai superinė augintoja, bet iki šiol dar su braškėmis sutariau. Aš sodinu į vieną vietą tris daigelius, kad krūmelis didesnis būtų. Anksti pavasarį, kai jau pradeda jos rodyti gyvybę, augti, uždengiu agro plėvele. Nudengiu tik nuravėjimui. Sušilus pakankamai orui ir šalčių pavojams praėjus nudengiu. Kai jau turiu nupjautos žolės - mulčiuoju (braškės mulčiu dalinasi su pomidorais). Ir kai turiu, vis tą mulčą papildau. Kai pradeda leisti ūsus, karpau ir taip kol uogos baigiasi. Tada joms laisvė, leidžia ūsus dėl pasidauginimo naujai lysvei, kad turėčiau. Tiesa, daigus naujam braškynui imu tik nuo pirmamečių daigų. Tręšti paprastai tręšiu tik prieš sodinant (mėšlas, sliekų kompostas). Tiesa dar gauna papildomai kalio ir fiosforo trąšų, kažkada kažkokių ragų drožlių esu pylusi  g.gif  Jeigu sausa kai žiedai žydi, būtinai laistau ir gausiai. Dar viena esu girdėjusi ir tuom vadovaujuosi, kad braškių šiuo metu jokiu būdu negalima ravėti. Nežinau kiek tiesos, bet gal ir veikia. Čia kažin kodėl, gal šaknys oro gauna ir todėl visos jėgos ūsams nukeliauja mastau.gif Gal ir viskas su tomis paslaptimis.
Šiemet padariau kvailystę. Tris lysveles patręšiau vištamėšliu ir tikriausiai padauginau, tai jos man lapus pradėjo auginti (azoto padauginau). Kai tuo tarpu jau kitos netręštos lysvės žydėjo, tai tos tik pumpurus augino. Va tik dabar visu pajėgumu žydi. Tai vis prisieksperimentuoju. Ir, apskritai, kažkaip šiemet pas mane daug vėliau jos žydi, nei paprastai ir lyginat su kitomis forumietėmis. Bet džiaugiuosi, kad nenušalusio, tikiuosi derlius bus. Nežinau ar aš čia teisingai darau, ar ne  g.gif  bet derliaus iki šiol sulaukdavau
Gal nors kam mano paistalai pamačys  4u.gif

Va kiek geros info, aciu 4u.gif As siais metais pirmametes turiu, tai zydi, uogytes mezga jau, usus kelis jau nukirpau. Man klausimelis iskilo, del usu. Kai nebebus uogyciu, tai jau leidziu augint usus ? Noriu pasodint i vietas kur per ziema issalo. Tai papasakokit man naujokei kaip tas vyksta - isleidzia usa ir ka ? Isitvirtina tas usas, tai kiek laiko laukt kol jau as ji galiu atskirt ir atskirai sodint ? Gal ir kvailas klausimas, na bet nezinau as ax.gif
Atsakyti