QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 27, 09:49)
Aš tai pritarčiau, kad tikrai dažnai daug kas kažko nesako. Įdomiausia, kad būna žmonių, kurie apskritai klaidina, tokį pažįstu vieną. Patys daro vienaip, o kitiems patarinėja kitaip specialiai tam kad kitiems nesigautų... Esą tokiu būdu jie siekia išlaikyt savo unikalumą ir būt įdomūs kitiems
Žemė aišku kita priežastis. Pas mus kaime Biržų rajone irgi ten ir grambuolių ir krūvos ir kolorado pulkai ir niekas ten labai tręšimais neužsiima, nei ten mulčiuoja. Kartas nuo karto nuravi ir tai kokius 3 kartus per sezoną ir visvien viskas užauga, iš proto augalai kraustosi nuo trąšumo. Užtenka ir vabalams, ir gyvuliams, ir žmonėms.
na dar ir taip būna/ Hmm....
Neesu labai superinė augintoja, bet iki šiol dar su braškėmis sutariau. Aš sodinu į vieną vietą tris daigelius, kad krūmelis didesnis būtų. Anksti pavasarį, kai jau pradeda jos rodyti gyvybę, augti, uždengiu agro plėvele. Nudengiu tik nuravėjimui. Sušilus pakankamai orui ir šalčių pavojams praėjus nudengiu. Kai jau turiu nupjautos žolės - mulčiuoju (braškės mulčiu dalinasi su pomidorais). Ir kai turiu, vis tą mulčą papildau. Kai pradeda leisti ūsus, karpau ir taip kol uogos baigiasi. Tada joms laisvė, leidžia ūsus dėl pasidauginimo naujai lysvei, kad turėčiau. Tiesa, daigus naujam braškynui imu tik nuo pirmamečių daigų. Tręšti paprastai tręšiu tik prieš sodinant (mėšlas, sliekų kompostas). Tiesa dar gauna papildomai kalio ir fiosforo trąšų, kažkada kažkokių ragų drožlių esu pylusi
Jeigu sausa kai žiedai žydi, būtinai laistau ir gausiai. Dar viena esu girdėjusi ir tuom vadovaujuosi, kad braškių šiuo metu jokiu būdu negalima ravėti. Nežinau kiek tiesos, bet gal ir veikia. Čia kažin kodėl, gal šaknys oro gauna ir todėl visos jėgos ūsams nukeliauja
Gal ir viskas su tomis paslaptimis.
Šiemet padariau kvailystę. Tris lysveles patręšiau vištamėšliu ir tikriausiai padauginau, tai jos man lapus pradėjo auginti (azoto padauginau). Kai tuo tarpu jau kitos netręštos lysvės žydėjo, tai tos tik pumpurus augino. Va tik dabar visu pajėgumu žydi. Tai vis prisieksperimentuoju. Ir, apskritai, kažkaip šiemet pas mane daug vėliau jos žydi, nei paprastai ir lyginat su kitomis forumietėmis. Bet džiaugiuosi, kad nenušalusio, tikiuosi derlius bus. Nežinau ar aš čia teisingai darau, ar ne
bet derliaus iki šiol sulaukdavau
Gal nors kam mano paistalai pamačys