QUOTE(naca @ 2014 05 26, 14:37)
ech nesseka su braskemis. jau tiek prisisodinau, maniau, kad jau siemet turesiu ... naujajame braskyne daug issalo per ziema O senajame kazkokia negerove- uogas uzmezge tik nedaug ziedeliu, o kiti kazkodel nuvyto. Siaip krumeliai, atrodo , sveiki. naujajame uzmegstu zymiai daugiau. Kas tai galetu buti? Gal naturali atranka? Braskes nera jau senos .
Pas mane panaši situacija , kad ir kiek stengčiausi, nepavyksta man tų braškių užsiauginti: nemažai po žiemos nušalo, kitos irgi pradėjo vysti. Beje vysti gal gali dėl galybės skruzdėlių, kurių manau prisinečiau pradėjus mulčiuoti su žole
MB juokiasi, kad nebus iš manęs daržininkės, tik eksperimentuoju, bet niekas nesigauna, nes jo mama bet ką bet kur įkiša, žežmėm užžeria, viskas auga ir bujoja, o pas mane tik vargsta Manau, kad dalis tiesos yra tame, kai sako turi gera ranką, ką pasėja, viskas gerai auga, bet aš dar rankų nenuleidau
Beje ir tos pačios braškės pas anytą tiesiog bujoja: krūmai didžiuliai (mano antramečiai už jos pirmamečius mažesni), o ir uogų pilnos kekės, ir ji nei trešia kuo nors, nei mulčiuoja
Beje, dėl to mulčiavimo, kaip jūs tą mulčą dedat, neliesdami braškiu, nes kai anyta pamatė, kad aš žydinčias braškes mulčiuoju, pasakė, kad braškių neturėsiu, nes žydinčių negalima liesti Tai kaip tada tą žolę uždėti?