Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(naca @ 2014 05 26, 14:37)
ech nesseka su braskemis. jau tiek prisisodinau, maniau, kad jau siemet turesiu ... doh.gif  naujajame braskyne daug issalo per ziema  unsure.gif  O senajame kazkokia  negerove- uogas uzmezge tik nedaug ziedeliu, o kiti kazkodel nuvyto. Siaip krumeliai, atrodo , sveiki. naujajame uzmegstu zymiai daugiau. Kas tai galetu buti? Gal naturali atranka?  g.gif  Braskes nera jau senos .

Pas mane panaši situacija verysad.gif , kad ir kiek stengčiausi, nepavyksta man tų braškių užsiauginti: nemažai po žiemos nušalo, kitos irgi pradėjo vysti. Beje vysti gal gali dėl galybės skruzdėlių, kurių manau prisinečiau pradėjus mulčiuoti su žole g.gif
MB juokiasi, kad nebus iš manęs daržininkės, tik eksperimentuoju, bet niekas nesigauna, nes jo mama bet ką bet kur įkiša, žežmėm užžeria, viskas auga ir bujoja, o pas mane – tik vargsta cool.gif Manau, kad dalis tiesos yra tame, kai sako turi gera ranką, ką pasėja, viskas gerai auga, bet aš dar rankų nenuleidau bigsmile.gif
Beje ir tos pačios braškės pas anytą tiesiog bujoja: krūmai didžiuliai (mano antramečiai už jos pirmamečius mažesni), o ir uogų pilnos kekės, ir ji nei trešia kuo nors, nei mulčiuoja g.gif
Beje, dėl to mulčiavimo, kaip jūs tą mulčą dedat, neliesdami braškiu, nes kai anyta pamatė, kad aš žydinčias braškes mulčiuoju, pasakė, kad braškių neturėsiu, nes žydinčių negalima liesti blink.gif Tai kaip tada tą žolę uždėti?
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 05 26, 15:09)
Pas mane panaši situacija verysad.gif , kad ir kiek stengčiausi, nepavyksta man tų braškių užsiauginti: nemažai po žiemos nušalo, kitos irgi pradėjo vysti. Beje vysti gal gali dėl galybės skruzdėlių, kurių manau prisinečiau pradėjus mulčiuoti su žole g.gif
MB juokiasi, kad nebus iš manęs daržininkės, tik eksperimentuoju, bet niekas nesigauna, nes jo mama bet ką bet kur įkiša, žežmėm užžeria, viskas auga ir bujoja, o pas mane – tik vargsta cool.gif Manau, kad dalis tiesos yra tame, kai sako turi gera ranką, ką pasėja, viskas gerai auga, bet aš dar rankų nenuleidau  bigsmile.gif
Beje ir tos pačios braškės pas anytą tiesiog bujoja: krūmai didžiuliai (mano antramečiai už jos pirmamečius mažesni), o ir uogų pilnos kekės, ir ji nei trešia kuo nors, nei mulčiuoja g.gif

dažnai žmonės kažkokių savo paslapčių nepasako - gal jos žemė prieš sodinimą kažkuo liaudišku pamaitinta, o jūsų ne; gal visgi kažkokiu raugu palaisto, bet dievagojasi, kad netręšia. Maža dėl ko anyta gali geisti, kad jūsų daržas būtų prastesnis ir sūnus vis pasakytų, kad vat pas mamą tai viskas auga. Nu turi gi nors kas nors būt mamos geriau, nei žmonos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 26 gegužės 2014 - 15:16
QUOTE(madi @ 2014 05 26, 15:09)

As giliai isitikinusi, kad kalta zeme unsure.gif Mano kaime, kad ir ka sodintum, stengtumeis, tai niekas neauga schmoll.gif . Gera zeme tik ganykloms... Namuose, tai zymiai geriau auga, net is kaimo issikastas lazdynas(mat ten jau kiek metu skurdo) praaugo ten likusi buvusi didesni . O pas mano seseri tai auga viskas, ka beikistum, zinau, kad nieko ji ten neziuri ir nepersistengia.

Bet va su mano neuzmegztom braskem kazkas blogai, gal rusis netinkama, gal kazkas kita. bet kita rusis kitoje vietoje uzmezge galybe, tik kad ju nedaug tera unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 05 26, 15:31)
As giliai isitikinusi, kad kalta zeme  unsure.gif  Mano kaime, kad ir ka sodintum, stengtumeis, tai niekas neauga  schmoll.gif

Bet va su mano neuzmegztom braskem kazkas blogai, gal rusis netinkama, gal kazkas kita. bet kita rusis kitoje vietoje uzmezge galybe, tik kad ju nedaug tera unsure.gif

žemę galima po truputį pagerinti. Patręšti galima šiek tiek.

Gal tų braškių žiedeliai apšalo per anas šalnas?
Atsakyti
Buna zemiu, kad tresk netresus, nepadeda. Nebent toje vietoje naujos ispilti, kuriam laikui bus gerai. Arba rasti, kas auga smile.gif

Ne ziedus apsalusius as matau schmoll.gif O neuzmegztieji tiesiog nuvyto su visais koteliais .
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 05 26, 15:42)
Buna zemiu, kad tresk netresus, nepadeda. Nebent toje vietoje naujos ispilti, kuriam laikui bus gerai. Arba rasti, kas auga smile.gif

žemę pastoviai gerinu, jau matau rezultatą. buvo tikrai skurdi, vietomis raudonas molis, vietomis lyg juodesnė, bet liesa kaip pelenai. kaip turi atrodyti "riebi" derlinga žemė supratimą turėjau. pradėjau gerinti viskuo, ką sugebėjau gauti - ir mėšlo iš kaimynų, ir pirkau kompostą maišais. ir visa tai mulčiavau. gerinau ne ištisinį plotą, o duobes augalui. jau daug geriau atrodo žemė, o ir komposto jau savo pasidarom.
Atsakyti
O mano kaime, kad ir duobes kasi, kad ir pili kita zeme, ar ja gerini, vis tiek rezultatai nedziugina. Mat ten vanduo gan aukstai stovi, linkusi pelketi, tai nieko nepakeisi. Tik melioracija pakeistu. Gaila, kai dare aplink melioracija, tai senelis pabijojo kieme leisti doh.gif Na bet jau ir ta aplink baigia uzsikisti. Kai zeme privati, tai pats rupinkis, o pinigai milziniski.
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 05 24, 17:06)
Pasiguosiu-dalis braškių nušalo,likusioji papopinta pražydo užmegztais žiedeliais...bet vienas po kito keras vysta ir....miršta.Buvo taip karšta Klaipėdos soduos,kad neturėjau noro fotografuoti...(nemanau ,kad fotkė ką paaiškins)Kurmių buvo daug pavasarį,bet neliko(nemanau,kad jų darbas)...kerai buvo gražūs ir staiga vysta ir atsisveikina su sodu... sad.gif

Iskaskit kelis apvytusius kerus,matysit ar prie saknu nerasit grambuoliu.Tada zinosit priezasti.

Atsakyti
Va va mano kaime grambuoliai dar viena priezastis, kodel niekas neauga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 05 26, 16:51)
Va va mano kaime grambuoliai dar viena priezastis, kodel niekas neauga  doh.gif

va čia tai tikrai ne priežastis neturėti braškių. Grambuolių ir pas mus sočiai. Bet prieš sodinant perkasu/prakultivuoju kelis kartus pasirinktą plotą. Kiek kultivatorius lervų sudrapalina, kiek išrenku (vištų džiaugsmui). Tada kloju juodą agro ir sodinu braškes. Kokius ašuonis metus taip auginu - nė vienos braškės nėr nugraužta.
Atsakyti
Na jei tik ta priezastis butu, tai ir as bandyciau. O man plevele nepasiteisino, po ja tiek skruzdelynu isikure, kad teko nuimti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 05 26, 18:51)
Va va mano kaime grambuoliai dar viena priezastis, kodel niekas neauga  doh.gif

Nenusiimkite. Pritariu Saintlinai, pirma reikia pasistengti isnaikinti grambuolius. As dar kiekvienais metais pavasares braskes dengiu agro plevele, tai tada salnos nebaisios. Ir atseit derlius tada buna didesnis g.gif . Nezinau kaip is tikruju ten yra. Siemet ir as bandysiu sodinti braskes i juoda plevele. Nes pas mane tokia beda, kad labai jau prisisejusios zliuges yra. Nei ka su jomis daryti. Ir mulciavimas negelbsti, nes tiek daug mulcio neturiu, kad jos neprasikaltu. Tiesa, as ir kai braskes zydi jas mulciuoju. Net nezinojau, kad tada ju mulciuosti negalima mastau.gif. O anksciau ir zoles neturiu tiek, viskas pomidorams atitenka ax.gif .
Atsakyti