Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

aš irgi bandžiau skint. Tik skirtumo nematau - vieną dieną išskainioju, kitądien nauji pumpurai išsiskleidžia ir vėl toks pat vaizdas.
Atsakyti
Mano per šalnas žydėjo tik kelios, jos iš karto po šalnos buvo juodais viduriukais. Pati sau pasidžiaugiau, kad gerai, kad tiek mažai buvo tuo metu žydinčių, o dabar kai masisškai žydi matau, kad laaabai didelė dalis žiedų nušalusių. Liūdna. Man per visą braškių auginimo istoriją t.y. jau geras 10 metis, taip nutinka pirmą kartą. Net ir žemuogėlės, kurios pilnu tempu žydėdavo ir vesdavo uogas iki spalio vidurio ir tos juodais viduriukais. Netgi graikinių riešutų lapeliai juodi, tikiuosi atsprogs nauji verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 05 16, 08:54)
I braskyna kesinasi skruzdeles, ka daryti,laaabai daug laksto sad.gif bijau kad kokiu amaru neprinstu...braskynas naujas , savaite laiko kaip atsirado toje vietoje vejoje...

nežinau ar padėjo ar sutapo,bet aš į visus skruzdelynus pripyliau sorų ir kruopų ir skruzdžių neliko g.gif
nei lysvėse,nei šiltnamije g.gif
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2014 05 16, 10:23)
Mano per šalnas žydėjo tik kelios, jos iš karto po šalnos buvo juodais viduriukais. Pati sau pasidžiaugiau, kad gerai, kad tiek mažai buvo tuo metu žydinčių, o dabar kai masisškai žydi matau, kad laaabai didelė dalis žiedų nušalusių. Liūdna. Man per visą braškių auginimo istoriją t.y. jau geras 10 metis, taip nutinka pirmą kartą. Net ir žemuogėlės, kurios pilnu tempu žydėdavo ir vesdavo uogas iki spalio vidurio ir tos juodais viduriukais. Netgi graikinių riešutų lapeliai juodi, tikiuosi atsprogs nauji verysad.gif

KAs link riešuto, tai pas vienus kaimynus nušalo 8-9 metrų ir kokių gal 40 metų senumo medis. Šakos virš trečio aukšto siekia. Tik apatinės šakos pradėjo leist lapus. Eina sau.... Atrodo kaip didžiausias medis vaiduoklis.
Ir įdomiausia, kad kitoje pusėje ant kalno kitas labai senas riešutmedis, nu gal ne toks aukštas ir senas, jis ten kokius 5-6 m siekia, bet jis žaliuoja sveikut sveikutėlis. O atstumas tarp tų medžių gal kokie tik 400 metrų.
Ir dar įdomiau, kad ta kaimynė, kurios medis nušalo kaip tik man kalbėjo, kad tipo jos medis lyg ir per didelis užaugo, reikėtų kai kurias šakas pripjaut, kad ant kaimynų stogo netyčia neužgriūtų. Ir štai! Medis pasijautė nebereikalingas ir nušalo. bigsmile.gif
Mano žemuogės tai per šalnas žydėjo pilnu tempu, tai dabar jos turi kelis juodus žiedelius, bet labai nedaug - per visą lysvę gal kokius 4-6. Tai su jom jokio nuostolio nėra, vešlios ir daug žiedų labai. O vat braškės pirmametės dar tokios apipiepę, jau taip laukėm visi išsižioję, susižymėję veisles. Na bet visvien yra žeidų ir normalių. Paragaut tai paragausim.

Aš tai žinau, kad jeigu būčiau uždengusi braškes, tai būtų jos nenušalę, nes kaimynė taip darė ir jos nei viena braškė neturi juodo žiedelio. Gyvenam ir mokomės, ar ne... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 16, 12:20)
nežinau ar padėjo ar sutapo,bet aš į visus skruzdelynus pripyliau sorų ir kruopų ir skruzdžių neliko  g.gif
nei lysvėse,nei šiltnamije  g.gif

Skaiciau apie soru kruopas, atseit skruzdes ju prieda, soros isbrinksta jose ir skruzdes dvesia, tai sekanti mano ataka bus soros ir cinamonai.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 05 16, 10:38)
TAIP, TEISINGAI. nenusalo dengtosios agro. As uzdengiau kovo 9 d jas ir tik vakar jau nuemiau tikriausia visam laikui agro, nebet vel salnu pranes.

pas mane dengtos agro buvo... Visi žiedai juodi. Net pumpurų stadijoje nušalo.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 16, 13:12)
Ir štai! Medis pasijautė nebereikalingas ir nušalo.  bigsmile.gif

na jau.. mano graikiniai labai reikalingi ir popinami jaučiasi - abu nušąlo. Ir ne tik pas mane. Daug kas šiemet tuo skundžiasi.
Dėl braškių - kažkuri mergaitė rašė, kad savas buvo uždengusi ir smarkiai apšąlo, o kaimynės už tvoros buvo visai nedengtos ir gražiausiai baltuoja. Tiesiog toks šalnos ruožas praėjo. O šalna buvo ypač stipri, taip kad daugeliui nepadėjo nei agro.
Ankstesniais metais šalnos gerokai silpnesnės būdavo ir tikrai pumpurai likdavo nepaliesti.
Atsakyti
pas mane irgi nusalo agro plevele dengtos, vienos net dvigubai buvo.Tiesa, jau prazysta ir geru ziedu, bet derliaus nebus.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 16, 14:15)
na jau.. mano graikiniai labai reikalingi ir popinami jaučiasi - abu nušąlo.

Gal ka nors prisidirbai smile.gif) ??? Kad kazkas nutare is taves atimt riesutus.
Che che ... na ok, cia viskas burtai ir prietarai. Ar augalas nusala priklauso labai nuo daug ko.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 16, 16:58)
Gal ka nors prisidirbai smile.gif)  ??? Kad kazkas nutare is taves atimt riesutus.
Che che ... na ok, cia viskas burtai ir prietarai. Ar augalas nusala priklauso labai nuo daug ko.

jei taikyti atvirkštinį variantą, kai ant piktžolių burnoji ir per sezoną ne vieną kartą, tais kas tada? bigsmile.gif Nei burtai čia, nei prietarai, medis pats sau šalnų neprisišaukia idant šeimininką paauklėt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 16, 16:16)
jei taikyti atvirkštinį variantą, kai ant piktžolių burnoji ir per sezoną ne vieną kartą, tais kas tada?  bigsmile.gif

Nu kas kas... Didžioji dauguma jų supyksta ir iš principo inirtingai auga.
O ant tų kurios neburnoja ant piktžolių, tai tos piktžolės auga gero norėdamos - nugi kad neaptingtumėme (tinginių niekas nemėgsta gi) ir komposto daugiau turėtumėme.
Atsakyti
Pradėjome braškių sezoną ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minita: 17 gegužės 2014 - 21:53