Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(R&B @ 2014 03 20, 19:29)
Aš ir dar paieškose, man braškė kuo saldesnė - tuo skanesnė.

Uogos skonis labai priklauso ir nuo to, kada ji ragaujama. Jeigu lietingas oras, mažai saulės - uogos mažiau saldžios, praradę aromatines savybes. Jeigu saulėta ir šilta - uogos atskleidžia tikrąsias savo savybes.
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 03 20, 21:42)
Uogos skonis labai priklauso ir nuo to, kada ji ragaujama. Jeigu lietingas oras, mažai saulės - uogos mažiau saldžios, praradę aromatines savybes. Jeigu saulėta ir šilta - uogos atskleidžia tikrąsias savo savybes.

sita zinau blush2.gif uztai ir smalsu isgirsti nuomones tu, kurie po desimt ir daugiau rusiu augina - tuomet jos auga daugmaz panasiom salygom ir galima palyginti ju skonius ir kitas savybes smile.gif

oh, neguodzia manes jusu kalbos merginos.... jauciu dar ir braskialige siemet nusimato... bus kaip su pomidorais - pilnas siltnamis ir nei vieno vienodo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aš auginu tikrai daugiau nei dešimt veislių. Bėda ta, kad sužymėjimas kažkur labai greit prapuolė, tai dabar tiksliai žinau tik kur Pandora auga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 03 21, 11:08)
oh, neguodzia manes jusu kalbos merginos.... jauciu dar ir braskialige siemet nusimato... bus kaip su pomidorais - pilnas siltnamis ir nei vieno vienodo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nieko nėra geriau, nei sava patirtis, kas Jums neleidžia įsigyti daug veislių. Gi nebūtina sodinti 100vnt vienos rūšies, galima sodinti 10/10, o jau tada dauginti tas, kurios atitiko reikiamus kriterijus.
Kiekviena veislė turi savo pliusus ir minusus, turbūt tokios veislės nėra, kuri turėtų tik teigiamus įvertinimus smile.gif
Mano braškyne vienos veislės ateina, kitos išeina biggrin.gif Nusižiūriu veislę ir nusiperku 50 arba 100 daigų, tada žiūriu, kiek ji pateisino mano lūkesčius. Jei tinka - dauginu, jei ne - gyvena pas mane, kol baigiasi jos kadencija smile.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2014 03 21, 11:19)
aš auginu tikrai daugiau nei dešimt veislių. Bėda ta, kad sužymėjimas kažkur labai greit prapuolė, tai dabar tiksliai žinau tik kur Pandora auga  biggrin.gif

iki šio laiko dar atsirenku, kas kur auga, bet dėl visa pikta turiu dar ir planelį pasibraižiusi, jei kartais atmintis pavestų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 03 21, 13:32)

iki šio laiko dar atsirenku, kas kur auga, bet dėl visa pikta turiu dar ir planelį pasibraižiusi, jei kartais atmintis pavestų biggrin.gif

Gudri braškininkė biggrin.gif
Aš po šiųmetinio tvarkymo jau basta nebeatsirinksiu irgi. Vienas panaikinau, kitų rastus ūsus į jų vietą sodinau. Nu žodžiu, tikiuosi , kad braškės augs, o ne bala žino kas biggrin.gif Aš jau pernai taip atidžiai, atrodo"tvarkiausi su ūsais braškių ir vistiek radau isišaknijusiu dar be mano žinios biggrin.gif O geriausia tai, kad kelis radau ir neatseku nuo kurio krūmo doh.gif
Atsakyti
Kulke, tai ir pas tave, kaip ir pas mane, bus viena veislė - Skanios braškės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 21, 14:06)
Kulke, tai ir pas tave, kaip ir pas mane, bus viena veislė - Skanios braškės  biggrin.gif

Aha biggrin.gif
Svarbu dabar tik atskirti, kurios remontantinės, o kurios paprastos ir jau bus šiokia tokia tvarka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 03 21, 14:32)

Tai,kad tie planeliai irgi turi britkią savybę dingti... g.gif Bent pas mani blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 21, 14:45)
Tai,kad tie planeliai irgi turi britkią savybę dingti...  g.gif  Bent pas mani  blush2.gif

pas mane braškyno, šiltnamių, gėlynų ir sodo visi brėžiniai, planeliai ir panašūs dalykai surašyti į vieną bibliją biggrin.gif
jau seniai supratau vieną dalyką, kad sodinant atrodo viskas aišku, bet kai ateina kitas sezonas - tampa aišku, kad niekas neaišku, kas ir kur sodinta biggrin.gif
MB iš pradžių juokėsi, kad tiek pat užtrunku su knyga lakstydama, kiek sodindama, bet jam buvo skaudžiai priminta, kai reikėjo atsodinti iššalusius vaismedžius, bijodamas prisipirkti tokių pačių, turėjo pripažinti, kad smegeninė kartais užlūžta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 21, 15:03)

Aš po šiųmetinio tvarkymo jau basta nebeatsirinksiu irgi. Vienas panaikinau, kitų rastus ūsus į jų vietą sodinau.

mano manymu, reikia į kitą vietą sodinti, braškės po braškių negerai g.gif
sakykit, ar jau dabar laikoma, kad prasidėjo vegetacija, kai nupjautų braškių žali lapeliai atželia? noriu patręšti, rašo "prasidėjus vegetacijai", tai lyg ir laikas g.gif
Atsakyti
Laba diena, ieskau braskiu daigeliu, gal kam liko, gal bandyciau ir siusti, nes, itariu, Ukmergeje nerasiu doh.gif doh.gif Man svarbu uogas vestu ir gerai 4u.gif Deranciu visa vasara turiu, reiketu tu vieno derejimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 03 24, 12:24)
Laba diena, ieskau braskiu daigeliu, gal kam liko, gal bandyciau ir siusti, nes, itariu, Ukmergeje nerasiu doh.gif  doh.gif Man svarbu uogas vestu ir gerai 4u.gif Deranciu visa vasara turiu, reiketu tu vieno derejimo blush2.gif

Ne per toliausiai nuo Ukmergės, Kavarske yra Lingienės braškių ūkis, galbūt ji daigeliais prekiauja ir Ukmergėje turguj g.gif reiktų pasiskambint ir užklaust, kontaktai internete turėtų būti. Aš iš jos perku Kaune sodininkų mugėse ax.gif
Atsakyti