Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Packa @ 2014 05 03, 11:22)
dar norejau paklausti tu kas mulcioja siaudais (kadangi ju neturiu, apsieinu tik zole), kaip ir kada jus ravit ir apkerpat usus, t.y kaip prieinat prie braskiu, ar perksati reikia ar kazkokia yra kita gudrybe mirksiukas.gif

Taigi viskas tas pats, kaip ir žole mulčiuojant g.gif Kaip suprast prieinat?O kaip per žolės mulčą prieinat?Neravim,žoles nukerpu,nugnybiu arba ištraukiu, o ,kadangi mulčio sluoksnis pakankami storas,tai retai kokia ir išlenda.Neperkasu nieko,nes mulčiuoju biggrin.gif
Mulčiavimas čia http://www.supermama...;#entry66477415
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 03 gegužės 2014 - 11:53
QUOTE(adija5 @ 2014 05 03, 11:52)
Taigi viskas tas pats, kaip ir žole mulčiuojant  g.gif Kaip suprast prieinat?O kaip per žolės mulčą prieinat?Neravim,žoles nukerpu,nugnybiu arba ištraukiu, o ,kadangi mulčio sluoksnis pakankami storas,tai retai kokia ir išlenda.Neperkasu nieko,nes mulčiuoju  biggrin.gif
Mulčiavimas čia http://www.supermama...;#entry66477415

norejau paklausti ar zeme kada nors purenama? as mulcioju zole 2 kartus, bet arciau rudens zole ir usai vistiek islenda ir zoles tikrai daug, tada apkerpu usus ir raviu. gal per plonas sluoksnis mulco gaunasi pas mane g.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2014 05 03, 13:00)
norejau paklausti ar zeme kada nors purenama? as mulcioju zole 2 kartus, bet arciau rudens zole ir usai vistiek islenda ir zoles tikrai daug, tada apkerpu usus ir raviu. gal per plonas sluoksnis mulco gaunasi pas mane g.gif

Nepurenama biggrin.gif Bent jau šiaudais,ypač stambesniais tikrai daugiau nei 10 cm pas mani užklota g.gif O žolė žolei nelygu:ar tai pieva,ar vejos žolytė,sausa ar padžiūvusi?Bet dviejų kartų tai tikrai per mažai per sezoną schmoll.gif
Čia gal rasit atsakymus http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html
Atsakyti
Laba diena, turiu senųjų šeimininkų paliktą braškyną tik nepasakyčiau kad labai jau derlingą. Buvau naujų atžalėlių dar pasodinusi bet nė vienos uogos nesulaukiau. Prisipažystu kad pernai niekuo netrešiau, pasistengsiu pasiskaityti kuo daugiau temų blush2.gif Bet įtariu kitąmet ieškosiu naujų sodinukų čia ar skelbimų lentoj 4u.gif
Atsakyti
blink.gif esu apakus, visa gyvenima gyvenu kaime, ir pati jau 10 metu turiu savo darza bet apie toki mulcavima negirdejus, vot derevnia lotuliukas.gif kazkaip cia SM skaiciau pries kazkiek metu, atrodo diasaja pradejus apie tai kalbas) bet man uzsifiksavo braskes ir pati ta mulcavima supratau kaip dalyka kad liktu svarios uogos ir kazkuri laika neaugtu zole g.gif tik is kur siaudu gaunat? pas mus niekas nieko neseja, nebent kokio ukininko ieskot g.gif
einu skaityt apie mulcavima mirksiukas.gif

o kada patartumet jaunas braskes mulcioti?
Atsakyti
Sveikos. Šiandien pasisodinau braškes. Apdengiau agroplėvele (vienu sluoksniu). Kažin, ar nenušals per minusinę naktį? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2014 05 03, 16:16)
o kada patartumet jaunas braskes mulcioti?

jaunas, t.y. tik pasodintas? g.gif Aš mulčiuoju iš karto, kai pasodinu, kad daugiau nereiktų laistyti. Palaistau prieš sodinimą vieną kartą į duobutę. Prigijimas būna 100 proc. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 05 03, 21:16)
jaunas, t.y. tik pasodintas?  g.gif Aš mulčiuoju iš karto, kai pasodinu, kad daugiau nereiktų laistyti. Palaistau prieš sodinimą vieną kartą  į duobutę. Prigijimas būna 100 proc. thumbup.gif

as irgi vakar apmulcavavau nupjauta zole, bet prie pat braskiu nedejau dar, sekantin mulcavimas bus jau arciu, tegul prigija. uz tad senam braskinui zoles neuzteko biggrin.gif veliau ikelsiu nuotrauka, gal patsit ka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2014 05 02, 16:27)
kryžminasi, dar ir kaip 4u.gif  Nes kitaip gi naujų veislių nebūtų galimybių išvesti.

Na mūsų diskusijų dalyvės manau tikrai nesiruošia dauginti sėklomis biggrin.gif

Čia turbūt ir atsiranda dvejonės, kai žmonės bando logiškai mąstyti - iš kur atsiranda naujos veislės rolleyes.gif vengia sodinti šalia skirtingas veisles, nes bijo jog išsigims veislė, tačiau reikia įdėti nemažai pastangų, kad pakeisti veislės savybes smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2014 05 03, 10:20)
nesulaukiau Jusu atsakymo  4u.gif

atsakiau į až smile.gif
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2014 05 02, 20:04)
Kazkodel pas mane braskiu kerai tokie nedideli teuzauga, o pas kai kuriuos matau , kad bujoja. Ar tai blogai? Ar ir uogos nebus dideles?  unsure.gif

Tai priklauso nuo veislės savybių, dirvožemio, gaunamų maistinių medžiagų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 05 04, 19:28)

atsakiau į až smile.gif

ar negavote mano zinutes apie pasirinktas veisles ir kad as is viln? nes atsakymo i sia zinute taip ir negavau.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 03, 12:16)
Nepurenama  biggrin.gif Bent jau šiaudais,ypač stambesniais tikrai daugiau nei 10 cm pas mani užklota  g.gif O žolė žolei nelygu:ar tai pieva,ar vejos žolytė,sausa ar padžiūvusi?Bet dviejų kartų tai tikrai per mažai per sezoną  schmoll.gif
Čia gal rasit atsakymus http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html

Aš tai pernai auginau tik žemuoges. Tai mulčiavau tik tiek žolės kiek turėjau. O turėjau jos ne itin daug. Tikrai gal nei 2 cm nebuvo. Tai jinai iki rudens beveik dingo, bet sakyčiau ir tai geriau buvo negu nieko. Dirvai tai išėjo į naudą.
Atsakyti
Gal kuri turit parduot keleta ananasiniu braskiu daigeliu? 4u.gif
Papildyta:
Gal kuri turit parduot keleta ananasiniu braskiu daigeliu? 4u.gif
Atsakyti