Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

oi koks grizos smile.gif

pas mus dar tik pumpureliai po lapais slepiasi
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 26, 18:00)
oi koks grizos smile.gif

pas mus dar  tik pumpureliai po lapais slepiasi

vakar ir pas mane tik pumpureliai buvo, taigi neilgai liko laukti wink.gif
Atsakyti
Sveiki, šiandien baigiau mulčiuoti dalį savo barškių, vakar apdėjau nupjauta žole, o šiandien ant viršaus šiaudais. Normalus bardakėlis gavosi, bet man gražu rolleyes.gif
user posted image
Beje, norėjau paklausti, ar ne per daug aš tų šiaudų pridėjau, nes kai kurie daigai vos matosi
user posted image
Gaila, kad daugiau žolės neturiu, tai dalis braškių liko nemulčiuotos, o kadangi visos mano braškės šiemet gerokai pašalo, nemulčiuotos atrodo ypač nykiai, galvoju, gal jas tik šiaudais apdėt g.gif
user posted image
Kadangi pirmą kartą mulčiuoju, kaimynai tik galvas kraipo, sako, kad tuos šiaudus vėjas išnešios, ir dar didesnis bardakas darže bus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 04 29, 22:09)
Beje, norėjau paklausti, ar ne per daug aš tų šiaudų pridėjau, nes kai kurie daigai vos matosi

augalo negali užkloti mulčius. Su ranka patraukti šiaudus, kad būtų aplink krūmą, gali prie stiebelių liesti, bet lapų uždengti neturi. Sėkmės mulčiuojant mirksiukas.gif

Mano braškynas (visos braškės mulčiuotos du kartus pjauta žole).
trečiametės:

user posted image

ir sodintos pernai liepos-rugsėjo mėnesiais:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 29, 21:19)
Mano braškynas (visos braškės mulčiuotos du kartus pjauta žole).
trečiametės:
user posted image

Šitas tai super vaizdas, maniškės tai visai nususę palyginus, gal mulčas kažkiek padės. Ačiū diasaja reikės tą mulčą šiek tiek atitraukti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 04 29, 22:33)
Šitas tai super vaizdas, maniškės tai visai nususę palyginus, gal mulčas kažkiek padės.

mano pirmametės taip pat mažutės. Iš šiaudų greitai naudos nebus, kaip iš pjautos žolės, bet uogas rinksite švarias, o supuvusių bus tik viena kita thumbup.gif Štai tada ir galėsite pasipuikuoti prieš kaimynus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 26, 17:47)
patare pleveleje nebesodinti , nes ziema dalis issala.

hmmm, pas mane tikrai šalčiai solidūs būna, plėvelėj braškės nė vieną žiemą neiššalo. Šiemet tik lapai apšalo, nes sniego nebuvo. Bet pavasarį visos puikiai atžėlė - nė vienas krūmelis neprapuolė.
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 04 29, 21:09)

Per daug. Mulčas turi būti visada žemiau negu daigas. Nesvarbu, kad atitrauksi, bet šiam momentui mulčo yra per aukštai.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 04 29, 23:10)
Nesvarbu, kad atitrauksi, bet šiam momentui mulčo yra per aukštai.

Kai tik sukloju šiaudus, jie visada būna pasipūtę, po kelių dienų susigula ir pakrenta.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 26, 17:43)
jeigu matyti gyvybė, vadinasi prigijo. O šoniniai lapeliai gal jau perkant buvo apsilaužę, tai ir nurudavo.

Issiaiskinau,kas kaltas del mano braskiu dideles dalies mirties. Ogi kurmis! Nesimato po plevele kur jis praejas, istraukiau viena daiga, o po juo tunelis doh.gif Vakar atsodinau nemaza dali braskiu. Kai kurios atsigavo, bet nemazai teko ismesti.
Atsakyti
Labas rytas,sakykit kaip geriau lieti braškes ar tik apie braške,ar galima purkšti iš viršaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2014 04 30, 07:34)
Labas rytas,sakykit kaip geriau lieti braškes ar tik apie braške,ar galima purkšti iš viršaus? g.gif

pas mane purkštukai laisto viską, išskyrus šiltnamį, tai kaip lietus išeina.
Atsakyti