prisipirkau braskiu daigu Mountainstar ir Sengana
pirkau specialiai joms va tokius vazonu http://www.flower-tower.co.uk/ kad balkone augint.gal kuri bandet?vat turiu klausima,cia video parodyta kad pila iskart zemes i vazona,bet ar negeriau itiesti i vidu ta mulciavimo folija o tada zemes pilti?
QUOTE(Sebile @ 2014 03 11, 14:27)
gal patarsit gal kas augina veisle Maxsim gigantella, kokie atsiliepimai?
Auginu keliolika krūmelių Neturiu ką blogo pasakyti apie jas. Derlingos, uogos stambios, gero skonio, nerūgščios. Tiesa, šiemet jos pas mane bus antrametės, tai turėtų pasirodyti visu gražumu Jau praeitą vasarą mano smaguriai tą lysvę pirmiausiai aptikrindavo, o tik paskui į kitas eidavo Aš taip pat Gigantellų ir lapai kiek apvalesni, didesni. Už jas esu dėkinga vienai forumietei
sveikos braskiautojos as tik siemet supratau, kiek daug braskiu rusiu yra... (anksciau buvo dvi: paprastos ir remontantines )
tai dabar labai smalsu pasidare, ar yra kokie duomenys apie ju skoniu ir derlingumu skirtumus?
na tarkim, kad butu matuotas koks cukru kiekis ar pan? derlingumas kilogramais?
nes pardavejai sugeba kiekviena veisle isgirti kaip pacia geriausia...
tai dabar labai smalsu pasidare, ar yra kokie duomenys apie ju skoniu ir derlingumu skirtumus?
QUOTE(vaizduote @ 2014 03 20, 10:14)
sveikos braskiautojos as tik siemet supratau, kiek daug braskiu rusiu yra... (anksciau buvo dvi: paprastos ir remontantines )
Aš tai žinau dvi rūšis - parduotuvinės ir naminės
QUOTE(vaizduote @ 2014 03 20, 10:14)
Atsidarykit tinklapį www.manoukis.lt , paieškos laukelyje parašykit braškės , rezultate atrinks nemažai straipsnių apie braškes, darytus atskirų veislių tyrimus bei jų rezultatus
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 20, 10:59)
Aš tai žinau dvi rūšis - parduotuvinės ir naminės
dar turginės yra
QUOTE(saintlina @ 2014 03 20, 11:08)
dar turginės yra
Yra yra, neneigiu
Bet ir šitos pradžioj sezono būna kaip parduotuvinės, o tik tada atsiranda naminės iš ūkių
dar braškės skirstomos į mano ir kaimyno
ir galiausiai lietuviskos ir lenkiskos
reik patarimo, is rudens buvau nusienavusi braskes, iki salnu uzaugo, db vel sienavau pries savaite ir vistiek nemazai tu raudonu lapeliu:( nera ziqurei daug bet kas antra krumely po viena lapa tikrai...ar daryti ka ar tiesiog karts nui karto retint lapus...?
reik patarimo, is rudens buvau nusienavusi braskes, iki salnu uzaugo, db vel sienavau pries savaite ir vistiek nemazai tu raudonu lapeliu:( nera ziqurei daug bet kas antra krumely po viena lapa tikrai...ar daryti ka ar tiesiog karts nui karto retint lapus...?
QUOTE(R&B @ 2014 03 20, 13:00)
Atsidarykit tinklapį www.manoukis.lt , paieškos laukelyje parašykit braškės , rezultate atrinks nemažai straipsnių apie braškes, darytus atskirų veislių tyrimus bei jų rezultatus
aciu
Bet cia straipsniai kaip ir visur - apie versline uogininkyste... t.y. rasoma pagrinde apie kelias masines veisles, ir tai svarbiausias kriterijus - kiek is ju gali uzdirbti
o man norisi informacijos "sirdziai" - kurios is tiesu pacios saldziausios (nors gal ir neipatingai derlingos), kurios issiskiria kokiu ypatingu aromatu... kurios ekologiskiausios, maziausiai serga - juk kai sau augini nesinori kokiais brudais purksti (o kai pardavimui - gi reik pelna "gelbet" )
ta prasme ka verta augint, bunant sodininku-megeju-pamiseliu - kad butu galima ir gomuri pradziugint, ir pries kaimyne pasipuikuot ir svecius nustebint
ai, jauciu kaip uzsikreciau pomidoru temoj ivairoves virusu, tai ir cia to paties noriu...
QUOTE(vaizduote @ 2014 03 20, 17:05)
jauciu kaip uzsikreciau pomidoru temoj ivairoves virusu, tai ir cia to paties noriu...
kaip ten, taip ir čia - pirkit po 5 daigus įvairių rūšių ir pabandykit pati atsirinkti, kurios pačios pačiausios
turiu virš 10 rūšių, bet tos pačios pačiausios negalėčiau įvardinti
skonis subtilus dalykas, mano namiškiai kaip pomidorus, taip ir braškes, kiekvienas savaip vertina, o dėl skonio nepasiginčysi
Sutinku su vera.vera , geriausia pačiai auginti ir išsirinkti pačias pačiausias, gomuriui maloniausias.
Aš ir dar paieškose, man braškė kuo saldesnė - tuo skanesnė. Keletą metų auginau tik vieną "seal" veislę, tai neturiu su kuo palyginti. Saldumo joje yra, tik man jo per mažai , o vat vyras sakė, kad jam pakankamai saldžios. Pernai persiskaičiau (šiame forume) atsiliepimus ir išsirinkau keletą veislių įvardintų kaip saldžiausios ir skaniausios, suskirsčiau pagal vėlyvumą, ir iš kiekvienos grupės po vieną veislę įsigijau: iš ankstyvų - "zefir" , vidut.ankstyvumo - "polka", iš vėlyvesnių - "florencija". Tikiuosi šiemet jau ragauti
Dėl vietos stokos darže, sąraše likusias veisles: Honeyoe, Saulenė, Dangė, Marmolada, Sonata, Darselect atidėjau vėlesniems laikams
Aš ir dar paieškose, man braškė kuo saldesnė - tuo skanesnė. Keletą metų auginau tik vieną "seal" veislę, tai neturiu su kuo palyginti. Saldumo joje yra, tik man jo per mažai , o vat vyras sakė, kad jam pakankamai saldžios. Pernai persiskaičiau (šiame forume) atsiliepimus ir išsirinkau keletą veislių įvardintų kaip saldžiausios ir skaniausios, suskirsčiau pagal vėlyvumą, ir iš kiekvienos grupės po vieną veislę įsigijau: iš ankstyvų - "zefir" , vidut.ankstyvumo - "polka", iš vėlyvesnių - "florencija". Tikiuosi šiemet jau ragauti
Dėl vietos stokos darže, sąraše likusias veisles: Honeyoe, Saulenė, Dangė, Marmolada, Sonata, Darselect atidėjau vėlesniems laikams