Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Kulkė @ 2014 04 23, 13:43)
Aš šiandien pjausiu žolę ir jau mulčiuosiu, jau mačiau , kad žiedynus turi ne vienas krūmelis  smile.gif

sveikos, atsiprasau uz gal kvaila klausima, o braskiu mulciavimas zole, kaip tai daroma,

aciu
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2014 04 24, 09:26)
sveikos, atsiprasau uz gal kvaila klausima, o braskiu mulciavimas zole, kaip tai daroma,

aciu

Nusipjauni žolę, nusineši į daržą su ta talpykla nuo žoliapjovės, imi į ranką ir krapini apie braškes.

Arba nusipjauni, paskleidi kur nors tą žolę, kad pradžiūtų ir tada neši pas braškes.
Tiesa, abiejais atvejais, žemė turi būti gerai sulaistyta ir tik tada dedam žolę t.y. mulčiuojam.

Atrodo teisingai viską surašiau.

Modeen, nu ten pietūs pas tas braškes tikrai biggrin.gif Užuovėja, saulėta, tik gyvent ir derėt. Bet iš savo dviejų lysvių, kokių 45- 50 krūmelių tikrai nevalgom pilnom burnom. Dukrai parenku kada ne kada ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 24 balandžio 2014 - 08:51
QUOTE(Kulkė @ 2014 04 24, 08:50)
Tiesa, abiejais atvejais, žemė turi būti gerai sulaistyta ir tik tada dedam žolę t.y. mulčiuojam.

Sveikos, aš irgi būsiu pradedanti mulčiuotoja, vakar vieną braškių lysvę trimeriu nupjauta žole apdėjau, tik niekur nebuvau užfiksavus, kad žemę sulaistyti reikia g.gif
Žemė pas mus dabar perdžiūvus, tai reiks perdaryt, o kažin su šlanga iš vandentiekio galima sulieti, ar reikia šiltesniu vandeniu? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madi: 24 balandžio 2014 - 11:17
QUOTE(Modeen @ 2014 04 24, 08:03)
kokiuose pietuose gyvenat, kad jau žolę pjaunat  lotuliukas.gif Pas mane ni sluxa, ni duxa , tik žaliuot pradeda

Aš irgi jau šienavau prieš kelias dienas. Gyvenu netoli Kauno. Žolė jau auga kaip reikiant biggrin.gif kaiminystėj kasdien vis girdisi žoliapjovių burzgesiai.
Tik va, dar nei braškių, nei žemuogių žiedų nematyti... Žydi tik vazonike šiltnamy tupinti remontantinė braškė.
Atsakyti
aplankiau braškyną, dar ne masiškai, bet jau pradėjo žydėt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 24, 11:53)
aplankiau braškyną, dar ne masiškai, bet jau pradėjo žydėt.

nieko sau blink.gif
Pas mane nei braškių pumpurų, nei žolės kol kas. Lyginom kiemą, tai sėjom žolę prieš kokį mėnesį - dar tik pradėjo dygt. O jau braškės kada žydėt sumąstys, tai supratimo neturiu.. Nors ir gerai, kad nežydi. Va šalnos bus, nereiks bijot, kad žiedai nušals smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 24 balandžio 2014 - 12:15
QUOTE(saintlina @ 2014 04 24, 13:13)
nieko sau  blink.gif
Pas mane nei braškių pumpurų, nei žolės kol kas. Lyginom kiemą, tai sėjom žolę prieš kokį mėnesį - dar tik pradėjo dygt. O jau braškės kada žydėt sumąstys, tai supratimo neturiu.. Nors ir gerai, kad nežydi. Va šalnos bus, nereiks bijot, kad žiedai nušals  smile.gif

tos, kur anksčiau pradėjo žydėt jau ir pašalusiais žiedukais. Nervuoja, jei rimtai. Specialiai perku vėlyvas veisles, o jos čia pokštauja.
Atsakyti
As ir nulekiau ziureti savo braskiu, jokiu ziedu ne kvapo, tik naujus lapelius masiskai leidzia.
Atsakyti
o jeigu dar nezydi, tai gal ir salnos nebaisios? Ar sianakt uzdengt agro?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 24, 13:13)
nieko sau  blink.gif
Pas mane nei braškių pumpurų, nei žolės kol kas. Lyginom kiemą, tai sėjom žolę prieš kokį mėnesį - dar tik pradėjo dygt. O jau braškės kada žydėt sumąstys, tai supratimo neturiu.. Nors ir gerai, kad nežydi. Va šalnos bus, nereiks bijot, kad žiedai nušals  smile.gif

pas mane dar žydėt nesiruošia... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 04 24, 16:04)
o jeigu dar nezydi, tai gal ir salnos nebaisios? Ar sianakt uzdengt agro?

ne, jei nežydi, tai nėr kam nušalt. Nebent pumpurai jau yra, tai prie stipresnių šalnų galėtų apšalt.
Atsakyti
Jau kaikurios uogu laukia ir ziedais grozisi ,o as tik vakar uzveisiau nauja braskyna.

Pirkausi Elkat ir Polka

Pardaveja taip apibudino:
Elkat - nera lygiu , atspari ligims
Polka - visad saldi , nors lepesne

o Marmelad neradau pirkti
Atsakyti