oi, taigis apsimelavau Nupirko šeštadienį diedas du kelmus braškių. Kažkokios monstriškos braškės, didžiuuuliais aukštais lapais, pakabinamuose vazonuose. Va tos tai jau su žiedais ir su uogom (žaliom).
Nežinau net, ar jos remontantinės, ar ne. Tik sakė, kad iš ūsų jau normalaus dydžio braškės užaugs, tik tas motininis kelmas toks. Persodinau į dešimties litrų vazonus.
QUOTE(saintlina @ 2014 04 23, 18:19)
oi, taigis apsimelavau Nupirko šeštadienį diedas du kelmus braškių. Kažkokios monstriškos braškės, didžiuuuliais aukštais lapais, pakabinamuose vazonuose. Va tos tai jau su žiedais ir su uogom (žaliom).
Nežinau net, ar jos remontantinės, ar ne. Tik sakė, kad iš ūsų jau normalaus dydžio braškės užaugs, tik tas motininis kelmas toks. Persodinau į dešimties litrų vazonus.
pernai mūsų kaimynai turėjo pakabinamą braškę vazone. Na, uogų ne kažkiek iš jos buvo, bet jau grooožis.. Žiedai rausvi, pačios uogos tokios pailgos kabaluoja, nu labai.. Prie įėjimo vietoj pakabinamos gėlės laikė..
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 23, 12:56)
Vertimec nuo erkių... Bet nebeprekiauja juo...
Keista, nes prieš dvi savaites pirkau Žalioj stotelėj
QUOTE(ausrazs @ 2014 04 23, 18:43)
Keista, nes prieš dvi savaites pirkau Žalioj stotelėj
gal turėjo užsilikusių.. Šiaip tai šis preparatas išimtas iš prekybos.
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 23, 17:29)
pernai mūsų kaimynai turėjo pakabinamą braškę vazone. Na, uogų ne kažkiek iš jos buvo, bet jau grooožis.. Žiedai rausvi, pačios uogos tokios pailgos kabaluoja, nu labai..
ne, šitos baltai žydi. Ir uogų daug. Ne tokios, kaip minit - tas irgi esu turėjus.
Merginos,o tiktų bnraškėms toks mulčiavimas : braškes dengti šiaudais,o takelius tarp jų pjuvenomis ?Nes žoles nebūt tiek kiek reiktų
QUOTE(Kristule05 @ 2014 04 23, 20:18)
Merginos,o tiktų bnraškėms toks mulčiavimas : braškes dengti šiaudais,o takelius tarp jų pjuvenomis ?Nes žoles nebūt tiek kiek reiktų
mano darže netinka pjuvenos, nes grambuoliai lervų pjuvenose prideda, tai jų atsisakiau.
jeigu žolės neturit kiek reikia, tai nors vieną-du kartus užmulčiuokit, o po to šiaudais. Taip braškės greičiau naudingų medžiagų gaus.
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 23, 19:01)
gal turėjo užsilikusių.. Šiaip tai šis preparatas išimtas iš prekybos.
O gal jūs supainiojot su Actara, kuria tikrai nebeprekiaujama? Internetinės prekybos būdu kad ir dabar galima nusipirkti Vertimec.
QUOTE(ausrazs @ 2014 04 23, 21:40)
O gal jūs supainiojot su Actara, kuria tikrai nebeprekiaujama? Internetinės prekybos būdu kad ir dabar galima nusipirkti Vertimec.
ne, nepainioju. Nebent Litagroje man melavo...
Mulčiavimo sezoną atidariau ir kaip visuomet pirmos palepintos braškės Mačiau jau trys krūmai žydi tai tikrai, o kitos jau žiedynų turi nemažai. Gal , kad aš jas labai anksti tvarkyt pradėjau, bet ir vieta ten saulės pleškinama kaip reikalas
QUOTE(Kulkė @ 2014 04 24, 07:59)
Mulčiavimo sezoną atidariau ir kaip visuomet pirmos palepintos braškės Mačiau jau trys krūmai žydi tai tikrai, o kitos jau žiedynų turi nemažai. Gal , kad aš jas labai anksti tvarkyt pradėjau, bet ir vieta ten saulės pleškinama kaip reikalas
kokiuose pietuose gyvenat, kad jau žolę pjaunat Pas mane ni sluxa, ni duxa , tik žaliuot pradeda
Mano braškės tokios nuvargusios po to paskutinio žiemos pasispardymo be sniego, taip sunkiai lapai lindo nauji, o vakar žiūriu žieai jau lenda . Lapų beveik nėra, kažkaip nėra pas mane taip buvę, gal reik uždengti balta agro