Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(bartukas @ 2014 04 23, 07:24)
sveiki,
sakykit,gal kas zinot kuo reikia braskes nupurkst ir kada,
kad nebutu ant uogu kirminuku? blush2.gif
pernai prie pat kotelio,po zaliais lapukais ant braskes po kirminuka sedejo,
Babtuose sake kuo purkst, nebepamenu doh.gif

gal askaricidu Vermitec? Prieš žydėjimą purkšti reiktų.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 04 16, 14:12)
Klausiau daržo temoje, paklausiu ir čia, gal kartais žinosite kas  ax.gif

Pamenu iš vaikystės vieną labai skanią braškę. Neteko saldesnės už ją ragauti. Jos sėklytės giliai įsispaudusios būdavo. Uogos nelabai stambios, bet labai saldžios ir skanios net ir nevisai išnokusios. Prinokusių vidus baltesnis nei kitų ir kartais su tuščia ertmele būdavo kiek pamenu. Auginome apie 2000 metus kelis krūmelius. Kiek žiūriu tai kažkas panašaus išvaizda būtų "Framberry", bet nerandu kaip atrodo jų vidus. Beto tai kaip suprantu labiau naujovė tai kažin ar galėjo būti g.gif Gal kas auginate "Framberry" ir galite plačiau papasakoti ar jos labai saldžios? Kaip atrodo vidus?

Jeigu senosios braškės, tai greičiausiai bus 'Ananasinės'.. saldžios, skanios, bet man trūkumas, kad minkštokos, ištyždavo po lietaus.. Gal dar yra kiek užsilikusių pas anytą, bet aš jas jau pakeičiau 'Sparkle' smile.gif Va šitas tai auginsiu, kol.... Nu gal atsiras ir skanesnių biggrin.gif ....
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 23, 11:57)
gal askaricidu Vermitec? Prieš žydėjimą purkšti reiktų.

Vertimec nuo erkių... Bet nebeprekiauja juo... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2014 04 23, 12:36)
bet aš jas jau pakeičiau 'Sparkle'  smile.gif Va šitas tai auginsiu, kol.... Nu gal atsiras ir skanesnių  biggrin.gif ....

o jos panašios skoniu į "Ananasines"? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 23, 11:56)
Vertimec nuo erkių... Bet nebeprekiauja juo... schmoll.gif

bet jei askaricidas, tai turėtų ir nuo kirmėlaičių tikt. Ale jei nebeprekiauja unsure.gif
Google dar Envidor meta.
Atsakyti
Merginos paprotinkite, ar jau galima braškes mulčiuoti žolėmis. Neapsisprendžiu, nes galvoju, kad gal dar tegul dirva labiau įšyla, bet iš kitos pusės viskas žiauriai džiūsta, laistyt nebespėju visko, nes turiu daugiau būtinesnių dalykų laistyt. Kaip jūs darote?
Beje mano praškės pusiau pavėsyje, saulė atsisuka tik nuo maždaug 12,00, o kai kuriuoms tik 13,00. gal nespėjo dar gerai dirva įšilt?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 04 23, 13:34)
Merginos paprotinkite, ar jau galima braškes mulčiuoti žolėmis. Neapsisprendžiu, nes galvoju, kad gal dar tegul dirva labiau įšyla, bet iš kitos pusės viskas žiauriai džiūsta, laistyt nebespėju visko, nes turiu daugiau būtinesnių dalykų laistyt. Kaip jūs darote?
Beje mano praškės pusiau pavėsyje, saulė atsisuka tik nuo maždaug 12,00, o kai kuriuoms tik 13,00. gal nespėjo dar gerai dirva įšilt?

Aš šiandien pjausiu žolę ir jau mulčiuosiu, jau mačiau , kad žiedynus turi ne vienas krūmelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 23, 12:57)
o jos panašios skoniu į "Ananasines"? bigsmile.gif

Labai jau atidžiai aš tų skonių nelyginau, bet .. biggrin.gif dabar vaikai ir anūkai sėdi ne prie močiutės 'ananasinių' eilutės, o mano mulčiuotose 'Sparkle'. Mat ir švariausios, ir skaniausios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 04 23, 13:34)
Merginos paprotinkite, ar jau galima braškes mulčiuoti žolėmis.

aš jau viena eile užmulčiavau.
Papildyta:
QUOTE(dahlia+++ @ 2014 04 23, 13:58)
dabar vaikai ir anūkai sėdi ne prie močiutės 'ananasinių' eilutės, o mano mulčiuotose 'Sparkle'. Mat ir švariausios, ir skaniausios  bigsmile.gif

dėkui 4u.gif reikės paieškoti ir pasisodinti.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 04 23, 12:43)
Aš šiandien pjausiu žolę ir jau mulčiuosiu, jau mačiau , kad žiedynus turi ne vienas krūmelis  smile.gif

pas mane ziedynus turi mazuma. Gal dar palauksiu kokia savaitele. Dekui uz atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 23 balandžio 2014 - 13:42
pas mane, vadinas, gerokai šalčiau. Išvis dar nemačiau žiedynų savo braškėse.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 23, 15:16)
pas mane, vadinas, gerokai šalčiau. Išvis dar nemačiau žiedynų savo braškėse.

drinks_cheers.gif
Nu pas mani irgi anei vieno ,nei maliuliuko žieduko nėr.Nei mulčiuotose,nei nemulčiuotose.Nei vienam sklypo kampe nėr schmoll.gif
Atsakyti