Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Aryvle @ 2014 04 16, 14:46)
*kas kiek cm daugmaž krūmeliai pas jus?
** noriu mulčiuoti, tik įdomu, kuom geriau, šiaudais, pjuvenom (smulkios)?

*gal 30-40 cm., o kur pernai sodinau tai apie 50-70cm. Pamiršau blush2.gif reiktų pamatuoti.
**man idealiausias variantas: keli kartai pjauta žole, o paskutinis kartas-šiaudais.
Pjuvenom mano daržui netinka, nes lervų daug prideda į pjuvenas.
Atsakyti
dar turiu klausimą, kai pirkau remontantinių braškių daigus tai sakė pirmus žiedus nuskabyti - gausiau derės. kaži su paprastom braškėm tas negalioja? g.gif

vera.vera, jūsų až perpildyta, kai išsivalysite, garsiai praneškite 4u.gif
kaip suprantu jūs vis dar ligoninėje?.. k
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 16 balandžio 2014 - 15:14
QUOTE(Aryvle @ 2014 04 16, 16:02)
dar turiu klausimą, kai pirkau remontantinių braškių daigus tai sakė pirmus žiedus nuskabyti - gausiau derės. kaži su paprastom braškėm tas negalioja?  g.gif

Galioja pirmamečiams krūmeliams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 16, 14:09)

Pjuvenom mano daržui netinka, nes lervų daug prideda į pjuvenas.

vajei... buvau tą bjaurastį pamiršusi unsure.gif Jei čia apie grambuolių lervas rašote. Ar pas jus labai daug žalos daro? Aš pernai kiekvieną kerelį keliais apėjau, apkapsčiau ir beveik po kiekvienu radau po 2-4 lervas... Iš šilauogių ruožo rinkau, kapsčiau... Nežinau kaip su jomis kovoti. Skraidė pilna sodyba, dėjo kiaušinius visur visur... veja žiauriai nukentėjo, lopais nuplėšėme ir sėjome naują, nes šaknų neliko... ir braškes kelias išroviau... cry.gif Kiekvienais metais taip.
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2014 04 16, 16:46)
Ar pas jus labai daug žalos daro? Aš pernai kiekvieną kerelį keliais apėjau, apkapsčiau ir beveik po kiekvienu radau po 2-4 lervas... Iš šilauogių ruožo rinkau, kapsčiau...  Nežinau kaip su jomis kovoti. Skraidė pilna sodyba, dėjo kiaušinius visur visur...

Nežinau ar daug žalos ax.gif Derliaus užtenka visiems biggrin.gif Pas mus kiekvienais metais jie skraido. Esu radusi vienoje vietoje kelias dešimtis mažų lervų (būtent drožlėse). Aš su jais nekovoju, kovoja kurmiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele 1 @ 2014 03 30, 08:37)
gal kas gali gerų braškių daigų pasiulyti?Vilnius smile.gif

Stase Kuksiene nickas saulele 1 apgavikė, aferistė ir melagė. temoje http://www.supermama...;#entry66383796 užsisakė augalų, per 10d nepervedė pinigų už savo užsakymą, negeruoja į raginimus. DAUGIAU NIEKAS SU JA NESUSIDIEKIT.
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2014 04 16, 15:02)

Aha, mane irgi domina daigai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2014 04 16, 16:02)

Tikriausiai vis dar ten,rašė,kad praneš,kai galės.Matyt,ne daigai rūpi,o gi ir šventės ant nosies,palikim moterį ramybėj.Beje,ji ne aferistė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 17, 23:48)
Tikriausiai vis dar ten,rašė,kad praneš,kai galės.Matyt,ne daigai rūpi,o gi ir šventės ant nosies,

tai tiek aš supratau mirksiukas.gif dėl to čia ir parašiau kad praneštų kai grįš į vėžes 4u.gif

p.s. kiekvienam savi rūpečiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 18 balandžio 2014 - 10:11
QUOTE(Aryvle @ 2014 04 16, 15:02)

Pagaliau grįžau namo po baltachalačių globos smile.gif
Apsivaliau až gaviklį, kaip ir visa kita po tiek laiko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 04 17, 22:48)
Tikriausiai vis dar ten,rašė,kad praneš,kai galės.Matyt,ne daigai rūpi,o gi ir šventės ant nosies,palikim moterį ramybėj.Beje,ji ne aferistė  biggrin.gif

Išbuvome ilgiau nei tikėjomės smile.gif

Dėkui už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
sveiki,
sakykit,gal kas zinot kuo reikia braskes nupurkst ir kada,
kad nebutu ant uogu kirminuku? blush2.gif
pernai prie pat kotelio,po zaliais lapukais ant braskes po kirminuka sedejo,
Babtuose sake kuo purkst, nebepamenu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 04 16, 13:12)
Klausiau daržo temoje, paklausiu ir čia, gal kartais žinosite kas  ax.gif

Pamenu iš vaikystės vieną labai skanią braškę. Neteko saldesnės už ją ragauti. Jos sėklytės giliai įsispaudusios būdavo. Uogos nelabai stambios, bet labai saldžios ir skanios net ir nevisai išnokusios. Prinokusių vidus baltesnis nei kitų ir kartais su tuščia ertmele būdavo kiek pamenu. Auginome apie 2000 metus kelis krūmelius. Kiek žiūriu tai kažkas panašaus išvaizda būtų "Framberry", bet nerandu kaip atrodo jų vidus. Beto tai kaip suprantu labiau naujovė tai kažin ar galėjo būti g.gif Gal kas auginate "Framberry" ir galite plačiau papasakoti ar jos labai saldžios? Kaip atrodo vidus?

Pagal aprašymą, labai panašu į 'Holiday'. Dar tarybiniais laikais iš kažkur buvo platinamos tarp sodininkų.
Atsakyti