QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 12, 09:26)
Kas ką Sizifo darbu vadina Man asmeniškai Sizifo darbas lakstyti į sodą ( tik nustatytomis dienomis ir valandomis paleidžia laistymo vandenį ir tik 20-30min - pavėlavau, mano bėda ) ir laistyti - nelaistant per sausras mažiau žaliosios masės, mažiau dera. O mulčiuoju vienintele vejos žole. Nei ji pradingsta per kelias dienas, nei ravėti dažnai. Ir šiaip mulčiuoju vejos žole, jokių specialių parinkimų nėra.
Beje, nelabai tikiu, kad sodyboje galima gyventi ir visiškai nepjauti žolės. Tiesiog neįsivaizduoju ( matyt jau čia asmeninė bėda), gyvenimo brūzgynuose
Beje, nelabai tikiu, kad sodyboje galima gyventi ir visiškai nepjauti žolės. Tiesiog neįsivaizduoju ( matyt jau čia asmeninė bėda), gyvenimo brūzgynuose
matyt aš įsivaizduoju gyvenimą nepjautoj žolėj, nes mes labiau bitininkai nei daržininkai, ir tai, kas kitam yra blogis ir piktžolė (kad ir kiaulpienė) - mums - medutis o žolytę pjaunant lauko gėlių medaus gauti neina...
p. s. iškeltą lysvę laisčiau pernai lygiai vieną kartą...
o vandens dėkui dievui savo turim, žiauru kad su tuo vandeniu ten taip
QUOTE(Sho @ 2014 04 12, 10:28)
Sizifo darbas kas trys metai lentas lysvėms daryt. Nežinojau, kad neturit ką veikt.
Irgi nežinojau, kad per smulkų tvoros tinklą nepralenda varpučio šaknys Beje, kelių sprindžių Jūsų braškių lysvė, kad galit sau leisti tokią metalinę/tinklinę prabangą? Mano 25 arų "lysvei" toks kiekis tinklo būtų Monkės biznis su braškėm.
Jei Jūs mulčą barstot kaip kmynus ant duonos, tai gal piktžolės ir grūdasi į plyšiukus. Jei kokybiškai užmulčiuot, jokios piktžolių problemos nekamuoja.
Irgi nežinojau, kad per smulkų tvoros tinklą nepralenda varpučio šaknys Beje, kelių sprindžių Jūsų braškių lysvė, kad galit sau leisti tokią metalinę/tinklinę prabangą? Mano 25 arų "lysvei" toks kiekis tinklo būtų Monkės biznis su braškėm.
Jei Jūs mulčą barstot kaip kmynus ant duonos, tai gal piktžolės ir grūdasi į plyšiukus. Jei kokybiškai užmulčiuot, jokios piktžolių problemos nekamuoja.
Nedarau jokių lentų, o iškelta lysvė padaroma per dvi valandas Varpučio šaknys nepralenda per tinklą + drenažas + šakutės smulkintos + mulčias iš žolės + ...
Braškių kol kas iškeltoj nesodinau, sodinsiu šiemet. Kita lysvė - 120x80. Šita irgi panašiai. Tvoros tinklo kadais užsipirkau daug pigiai, dar kokiai dešimčiai tokių lysvių užteks.
Ir rodos akivaizdu, kad nesiūlau niekam iš tų, kas augina 25-iuose aruose, iškeltos lysvės. Kalbu apie žmones, kurie ketina pasisodinti 10 kerelių braškių ir pan Jau 10 kerelių jos tikrai pakaks, pakaktų ir dvigubam kiekiui
TINGIU kokybiškai mulčiuot. Prisipažinsiu Kai tik įsigijom sodybą, tai ojojoj kiek mes ten visko sėjom, sodinom, ardėmės, mulčiavom, tas anas, na, dar ir vaiko neturėjom tuo metu, tai bepigu buvo - o dabar tiesiog noriu jausti kaifą nuo savo sodo ir dirbti jame kuo mažiau, daugiau poilsiaut ir skint vaisius, uogas, daržoves etc., o į jų auginimą beveik neįdėt pastangų. Kol kas va sekasi, nematau, kodėl to netęst ir kodėl to kad ir kitiems nepasiūlyt. PRADEDANTIESIEMS.
Papildyta:
kas link chemijos, atsikrapštau, pas mane ne MDF, o MPP, o anos gaminamos cituoju:
Kietosios medienos plaušų plokštės (MPP) gaminamos iš spygliuočių ir lapuočių medienos plaušų.
ir nėr ten jokios chemijos. aišku, gaminys neilgalaikis, bet kai aš nežinojau, ar pasiteisins tokia lysvė, tai ir rinkausi pačią pigiausią galimą medžiagą.
pvz. kai jau darysiu kitąmet, tai imsiu ką nors ilgaamžiškesnio. nes matau - patinka mums tai.