Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 12, 09:26)
Kas ką Sizifo darbu vadina  biggrin.gif Man asmeniškai Sizifo darbas lakstyti į sodą ( tik nustatytomis dienomis ir valandomis paleidžia laistymo vandenį ir tik 20-30min - pavėlavau, mano bėda  cool.gif ) ir laistyti - nelaistant per sausras mažiau žaliosios masės, mažiau dera. O mulčiuoju vienintele vejos žole. Nei ji pradingsta per kelias dienas, nei ravėti dažnai. Ir šiaip mulčiuoju vejos žole, jokių specialių parinkimų nėra.

Beje, nelabai tikiu, kad sodyboje galima gyventi ir visiškai nepjauti žolės. Tiesiog neįsivaizduoju ( matyt jau čia asmeninė bėda), gyvenimo brūzgynuose  smile.gif

matyt smile.gif aš įsivaizduoju gyvenimą nepjautoj žolėj, nes mes labiau bitininkai nei daržininkai, ir tai, kas kitam yra blogis ir piktžolė (kad ir kiaulpienė) - mums - medutis smile.gif o žolytę pjaunant lauko gėlių medaus gauti neina...
p. s. iškeltą lysvę laisčiau pernai lygiai vieną kartą...
o vandens dėkui dievui savo turim, žiauru kad su tuo vandeniu ten taip doh.gif

QUOTE(Sho @ 2014 04 12, 10:28)
Sizifo darbas kas trys metai lentas lysvėms daryt. Nežinojau, kad neturit ką veikt.

Irgi nežinojau, kad per smulkų tvoros tinklą nepralenda varpučio šaknys smile.gif Beje, kelių sprindžių Jūsų braškių lysvė, kad galit sau leisti tokią metalinę/tinklinę prabangą? Mano 25 arų "lysvei" toks kiekis tinklo būtų Monkės biznis su braškėm.

Jei Jūs mulčą barstot kaip kmynus ant duonos, tai gal piktžolės ir grūdasi į plyšiukus. Jei kokybiškai užmulčiuot, jokios piktžolių problemos nekamuoja.

Nedarau jokių lentų, o iškelta lysvė padaroma per dvi valandas smile.gif Varpučio šaknys nepralenda per tinklą + drenažas + šakutės smulkintos + mulčias iš žolės + ... smile.gif
Braškių kol kas iškeltoj nesodinau, sodinsiu šiemet. Kita lysvė - 120x80. Šita irgi panašiai. Tvoros tinklo kadais užsipirkau daug pigiai, dar kokiai dešimčiai tokių lysvių užteks.

Ir rodos akivaizdu, kad nesiūlau niekam iš tų, kas augina 25-iuose aruose, iškeltos lysvės. Kalbu apie žmones, kurie ketina pasisodinti 10 kerelių braškių ir pan wink.gif Jau 10 kerelių jos tikrai pakaks, pakaktų ir dvigubam kiekiui wink.gif

TINGIU kokybiškai mulčiuot. Prisipažinsiu smile.gif Kai tik įsigijom sodybą, tai ojojoj kiek mes ten visko sėjom, sodinom, ardėmės, mulčiavom, tas anas, na, dar ir vaiko neturėjom tuo metu, tai bepigu buvo - o dabar tiesiog noriu jausti kaifą nuo savo sodo ir dirbti jame kuo mažiau, daugiau poilsiaut ir skint vaisius, uogas, daržoves etc., o į jų auginimą beveik neįdėt pastangų. Kol kas va sekasi, nematau, kodėl to netęst ir kodėl to kad ir kitiems nepasiūlyt. PRADEDANTIESIEMS.
Papildyta:
kas link chemijos, atsikrapštau, pas mane ne MDF, o MPP, o anos gaminamos cituoju:

Kietosios medienos plaušų plokštės (MPP) gaminamos iš spygliuočių ir lapuočių medienos plaušų.

ir nėr ten jokios chemijos. aišku, gaminys neilgalaikis, bet kai aš nežinojau, ar pasiteisins tokia lysvė, tai ir rinkausi pačią pigiausią galimą medžiagą.

pvz. kai jau darysiu kitąmet, tai imsiu ką nors ilgaamžiškesnio. nes matau - patinka mums tai.
Atsakyti
Kokia butu pigiausia medziaga reminti lysves, kad atlaikytu bent 3metus kokius gal ir daugiau
Atsakyti
http://www.meistroko...1...=1&skl_sk=1

šita užtvarėlė, kur 25 cm aukščio - spėju, atlaikys ir 10 metų smile.gif iškast sakykim kokių 10 cm gylio duobę, 15 cm aukščio palikt virš dirvos, pripildyt drenažo, puvenų, organinių trąšų ir dirvožemio per 20 cm, 5 cm palikt "laisvus"...

bulvėms sodint tokia lysvė netiks, per sekli, bet antžeminį derlių auginantiems augalams - kuo puikiausiai, tame tarpe ir braškėms.
Atsakyti
Atsiprašau merginų, kurioms negaliu perduoti ar išsiųsti braškių daigelių. Šiuo metu mano namai ligoninė, savaitės viduryje susisieksiu su visomis per až, kai jau busiu namuose.
Atsakyti
Sveiki,
ar tiktų braškių tarplysvius numulčiuoti labai senais šiaudais? Jie jau gan smulkūs, pelių pasmulkinti, tokie išsistovėję. Manau, piktžolių sėklų arba jau nebėra, arba jos jau nedaigios, tai tas labai gerai.
Abejoju dėl šiaudų smulkumo - ar nenešios vėjas, kai ilgai lietaus nebus?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 04 13, 00:26)
http://www.meistroko...1...=1&skl_sk=1

šita užtvarėlė, kur 25 cm aukščio - spėju, atlaikys ir 10 metų smile.gif iškast sakykim kokių 10 cm gylio duobę, 15 cm aukščio palikt virš dirvos, pripildyt drenažo, puvenų, organinių trąšų ir dirvožemio per 20 cm, 5 cm palikt "laisvus"...

bulvėms sodint tokia lysvė netiks, per sekli, bet antžeminį derlių auginantiems augalams - kuo puikiausiai, tame tarpe ir braškėms.

palyginti nebrangus bortelis , kas turi nedidelius darzus- man tiktu , gaila tik Kaune.

as braskers pasodinus i stora agro plevele. Anksciau bandziau su plonensne , tai nuo vaiksciojimo tarpueiliais suplysdavo per sezona, o storesne atlaiko tris metus , tai mazdaug tiek ir reik braskems.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 04 14, 07:39)
*ar tiktų braškių tarplysvius numulčiuoti labai senais šiaudais? Jie jau gan smulkūs, pelių pasmulkinti, tokie išsistovėję.
**Manau, piktžolių sėklų arba jau nebėra, arba jos jau nedaigios,
***Abejoju dėl šiaudų smulkumo - ar nenešios vėjas, kai ilgai lietaus nebus?

*aš mulčiuoju ir labai esu patenkinta, žymiai geriau nei pjauta žole:

šioje foto matosi senieji šiaudai ir naujai klojami:

user posted image

čia pilnai tarplysviai užmulčiuoti:

user posted image

**sėklos išbūna labai ilgai.
***nenešioja. Greičiau gandrai išnešios biggrin.gif Jeigu bijot, kad išnešios vėjas, tai po mulčiavimo suliekit vandeniu ir šiaudai susigulės greičiau.
Ankstesnėse foto (fotografuota gegužės 12 d.), šiaudai pakilę, o šioje foto jau susigulėję (liepos 5 d.):

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 14, 14:26)
Ankstesnėse foto (fotografuota gegužės 12 d.), šiaudai pakilę, o šioje foto jau susigulėję (liepos 5 d.):

Ačiū. Dabar drąsiau bus. Jūsų braškynas koks tvarkingas ir vešlus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 04 14, 17:38)
Jūsų braškynas koks tvarkingas ir vešlus  thumbup.gif

dėkui. šiuo metu nėra vešlus smile.gif
Atsakyti
einu skaityti ankstesniu psl. Bet jei atsirastu kas galetu pasidalinti (mokamai ar nemokamai) braskiu daigeliais, lauksiu zinutes 4u.gif
Atsakyti
Klausiau daržo temoje, paklausiu ir čia, gal kartais žinosite kas ax.gif

Pamenu iš vaikystės vieną labai skanią braškę. Neteko saldesnės už ją ragauti. Jos sėklytės giliai įsispaudusios būdavo. Uogos nelabai stambios, bet labai saldžios ir skanios net ir nevisai išnokusios. Prinokusių vidus baltesnis nei kitų ir kartais su tuščia ertmele būdavo kiek pamenu. Auginome apie 2000 metus kelis krūmelius. Kiek žiūriu tai kažkas panašaus išvaizda būtų "Framberry", bet nerandu kaip atrodo jų vidus. Beto tai kaip suprantu labiau naujovė tai kažin ar galėjo būti g.gif Gal kas auginate "Framberry" ir galite plačiau papasakoti ar jos labai saldžios? Kaip atrodo vidus?
Atsakyti
Labas.

QUOTE(vera.vera @ 2014 03 30, 10:32)
Galiu pasiūlyti Kama, Induka, Marmolada, Pandora, Sonata daigų. Daigas 40cnt, galiu siųsti paštu arba perduoti į Kauną ir Vilnių, tačiau turėtumėt pasiimti nurodytoje vietoje smile.gif

einu skaityt aprašymus šių veislių ir siųsiu užsakymą lotuliukas.gif

QUOTE(diasaja @ 2014 04 14, 14:26)

kas kiek cm daugmaž krūmeliai pas jus?

norėjau paklausti dėl mulčiavimo. šiemet su mažu vaiku ant rankų ravėt nebus kada tai noriu mulčiuoti, tik įdomu, kuom geriau, šiaudais, pjuvenom (smulkios)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 16 balandžio 2014 - 13:49