sodinsiu prie pat krašto, yra ten ir žemės ir drėgmės, pernai serenčius prie pat krašto sodinau - tokių milžinų dar neturėjau, aš maniau, jie tie mažieji (tos pačios sėklos, kur anksčiau lysvėse augindavau). Ne, ne tokios braškės. O kokios - pati pamatysiu
o dėl per metrą, tai puvenų lysvėse visi atstumai mažėja jei ne trigubai, tai perpus tikrai
kur kitur morkas su svogūnais sodini per 20 cm atstumą, tai aš pernai didžiulį derlių suauginau susodinus per 5 cm atstumą...
Papildyta:
tai šiuo atveju lysvės ilgis metras, turėtų būt braškė - 50 cm - pomidorai - 50 cm - braškė...
bet aš principe savo malonumui ir labiau pažiūrėjimui į augalus auginu, nei derliui, tai nieko tokio, jei niekas ir nesuaugs, užtat bus eksperimentas smagus
Apziurejau sode savo pirmameti braskyna, kazkaip liudnos man braskytes pasirode sodinau rugpjucio viduryj, nelabai spejo jos paaugt. Lapukai nauji maziukai, nu rodo gyvybes pozymius, kaip manot, uzaugs ? Ar jau laidot viltis braskes valgyt
QUOTE(beladona @ 2014 04 09, 10:38)
Lapukai nauji maziukai, nu rodo gyvybes pozymius, kaip manot, uzaugs ? Ar jau laidot viltis braskes valgyt
jeigu tinkamos sąlygos-užaugs. pas mane dar taip pat lapukai maži. Reikia šilumos ir viskas bus gerai
QUOTE(beladona @ 2014 04 09, 10:38)
Apziurejau sode savo pirmameti braskyna, kazkaip liudnos man braskytes pasirode sodinau rugpjucio viduryj, nelabai spejo jos paaugt. Lapukai nauji maziukai, nu rodo gyvybes pozymius, kaip manot, uzaugs ? Ar jau laidot viltis braskes valgyt
Va, jei nebūtų lapukų, tada jau būtų galima laidoti. Kaip diasaja ir sako - gaus šilumos, saulės ir atsigaus, išbujos.
Na laukiam tada silumos
QUOTE(diasaja @ 2014 04 07, 10:29)
*jeigu norite mulčiuoti, tai sodinti bet kokius augalus reikia rečiau, nei tradiciškai. Pernai aš sodinau tarp eilėmis kas 1 metras, tarp augalų gal 70 cm.
**du sluoksniai šiemet? Aš pirmuosius mulčiavimus kloju pjautą žolę, o paskutinį-šiaudais. Gegužės pabaigos foto:
***išbujoti braškės privalo, nes nebus gausaus derliaus. Pas mane čia tankokai susodintos, maždaug kas 40-50 cm, liepos mėnesį atrodė taip:
**du sluoksniai šiemet? Aš pirmuosius mulčiavimus kloju pjautą žolę, o paskutinį-šiaudais. Gegužės pabaigos foto:
***išbujoti braškės privalo, nes nebus gausaus derliaus. Pas mane čia tankokai susodintos, maždaug kas 40-50 cm, liepos mėnesį atrodė taip:
Kaip graziai atrodo
ir as tokiu noreciau , bet neisivaizduoju kiek daug darbo taip priziureti jas . pas ma ne pikdzoles , varputis ir dilgeles lenda pro kiekviena plyseli .
Planuoju klot juoda agro plevele.
Pasidalinkit paslaptim ,kaip susitvarkyti su piktzolem. Tas is kurio daigus pirkau , tai siule is rudenio rondapu nupurkst ,o pavasari sodint, na bet netinka mums tokia agresyvi chemija.
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 09, 13:43)
Kaip graziai atrodo
Pasidalinkit paslaptim ,kaip susitvarkyti su piktzolem. Tas is kurio daigus pirkau , tai siule is rudenio rondapu nupurkst ,o pavasari sodint, na bet netinka mums tokia agresyvi chemija.
aš viską mulčiuoju storu sluoksniu. kai per sprindį mulčo išlenda varpučiai, asiūkliai ir kiti neprašyti augalai, tai jie būna silpni ir karts nuo karto patampau juos.
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 09, 13:43)
*ačiū
**mulčiuoju, mulčiuoju, mulčiuoju ........ Pirmiausia pjauta žole kelis kartus, o paskutinį kartą, kai kerai išbujoja (tai būna pradžioje žydėjimo)-šiaudais.
QUOTE(jolitamaria @ 2014 04 09, 12:43)
Kartosiuos kaip sugedusi plokštelė - iškelta (aptverta mediena, fanera ar pan. daiktais) lysvė ir viršutinis sluoksnis žemių joje - iš parduotuvės, švarus bepiktžolinis juodžemis
QUOTE(stripulis @ 2014 04 09, 22:35)
Kartosiuos kaip sugedusi plokštelė - iškelta (aptverta mediena, fanera ar pan. daiktais) lysvė ir viršutinis sluoksnis žemių joje - iš parduotuvės, švarus bepiktžolinis juodžemis
Gal prieš įjungdama savo sugedusią plokštelę pagalvokit, kad ne visi gyvena 6 arų uždaruose aptvaruose, kur kiekvienas žemės centimetras su pincetu išravėtas ir geriausiu atveju tokiam sklypelyje piktžolė išdygsta kas treji metai. Kai aplink keli hektarai šienaujamų/nešienaujamų pievų, labai įdomu ar ilgam padės parduotuvinis nepiktžolėtas viršutinis žemės sluoksnis.
Ir iškelta, įrėminta lentomis lysvė tikrai neapsaugos nuo iš laukų besisėjančių piktžolių. Beje, lentos turėtų būti gerai impregnuotos, norint, kad ilgiau laikytų. O apie lysvę įrėmintą fanera, net kalbėt neverta - tuščias laiko gaišimas, atsiprašant pirdalas.
Rašot ir siūlot žmogui nieko vertą darbą. Taip sakant, gal įsigykit naują plokštelę
QUOTE(Sho @ 2014 04 10, 07:44)
Gal prieš įjungdama savo sugedusią plokštelę pagalvokit, kad ne visi gyvena 6 arų uždaruose aptvaruose, kur kiekvienas žemės centimetras su pincetu išravėtas ir geriausiu atveju tokiam sklypelyje piktžolė išdygsta kas treji metai. Kai aplink keli hektarai šienaujamų/nešienaujamų pievų, labai įdomu ar ilgam padės parduotuvinis nepiktžolėtas viršutinis žemės sluoksnis.
Ir iškelta, įrėminta lentomis lysvė tikrai neapsaugos nuo iš laukų besisėjančių piktžolių. Beje, lentos turėtų būti gerai impregnuotos, norint, kad ilgiau laikytų. O apie lysvę įrėmintą fanera, net kalbėt neverta - tuščias laiko gaišimas, atsiprašant pirdalas.
Rašot ir siūlot žmogui nieko vertą darbą. Taip sakant, gal įsigykit naują plokštelę
pas mane dideli plotai, tai ne tiek prisisėja, kiek iš apačios šaknys atkeliauja. asiūlį kai trukteli, tai pusmetrį šaknies iš šono randi. Tai kokia jūsų patirtis, kaip tokiuose plotuose gyvenant mažiau piktžolių turėt? Aš turiu vieną išeitį - mulčiavimą.
QUOTE(Šv. Barbora @ 2014 04 10, 07:19)
pas mane dideli plotai, tai ne tiek prisisėja, kiek iš apačios šaknys atkeliauja. asiūlį kai trukteli, tai pusmetrį šaknies iš šono randi. Tai kokia jūsų patirtis, kaip tokiuose plotuose gyvenant mažiau piktžolių turėt? Aš turiu vieną išeitį - mulčiavimą.
Taip, ta pati situacija ir pas mane, žolės ne tik sėjasi, bet ir keliauja šaknimis po žeme. Man išeitis irgi ta pati - mulčiavimas. Labai padeda. Tik dirvinį asiūklį Jums patarčiau ne traukti, rauti, o tiesiog nukirpti/nugnybti ties žemės paviršiumi ir ant viršaus žolės užmulčiuoti. Asiūklis negaudamas laisvės, šviesos, stipriai apmažėja. Kai kuriose daržo vietose ir visai išnyksta.
Mano braškynas įrengtas toje vietoje, kur anksčiau buvo asiūklių plantacija. Prieš tai tame plotelyje nieko neauginau, tik jį nuolat daugiau kaip metus mulčiavau, nuolat kroviau nušienautą žolę, neleidau jokiai piktžolei išlįsti, ruošiau vietą braškynui. Asiūklio nebeliko