Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 03 10, 15:32)
Aš rimčiau mulčiuoju tik kai jau žolė augt pradeda, nes dabar užmulčiavus vėliau derlių turėsit, žemė lėčiau šils.

Tai kaip, merginos, elgiatės su pernykščiais šiaudais? Man visai galva susisuko unsure.gif Reikia juos nugrėbti su sudžiūvusiais lapais ar palikti, tik lapus nurinkti? Ant viršaus naujų šiaudų neuždėsiu, nes braškių nebesimatys... g.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 04 04, 14:19)
office, visų pirma turit apibūdinti, kas jums yra SKANIOS braškės... toliau - reikia vėlyvųjų ar ankstyvųjų. visą vasarą derančių ar tik vieną kartą derančių... etc.

nes taip tai tik atsiverst kokį augalų žinyną ir viskas tiks nuo iki.

Aciu, uz komentara. Ieskosiu info... Norim, kad butu lysveje kuo ilgiau braskiu ir, kad butu saldzios, dideles.
Atsakyti
as irgi noriu saldziu, dideliu, ir kad deretu visa vasara bigsmile.gif as rimtai, turiu nedaug vietos, galiu pasodint tik 10 daigu, kokiu pasiulysit?
Atsakyti
QUOTE(burgunt @ 2014 04 06, 17:26)
as irgi noriu saldziu, dideliu, ir kad deretu visa vasara bigsmile.gif as rimtai, turiu nedaug vietos, galiu pasodint  tik 10 daigu, kokiu pasiulysit?

Lygiai taip pat ir mes norime uogu tureti kuo ilgiau. Ieskosiu internete veisliu kur skanios uogos...
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2014 04 06, 12:03)
*Tai kaip, merginos, elgiatės su pernykščiais šiaudais?
** Ant viršaus naujų šiaudų neuždėsiu, nes braškių nebesimatys... g.gif

*nieko su jais nedarau, palieku ant žemės.
**o kodėl? kloti į tarpus tarp braškių ir puiku:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(office @ 2014 04 06, 17:59)
Lygiai taip pat ir mes norime uogu tureti kuo ilgiau.

kad uogų būtų kuo ilgiau, reikia sodinti įvairaus ankstyvumo/vėlyvumo braškes. Viena veislė ilgai nederės. Yra, žinoma, remontantinės, bet bent man jos paprastų braškių neatstoja.
Atsakyti
Pasiskaiciau cia temoj, kad braske nusalo ir t.t.... Ar tikrai nusalo? nes va pas mus irgi buvo dauguma lapu pajuodusiu, nulekiau, su zirklem apkarpiau, dabar taip graziai pradejo naujus lapelius leisti, tikrai gyvens, nei viena nenusale, prie kelias sav. paziurejus buvau, tai palaidojau ne viena, siai dienia pradejo leisti lapelius ir tos nurasytos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 06, 18:28)
*nieko su jais nedarau, palieku ant žemės.
**o kodėl? kloti į tarpus tarp braškių ir puiku:

user posted image

o grožis koks wub.gif
Aš greičiausiai per tankiai susodinusi, kaišioju kaišioju tuos šiaudus... bet jau du sluoksniai, tai tos braškės pas mane giliai gausis, jei trečią dėsiu. Tai ir galvoju, gal blogai darau, jei palieku ir kraunu ant viršaus, nes suirti nespėja arba braškių kerai nespėja išbujoti, išaugti virš šiaudų...
Atsakyti
office ir burgunt,

čia neblogas straipsnis apie braškių veisles ir derėjimus... Manau, iš 10 daigų nepavyks visą vasarą braškių turėt, nebent tikrai jie būtų remontantiniai (bet tada derlius yra mažiau gausus).

http://www.sodininky...raskiu-veisles/
Papildyta:
Jei taip iš asmeninės patirties, tai kai buvau braškinė pradinukė, sodinau Honeoye ir Senga Sengana, viskas kaip ir buvo ok smile.gif Ir su derlium ir su priežiūra ir su uogų skoniu. O kad nepūtų uogos, kaip čia rašyta anksčiau, gerai sodint pramaišiui su česnakais. Arba užklot žemę šiaudais.
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2014 04 06, 22:18)
Tai ir galvoju, gal blogai darau, jei palieku ir kraunu ant viršaus, nes suirti nespėja arba braškių kerai nespėja išbujoti, išaugti virš šiaudų...

jei dar yra mulčo, tai daugiau nedėkit. mulčiuoju, kai jau matau, kad mažėja, kad suvalgyt baigiamas.
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2014 04 06, 23:18)
*Aš greičiausiai per tankiai susodinusi, kaišioju kaišioju tuos šiaudus...
** bet jau du sluoksniai, tai tos braškės pas mane giliai gausis, jei trečią dėsiu.
*** braškių kerai nespėja išbujoti, išaugti virš šiaudų...

*jeigu norite mulčiuoti, tai sodinti bet kokius augalus reikia rečiau, nei tradiciškai. Pernai aš sodinau tarp eilėmis kas 1 metras, tarp augalų gal 70 cm.
**du sluoksniai šiemet? Aš pirmuosius mulčiavimus kloju pjautą žolę, o paskutinį-šiaudais. Gegužės pabaigos foto:

user posted image

***išbujoti braškės privalo, nes nebus gausaus derliaus. Pas mane čia tankokai susodintos, maždaug kas 40-50 cm, liepos mėnesį atrodė taip:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 04 04, 14:19)
aš tai ketinu dėžėj (iškeltoj lysvėj) kaip sakiau sodint pomidorus į vidurį, SVYRANČIĄSIAS braškes į šonus, tai taip įsivaizduoju, jos man svirs per dėžės kraštą, ir tada mano žemaūgiai pomidorai joms neturėtų nieko užstot g.gif O taip su paprastom, nežinau, ar kartu sodinčiau  ax.gif

Jei tokios braškės, tai jos man bent pirmais metais nieko nesviro smile.gif
user posted image
Gal šiais metais bus kitaip smile.gif Ir dar vienas niuansas, gi nesodinsit prie pat lysvės krašto braškių, nes joms ir žemės ir drėgmės reiks, tai vėl nebus taip kad šnai per kraštą ir svyra smile.gif

Aš kažkur skaičiau, kad braškės nuo pomidorų per metrą reiktų sodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 08 balandžio 2014 - 13:53