Laba diena,
gal kas pagelbės... kaip patirštinti rududu-sviesto kremą? Noriu juo puošti tortą, o kažkodėl gavosi per skystas, visiškai nelaiko formos (spaudžiant švirkštu). Visada gaudavosi normalus tirštas, per naktį šaldytuve pakietėdavo ir būdavo pats tas. O šįkart, kai reikia ypatingai progai, kaip tyčia nesigauna.
QUOTE(reje @ 2014 03 07, 11:28)
Laba diena,
gal kas pagelbės... kaip patirštinti rududu-sviesto kremą? Noriu juo puošti tortą, o kažkodėl gavosi per skystas, visiškai nelaiko formos (spaudžiant švirkštu). Visada gaudavosi normalus tirštas, per naktį šaldytuve pakietėdavo ir būdavo pats tas. O šįkart, kai reikia ypatingai progai, kaip tyčia nesigauna.
gal kas pagelbės... kaip patirštinti rududu-sviesto kremą? Noriu juo puošti tortą, o kažkodėl gavosi per skystas, visiškai nelaiko formos (spaudžiant švirkštu). Visada gaudavosi normalus tirštas, per naktį šaldytuve pakietėdavo ir būdavo pats tas. O šįkart, kai reikia ypatingai progai, kaip tyčia nesigauna.
gal ne tikra rududu dejot, o gal sviestas persiltas - bandykit i saldytuva deti, jei greit reik - i kamera.
Jei nepades daplakit atskirai sviesto ir imaisykit.
Gal kas žinote kokį mėgstamo torto kremo receptą?
QUOTE(ramune.v @ 2014 03 07, 11:56)
gal ne tikra rududu dejot, o gal sviestas persiltas - bandykit i saldytuva deti, jei greit reik - i kamera.
Jei nepades daplakit atskirai sviesto ir imaisykit.
Jei nepades daplakit atskirai sviesto ir imaisykit.
Rududu tikras ir sviestas 82%, bet įtariu dėl sviesto kažkas negerai, nes kažkoks minkštesnis nei įprasta. Deja, šaldytuvas nepadeda, nes jame kiek apstingsta, o išėmus, pastovi šilčiau ir vėl paskysta... Nebeturėjau kada ekperimentuot, tai kitą papuošimą padariau.
QUOTE(Ulitka @ 2014 03 07, 09:11)
Pasiruose)
Oj, kaip grazu
O galit man patarti, kaip apdengti jogurtini torta mase. Pirma kart dariau jogurtini torta, na paprastai biskvitai su grietinele ir jogurtu su zelatina. Kremas gavosi begantis, todle torta stingdyti teko saldytuve. Isemiau, is formos, sustinges, bet man nei sviestas ant to jogurtinio krmeo nelimpa, nei trupinaii su sviestu, nebezianu, kaip man ta sviestini krema aptepti, juo labiau, jis toks purus...
QUOTE(Rasskee @ 2014 03 07, 13:19)
Oj, kaip grazu
O galit man patarti, kaip apdengti jogurtini torta mase. Pirma kart dariau jogurtini torta, na paprastai biskvitai su grietinele ir jogurtu su zelatina. Kremas gavosi begantis, todle torta stingdyti teko saldytuve. Isemiau, is formos, sustinges, bet man nei sviestas ant to jogurtinio krmeo nelimpa, nei trupinaii su sviestu, nebezianu, kaip man ta sviestini krema aptepti, juo labiau, jis toks purus...
O galit man patarti, kaip apdengti jogurtini torta mase. Pirma kart dariau jogurtini torta, na paprastai biskvitai su grietinele ir jogurtu su zelatina. Kremas gavosi begantis, todle torta stingdyti teko saldytuve. Isemiau, is formos, sustinges, bet man nei sviestas ant to jogurtinio krmeo nelimpa, nei trupinaii su sviestu, nebezianu, kaip man ta sviestini krema aptepti, juo labiau, jis toks purus...
Aciu)
Su siltu-karstu peiliu bandykite ..man visada padeda.
QUOTE(manosaule @ 2014 03 05, 18:52)
o mano pradžia tai... nelengva
Kepiau "Snikers" biskvitą, tai ....JIS VISAI NEIŠKILO........ atrodo viskas pagal receptą..gal kad grietinė tik 15 proc. ?
Galvoju gal tada gaminti paprastą biskvitą....
Kepiau "Snikers" biskvitą, tai ....JIS VISAI NEIŠKILO........ atrodo viskas pagal receptą..gal kad grietinė tik 15 proc. ?
Galvoju gal tada gaminti paprastą biskvitą....
Pagal recepto aprašymą rašo " visus produktus sumaišykite mikseriu'. Tikiuosi taip nedarėt, kad viską iš karto sudėjot? Reikia eiliškumo laikytis , kaip Olesta rašė.
As jogurtinius tortus, pries tepdama sviestiniu, aplipdau plonu plonu biskvito sluoksniu. dazniausiai kai pjaustau biskvita, man lieka visokiu atraizu, tai jas susluoksniuoju ir aplipdau, tada jau tepu sviestini,kitaip man nesigauna.
Ryt suneno gimtadienis, tai plusam abi su sese kas uzkandzius, kas saldesiu visa diena kepa
Ryt suneno gimtadienis, tai plusam abi su sese kas uzkandzius, kas saldesiu visa diena kepa
QUOTE(rasaru @ 2014 03 07, 14:52)
Pagal recepto aprašymą rašo " visus produktus sumaišykite mikseriu'. Tikiuosi taip nedarėt, kad viską iš karto sudėjot? Reikia eiliškumo laikytis , kaip Olesta rašė.
viska sudedu i bendra bliuda ir vienu kartu isplaku.visada.
-------
grazus sausainukai
QUOTE(Ulitka @ 2014 03 07, 13:23)
Su siltu-karstu peiliu bandykite ..man visada padeda.
dekui
QUOTE(Erdve @ 2014 03 07, 15:23)
As jogurtinius tortus, pries tepdama sviestiniu, aplipdau plonu plonu biskvito sluoksniu. dazniausiai kai pjaustau biskvita, man lieka visokiu atraizu, tai jas susluoksniuoju ir aplipdau, tada jau tepu sviestini,kitaip man nesigauna.
Kaip smagu ruosti saldesius, jei tik butu laiko turbut kepciau ir kepciau O ypac dar kai zinociau, kad pati paragaut galesiu ))
O del torto, tai man irgi lieka atraizu, as jas sutrupinu ir kai tepu torta irgi visada sonus aptrupinu, tada labai gerai tepasi sviestinis kremas, bet man jie prie jau sustingusio torto nelimpa, o iskart formuojant torta as negaliu ju prilipint, nes kremas skystas, nelaiko formos, todel tortinej stingdinu, va cia ir yra tada problema. Dar bandysiu karstu peiliu perbraukt, kaip Ulitka patare, gal tada prilips, bandysiu...
O cia vienas mazuliukas, vos 1,5 kg
QUOTE(Rasskee @ 2014 03 07, 17:10)
Koks grazus tortukas
QUOTE(doviliuxs55 @ 2014 03 07, 13:41)
Gal kas žinote kokį mėgstamo torto kremo receptą?
Zinom