Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus

[quote=Cola 777,2014 03 03, 22:31]



cola777 pimpackiukas tai kaip is teliko islindes kaip tikras wub.gif
ir kitu mergaiciu tortai nerealus drinks_cheers.gif man iki jusu dar labai tooooliii unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @boruze2@: 05 kovo 2014 - 22:06
Labas rytas,


žiūriu ir akelės raibsta, kokių grožių Jūs sukuriate.


Gėda net klausti, bet kai neturi kur dėtis, tenka sad.gif
Man įdomu, koks receptas torto puošimui iš rožyčių. Bandžiau ieškoti, bet nelabai sekėsi, koks antgalis naudojamas joms padaryti? gal kur vaizdziai matete parodytą?

pasiskolinsiu foto - ar čia šlapia bezė šonuose ir viršuje pastiliazas? Receptų internete daug, bet gal kaikas galite nukreipti, pagal kokį Jūs darote, kad išeitų bigsmile.gif

user posted image
erikiuxxx - labai labai gražūs Jūsų kūriniai thumbup.gif

Atsakyti
Olesta --- labai faina mikie wub.gif
noriu paklausti, kaip daroma karameline arbata ?
as tai tik saldintu vandeneliu laistau, tai saldumo ir skanumo uztenka, dukros mylimausias snikerio tortas, kita syki bandysiiu alkoholiu kokiu nors palaistyti, bet kai ta arbata daroma karameline ? smile.gif


QUOTE(insk @ 2014 03 06, 07:22)
Labas rytas,
žiūriu ir akelės raibsta, kokių grožių Jūs sukuriate.
Gėda net klausti, bet kai neturi kur dėtis, tenka sad.gif
Man įdomu, koks receptas torto puošimui iš rožyčių. Bandžiau ieškoti, bet nelabai sekėsi, koks antgalis naudojamas joms padaryti? gal kur vaizdziai matete parodytą?

pasiskolinsiu foto - ar čia šlapia bezė šonuose ir viršuje pastiliazas? Receptų internete daug, bet gal kaikas galite nukreipti, pagal kokį Jūs darote, kad išeitų bigsmile.gif 

erikiuxxx - labai labai gražūs Jūsų kūriniai  thumbup.gif

tortukas sis yra mano, anksciau as bendravau su dukros niku cia, kol nesukuriau savo blush2.gif cia slapia beze, rozes irgi su ja dariau, tik dar nelabai moku jos sukti blush2.gif antgaliukas M1, receptukas yra nekomentojamoje temoje, virsus is pastilazo dengimui pagal cipciuka, receptukas irgi ten, as tik ji viena ir esu darius ta pastilaza, nors per du metus dar nesu su jo gerai susidragavus, bet kit nesu bandziusi ax.gif


kaskas klause manes del pimpackiko --- svoris jo 3,5 kg.

ACIU visiems, kam patiko mano darbeliai !!!

Mingailiux --- tavo NEREALUS visi, o ta alaus, tiesiog fantastiskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 06 kovo 2014 - 08:00
QUOTE(Cola 777 @ 2014 03 06, 08:59)

tortukas sis yra mano, 

Labai labai gražūs Jūsų tortai wink.gif


ačiū, už informaciją 4u.gif
Atsakyti
Tik neuzsuk cia kelias dienas, tai jau mirga marga akys nuo groziu jusu.

Cola 777, na ir pasidarbavot, sitiek groziu pridaryti, super wub.gif

bitė Majaa - man irgi atrodo, kad papusimai atrodo kaip pasmuke, reiktu auksciau kelti kitam kartui smile.gif

ramune.v - o jau kokie mieli, silti... thumbup.gif

Mingailiux, jau nebeturiu ka pasakyt wub.gif

Olesta, fainas mikis smile.gif
Atsakyti
aš dar noriu paklausti - papuošus tortą šlapia bezė - kiek išsilaiko spygliukai? ar jie sukietėja ir 1-2 dienas gali išbūti?
Atsakyti
Parnesu is uzdarytos temos blush2.gif

QUOTE(Rudens vaikas @ 2014 03 02, 14:18)
Na va, dažus susipirkau, ruošiuosi pirmąkart puošti torta mase. Taigi keletas klausimų, ačiū iš anksto už patarimus smile.gif
1. Ar mase galima bet kokį tortą kepti? Planuoju va tokį kepti ar kapučininį, kuris irgi minkštas, purus, lengvas. Ar atlaikys masę? smile.gif

2. Ar dažus galima minkant masę įdėti? Nes reikės kelių spalvų. Ar per kelis kartus masės sirupą virti?

3. Koks būtų paprasčiausias, lengviausias ir patikimiausias masės receptas pirmakartei? biggrin.gif


Ir dar papildomai klausimas smile.gif jei kepsiu pvz. Tiramisu ar koki medutį, tai, kaip suprantu, viršų palikti neapteptą tortiniu kremu, o prie dengiant mase viršų ir šonus užtepti pasiruoštu sviestiniu/rududiniu kremu. Taip? Riebiai tepti ar vos vos? smile.gif
Atsakyti
žolytei darykite šlapią bezė, spygliukai nesukietėja, porą dienų tikrai išbūna...

karamelinės arbatos būna pirkti 4u.gif belieka užplikyti ir pasaldinti smile.gif jinai turi karamelės skonio 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms - padariau smile.gif
dariau rožytes iš beze, kaip darant viena karta per metus ir pasimetusiai tokiai- gerai gavosi lotuliukas.gif

ryt ragausim


ačiū, o visoms ir kiekvienai atskirai - linkiu kūribingo laiko. Sėkmės 4u.gif



Atsakyti
QUOTE(insk @ 2014 03 06, 08:22)
*Man įdomu, koks receptas torto puošimui iš rožyčių. Bandžiau ieškoti, bet nelabai sekėsi, koks antgalis naudojamas joms padaryti? gal kur vaizdziai matete parodytą?

* antgalis Wilton 1M (uzdara arba atvira) pvz cia
video rozyciu https://www.youtube....h?v=S5iQH3WUHm0


Papildyta:
QUOTE(Rudens vaikas @ 2014 03 06, 13:16)
Parnesu is uzdarytos temos  blush2.gif
Ir dar papildomai klausimas smile.gif jei kepsiu pvz. Tiramisu ar koki medutį, tai, kaip suprantu, viršų palikti neapteptą tortiniu kremu, o prie dengiant mase viršų ir šonus užtepti pasiruoštu sviestiniu/rududiniu kremu. Taip? Riebiai tepti ar vos vos? smile.gif

taip, tepti sviestiniu bet kokiu, gali buti sarlot, gali but sviestas+cukr.pudra, ar sviestas+kondensuotas... jo paskirtis:
1.izoliuoti krema nuo mases kad jos netirpintu.
2.islyginti torta kad nebutu gumbu...
3. prilipinti mase prie torto,

tai tiek ir tepkit kad visa tai issipildytu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Paryžietė @ 2014 03 05, 11:38)
Patarkite pradedančiai.......prie sausainio pagražinimas klijuojams sviestiniu kremu? blush2.gif

ne, nei prie kekso nei prie sausainiu sviestinio nenaudoju-nieks jo nenori ten o ir reikalo nera smile.gif
Papildyta:
QUOTE(manosaule @ 2014 03 05, 12:27)
Sveikutės, kepejėlės  4u.gif
O jau grožių kiek... ax.gif
Mingailiux tortą su alaus bokalu su sūnum vakar Fcaebook apžiūrėjome-NEREALUS, o šiandien net vyras foto atsountė iš pat ryto-kolektyvas darbe šoke ir labai džiaugiasi (kolegos gimtadieniui pagamintas smile.gif Tikrai kad-Mingailiux jau galėtų kokius kursus merginoms daryti smile.gif
Dabar aš turiu merginoms porą klausimėlių-gal padėsite... blush2.gif
Pirmą kartą gaminsiu kovo 8d."Snikers". Daug visko prisiskaičiau, bet klausimėlių liko:
1. Ar gaminant biskvitą nereikia baltymų plakti atskirai?
2. Recepte yra "perliepti sirupu-vanduo+cukrus". kokios būtų proporcijos ir kiek to sirupo pilti vienam lakštui?
3. Ar papuošimus tvirtinti tiesiog su vandenuku..?
4. Pastilažą vakar gaminau 1 kartą pagal Cipciuką. Vakar masė buvo laaaabai lipni, šiandien jau tokia kietoka... Pabandžiau porą gelyčių, tai kočiojasi neblogai. Gal kai sušyla-suminkštėja?..
5. Ar į grietinėlės kremą nereikia truputį želatinos??
BŪSIU LABAI DĖKINGA 4u.gif

snikeri darau paprasciausiai smile.gif
paplaku kiausinius su cukrum, idedu grietine, i ja soda (taip nusigesina), paplaku, dedu rududu, paplaku, miltai, ismaisau - viskas vienam dubenyje. purus puikus biskvitas smile.gif
jei neparasyta i grietinele det zelatinos tai ir nereik smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurida @ 2014 03 05, 12:42)
Sveikos tortu kepejeles 4u.gif , aukstasis pilotazas sioje temoje biggrin.gif . Noriu uzduoti kelis klausimukus, gal kas gales atsakyti:
Sunaus gimtadieniui i mokykla noriu iskepti ""brownie"" pyraga ( sokoladinis su varskes sluoksneliu), bet kadangi vaiku 26, tai noriu iskepti is dvieju normu, 30 cm skersmesn (visuomet kepdavau 26 cm skersmens kepimo formoje). Iskilo toks klausimas, kepant is vienos normos (26 cm skersmens skardeleje) ji reikia kepti apie 1 val 170 laipsniu orkaiteje, o jei is dvigubos normos tai kiek laiko kepti? Kazin ar jis man iskeps, nebus sukrites? g.gif
Ar galeciau ji papuosti beze kremu? Jei nesunku parasykite tasai bezze kremas sukieteja ar ne? Labai lauksiu atsakymu 4u.gif

slapie beze nesukieteja visiskai, tik apdziuna. del kepimo laiko- jo nebandzius nezinau, be to cia papuosimu tema smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Grantee @ 2014 03 05, 17:40)
Patarkit kaip daryti šį ežiuką smile.gif
spygliukus manau iš grietinėles su šokoladu, o snukutį iš kokios masės? nesu labai jau nemokša virtuvėj bet norėtųsi kad tikrai gautųsi ir nešlapiuotų/netrukinėtų masė. Plius nėra laiko eksperimentuoti, kaip ir skaityti visas jūsų temas  blush2.gif 
ir dar.. kokios tortus daro pirmojo gimtadienio proga mažiukams,kad galėtų valgyti ? su varške ? jogurtu ?  blush2.gif 
Būkit malonios,patarkit  4u.gif

is poros patarimu netapsit super konditere smile.gif reik skaityti info. ir praktikuotis-stebuklai buna retai smile.gif nera laiko - perkat arba idedat truputi pastangu, visos cia mes mamos, visom laiko ner smile.gif
del skoniu pati atsaket.mase siulyciau darytis pastilaza dengimui pagal cypciuka, tam snukuciui trecdalio normos jums turetu pakakti (jei tortukas apie / iki 3kg)
Papildyta:
QUOTE(manosaule @ 2014 03 05, 18:52)
o mano pradžia tai... nelengva smile.gif
Kepiau "Snikers" biskvitą, tai ....JIS VISAI NEIŠKILO........ doh.gif atrodo viskas pagal receptą..gal kad grietinė tik 15 proc. ?
Galvoju gal tada gaminti paprastą biskvitą....  blink.gif

nenuleiskit ranku, bandykit dar kart, tas biskvitas ir geras tuo kad kitoks smile.gif
naudoju 30proc. panevezio grietine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 06 kovo 2014 - 23:44
Pasiruose)

user posted image
Atsakyti
Ulitka, grazu smile.gif pavasariskai kvepia smile.gif
Atsakyti