QUOTE(anite @ 2014 04 15, 17:44)
Ka daryt kad jau senai mikrobanges neturiu...
Prasau idekit kas recepta pastilazo....
Jei dar niekas neįdėjo
DENGIAMOJO PASTILAŽO GAMYBA pagal @adrija@ receptą
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos Oetker firmos
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .
Šitos normos užtenka ( truputi lieka ) apdengti 30 cm. tortą .
*Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti.
* Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame.
*1/3 ar net mažiau sauso mišinio įsidedame į dubenį, kuriame maišysime masę, jokiu būdu nesusidėkite visko iš karto.
* Išbrinkus želatinai, ją išlydome, aš tai darau mikrobangėje 50 sekundžių ją pakaitinus.
* Į iškaitintą, ištirpusią želatiną dedu 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės, supilu medų, išmaišau iki vientisos masės, maišant supilu į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio, maišau iki vientisos masės, paskui palaipsniui susidedu likusį sausą mišinį, pačioj pabaigoj susipilu ir įsiminkau aliejų, įpilu konditerinių kvapų.
* Masę užminkius, suvynioju maišelyje sandariai ir palieku kambario temperatūroje pailsėti. Visada pasidarau iš vakaro, nors galima dengti ir iš karto, bet man daug lengviau ir paprasčiau, kai ji pastovi, subręsta. Citrinos rūgštelės ir kvapų nėra recepte, tačiau, rūgštelė priduoda masei ir skonio ir baltumo, kas labai aktualu vestuviniams tortams dengti. prieš dengimą kočioju tik ant krakmolu plonai pabarstyto stalo.