[quote=Rasskee,2014 04 08, 11:21]
Labai fainas jusu tortukas pirmasis ir personazai nematyti kaskas naujo
[quote=@boruze2@,2014 04 08, 22:44]
[quote=Rasskee,2014 04 08, 11:21]
Labai fainas jusu tortukas pirmasis ir personazai nematyti kaskas naujo
[/quote]
Aciu aciu
O as su skubiu klausimeliu, gal kuri zinot, kur galima nusipirkti popieriniu formeliu ideti pyrageliams? Na, kaip kad buna keksiukams, bet cia man reikia staciakampiu arba kvadratiniu, is dideles bedos dar trikampiu.... nes keksiuko formeles skersmuo per mazas kaip pyrageliui
[quote=Rasskee,2014 04 08, 11:21]
Labai fainas jusu tortukas pirmasis ir personazai nematyti kaskas naujo
[/quote]
Aciu aciu
O as su skubiu klausimeliu, gal kuri zinot, kur galima nusipirkti popieriniu formeliu ideti pyrageliams? Na, kaip kad buna keksiukams, bet cia man reikia staciakampiu arba kvadratiniu, is dideles bedos dar trikampiu.... nes keksiuko formeles skersmuo per mazas kaip pyrageliui
Mergaites kurios gyvent UK patarkit prasau koki geriau sviesta naudoti darant sviestini crema su cukraus pudra ir trupuciu pieno? Kelis isbandziau bet galutinis rezultatas nevisai patiko. Sviesta isplaku tikrai gerai (ar gali but kad perplaku?).
QUOTE(Rasskee @ 2014 04 08, 09:21)
O-RE-AR, labai dailus tortukas "Lekiam i stovykla"
Aciu,jusiskiai irgi labai grazus
QUOTE(~Rojana~ @ 2014 04 09, 17:42)
Mergaites kurios gyvent UK patarkit prasau koki geriau sviesta naudoti darant sviestini crema su cukraus pudra ir trupuciu pieno? Kelis isbandziau bet galutinis rezultatas nevisai patiko. Sviesta isplaku tikrai gerai (ar gali but kad perplaku?).
O kam ji ilgai plakti? cia apie tortui islyginti krema kalbat?Siaip perku bile koki sviesta,ji patirpdau mikrobangej ir dedu pudros,isplaku,toks skystokas buna,kartais net per daug ir aptepu torta,labai gerai,lengvai tept tada
Labas vakaras kepėjėlės.
aš su tokiu klausimuku. Kelintą kartą susiduriu su tokia problema, kad kai darau kelių aukštų tortą atrodo nors kiekvieną aukštą padarau lygų ir ne kreivą bet kai uždengiu mase pasimato kad būna tuputį lyg pasviręs.
tad klausimas ir būtų toks kaip jūs darote, kad tortukas būtų lygus ir ne kreivas? tiesiog iš akies darote ar matuojat kaip nors šonus? Ačiū kas pasidalinsite patirtimi
aš su tokiu klausimuku. Kelintą kartą susiduriu su tokia problema, kad kai darau kelių aukštų tortą atrodo nors kiekvieną aukštą padarau lygų ir ne kreivą bet kai uždengiu mase pasimato kad būna tuputį lyg pasviręs.
tad klausimas ir būtų toks kaip jūs darote, kad tortukas būtų lygus ir ne kreivas? tiesiog iš akies darote ar matuojat kaip nors šonus? Ačiū kas pasidalinsite patirtimi
QUOTE(Rasskee @ 2014 04 09, 11:21)
Aciu aciu
O as su skubiu klausimeliu, gal kuri zinot, kur galima nusipirkti popieriniu formeliu ideti pyrageliams? Na, kaip kad buna keksiukams, bet cia man reikia staciakampiu arba kvadratiniu, is dideles bedos dar trikampiu.... nes keksiuko formeles skersmuo per mazas kaip pyrageliui
O as su skubiu klausimeliu, gal kuri zinot, kur galima nusipirkti popieriniu formeliu ideti pyrageliams? Na, kaip kad buna keksiukams, bet cia man reikia staciakampiu arba kvadratiniu, is dideles bedos dar trikampiu.... nes keksiuko formeles skersmuo per mazas kaip pyrageliui
čia pažiūrėkit, serviso prekių kataloge. 3ar 5 am puslapy, viršuje, kairėje yra "kartoninės formos". Jose galima ir kepti. Tik jie parduoda jas šimtais.
http://www.minordija...013 07 servisas
QUOTE(naitas @ 2014 04 09, 20:51)
čia pažiūrėkit, serviso prekių kataloge. 3ar 5 am puslapy, viršuje, kairėje yra "kartoninės formos". Jose galima ir kepti. Tik jie parduoda jas šimtais.
http://www.minordija...013 07 servisas
http://www.minordija...013 07 servisas
na, paziurejau, bet labai jau mazytes, plotis nesiekia ne 3 cm, tai kaip i toki ideti pyrageli neisivaizduoju.... o ir parduoda jo, net ne simtais, o tukstanciais... gal dar kazkas kitus uzmate?
Ačiū už atsakymus
Aš su dar vienu klausimėliu, norėčiau tokios garbanotos, purios gėlytės
bandžiau daryti, bet man gavosi tik tokia
Masė minkšta, dariau iš pastilažo dengimui, tik ji greitai man sukietijo ir pradėjo trupėti, papildomai c.pudros nedėjau, tik kiek stalą pabarsčiau minkymui ir kočiojimui.
Aš su dar vienu klausimėliu, norėčiau tokios garbanotos, purios gėlytės
bandžiau daryti, bet man gavosi tik tokia
Masė minkšta, dariau iš pastilažo dengimui, tik ji greitai man sukietijo ir pradėjo trupėti, papildomai c.pudros nedėjau, tik kiek stalą pabarsčiau minkymui ir kočiojimui.
Klausimas ar gerai ta mase padaryta buvo, bet jei buvo elastinga tai gal gerai, vistik nuo ko tada trupejo veliau jei jau reiks pasibarstyti, tai su krakmolu. O jus kilimukus naudojat? nes ant stalo nesigaus puri, be to jusiske dar per stora atrodo ji bus puri ir issiraiciusi, bei nebegrius kai nebesvers tiek, ypac krasciukai.
QUOTE(O-RE-AR @ 2014 04 09, 19:50)
Aciu,jusiskiai irgi labai grazus
O kam ji ilgai plakti? cia apie tortui islyginti krema kalbat?Siaip perku bile koki sviesta,ji patirpdau mikrobangej ir dedu pudros,isplaku,toks skystokas buna,kartais net per daug ir aptepu torta,labai gerai,lengvai tept tada
O kam ji ilgai plakti? cia apie tortui islyginti krema kalbat?Siaip perku bile koki sviesta,ji patirpdau mikrobangej ir dedu pudros,isplaku,toks skystokas buna,kartais net per daug ir aptepu torta,labai gerai,lengvai tept tada
Tai tortui apdengti pries dengiant mase tai taip, as kalbu apie vadinama buttercream kuris yra dazomas ir juo puosiamas tortas. Ar jus naudojat tik beze puosiant kai nenori mases? Nes beze gaziai nesidazo ryskiai. Na daziau karta tai labai daug dazu reikejo
QUOTE(Rasskee @ 2014 04 09, 23:17)
na, paziurejau, bet labai jau mazytes, plotis nesiekia ne 3 cm, tai kaip i toki ideti pyrageli neisivaizduoju.... o ir parduoda jo, net ne simtais, o tukstanciais... gal dar kazkas kitus uzmate?
teip teip
taigi ten formos nuo 7 cm iki 20 cm diametro. Penktas katalogo puslapis, pačiam viršuje kairėje.
Papildyta:
QUOTE(~Rojana~ @ 2014 04 10, 00:58)
Tai tortui apdengti pries dengiant mase tai taip, as kalbu apie vadinama buttercream kuris yra dazomas ir juo puosiamas tortas. Ar jus naudojat tik beze puosiant kai nenori mases? Nes beze gaziai nesidazo ryskiai. Na daziau karta tai labai daug dazu reikejo
taip, beze ryškiai nenudažysi, nes dedasi citrinos rūgštis, o ji jau pati gerokai nublukina spalvą. Bet aš nemoku šlapios beze daryt, darau tik tą verdamo sirupo.
O sviestiniam kremui ryškiai nudažyti nereikia dažų, skirtų šokoladui, tarkim?
Papildyta:
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 04 09, 23:45)
Masė minkšta, dariau iš pastilažo dengimui, tik ji greitai man sukietijo ir pradėjo
tai jau ir pati atsakėt į savo klausimą. Gi darėt iš pastilažo dengimui, o ne iš gėlėms skirto.
Mergaitės, aš su tokiu klausimu pas jus. Radau receptą keksiukų viršuj aptepti su maskarpone
Maskarponės-grietinėlės kremui reikia:
250 ml riebios grietinėlės
250 g maskarponės
100 g cukraus pudros
1 laimo sulčių
tačiau šioj temoj kelis lapus atgal buvo rašyta, kad sūrio turi būti dvigubai daugiau..
tai db noriu sužinoti, jei dedant dvigubai daugiau maskarponės kremu apdengti keksiukus galima iš vakaro ar irgi tą pačią dieną, kurią bus patiekti (kaip ir šio recepto savininkė rašo) patarkit neišmanėlei
Maskarponės-grietinėlės kremui reikia:
250 ml riebios grietinėlės
250 g maskarponės
100 g cukraus pudros
1 laimo sulčių
tačiau šioj temoj kelis lapus atgal buvo rašyta, kad sūrio turi būti dvigubai daugiau..
tai db noriu sužinoti, jei dedant dvigubai daugiau maskarponės kremu apdengti keksiukus galima iš vakaro ar irgi tą pačią dieną, kurią bus patiekti (kaip ir šio recepto savininkė rašo) patarkit neišmanėlei