Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 12

Ir as padeliojau virtuve... bet iki siol neisivaizduoju ko noriu... blush2.gif ir tas "pirmas blynas" labai nevykes bigsmile.gif reikia ismokti naudotis programa ax.gif
O ir nelabai ka galima sugalvoti... nebent visa svetaines isplanavima keisti...
ta siena, kur viska sudeliojau yra tik 2,20m - sudejau ten saldytuva (60cm), kriaukle (50 cm), salia indaplove (50cm) ir virykle (60cm). Kaip darbastalis ir stalas bus naudojama sala (100x50 cm), joje bus spintutes, kur sudesiu puodus. Nuo lango iki salos palikau maza tarpa (nezinau kur bus radiatorius) - jei ka lipdysiu prie sienos arba paliksiu ta tarpa...
user posted image

Buvo minciu daryti ir kampine virtuve su prilipdyta sala - ale "U" (bet atstumas nuo sieno iki lango 1,47 cm)... vienu zodziu nezinau ka daryti... neuztenka man tu keliu cm ir nors tu ka doh.gif

planas atrodo taip, jei kam idomu
user posted image

Ia anksto dekoju uz pastabas ir pasiulymus 4u.gif
Atsakyti
Chill!, sveikinimai dideliausi beveik įsikūrus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kas liečia durelių pločius/išdėstymą, tai gal norėtūsi vienodumo, bet jūs gi pati taip norėjot, reiškiasi viskas O.K. thumbup.gif
O šiaip visuma labai dailiai gavosi thumbup.gif Man viskas kas balta, tai vistiek gražiausia lotuliukas.gif blush2.gif biggrin.gif Žodžiu, liuks thumbup.gif

QUOTE(kiskius @ 2014 03 03, 15:45)
Mindija su kuo lyginot el. sanaudu padidejima: su dujine virykle ar su paprasta elektrine? 4u.gif

Lyginau su tuo, kad prieš tai du metus neturėjau virtuvės, maistą gaminau pas anytą smile.gif Pas ją dujinė viryklė.
Tiksliai tikrai nepasakysiu kiek naudoja indukcinė kaitlentė kW per mėnesį (tik manau, kad 20-30Lt, tikrai ne daugiau), rašiau bendrus mokėjimus už elektrą. Jau minėjau, kad dasidėjo ne tik kaitlentė, bet ir gartraukis, indaplovė, el. virdulys ir šaldytuvas. Orkaitės neskaičiuoju, nes pas ją irgi elektrinė, o kepdavau gan dažnai.
Su pernai metų tais pačiais mėnesiais negaliu lygint, nes buvo "grybas" su boileriu, tai mokėdavom išvis po 300-400 Lt už elektrą doh.gif

Bet pasakysiu tik tiek, kad atgal dujinės viryklės nė už ką negražinčiau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindija: 03 kovo 2014 - 16:11
QUOTE(Chill! @ 2014 03 03, 14:20)
Dabar tikriausiai supratau ką norėjote pasakyti. Bet jeigu tą atvirą spintelę iki sienos ilgą padaryti tai ten aš nieko neįkiščiau vistiek, nes jinai siaura labai, gal penkiolm tik, ranka kažint ar tilptų. Net dulkių išvalyti jaučiu nelabai eitų  g.gif  blush2.gif

Na turbūt, jei taip siaura. O pas jus ten siena dažyta? Kiek suprantu tarp spintelių desit dar kažką (plytelės ar stiklą), tai ar tas tarpas nešvies jums kita spalva kai bus atidaryta spintelė indams? g.gif

QUOTE(Thea! @ 2014 03 03, 14:36)
Chili, o patogiai atsidaro tos dvigubos viršutinės spintelės? Iš pačios aukščiausios patogu paimti? Nes mes irgi darom spinteles iki pat lubų,bet nusprendėm kad nepatogu bus su dvigubom,kai jom vietos aukštyn nebus daug pasikelti,tai reiks landžioti,kad kažką rasti g.gif gal visai aš klystu?

Aš turiu toki pakėlimo mechanizmą. Bet ne Blum. Tuoj bus metai kai nauduojuos. Tik pas mane išėjo 4 lentynos- dariau neaukštas, matavau pagal indus, kur ten statysiu. Aukščiausias indas tai tas jacobs kavos indas, ir 2kg miltu pakelis. Tai ir atstumas tarp lentynų tik toks.
Man tas mechanizmas super. Laikau ten visokias kruopas, cukrų, makaronus apatinese lentynose tai kai pradedu kažką gaminti, atidariau spintelę ir ji būna atidaryta iki kol baigiu gaminti. Netrukdo durelės, galvos ir kaktos nedauzau. Kai mano virtuvė maža, tai man tikras išsigelbėjimas tokios durelės.
Pačiame viršuje sudėti retai naudojami indai, taurės, gilios lėkštės šventėms, tai turiu atsistoti ant taburetės, kad pasiekti. Bet tas būna retai, tai nepatogumo nejaučiu.
Galima tokį mechanizmą dėti į spintelę, kuri bus iki pat lubų, tiesiog atsireguliuoja taip, kad durelės pasikeltu iki tam tikro aukščio ir nedaužytų lubų.
Nebent pas jus, Thea, labai aukštos lubos... g.gif

Papildyta:
QUOTE(Mindija @ 2014 03 03, 16:10)
Su pernai metų tais pačiais mėnesiais negaliu lygint, nes buvo "grybas" su boileriu, tai mokėdavom išvis po 300-400 Lt už elektrą doh.gif

Bet pasakysiu tik tiek, kad atgal dujinės viryklės nė už ką negražinčiau schmoll.gif

Kas per "grybas" su boileriu? g.gif
Pas mane irgi boileris, gal ir pas mane tas grybas... g.gif Nes ištisai moku tiek už elektrą.
Gaunasi offtopic... blush2.gif
Atsakyti
Boikaleo, o jei pratestumet salos stalvirsi ir glaustumet ji prie sienos, po stalvirsiu palikdama tustuma radiatoriams? na bet is tiesu radiatoriu visai nereiktu dengti del silumos sklidimo, tai nebent jums ten iseina tik ne visa uzdengti. O ir nesuprantu, kodel radiatoriaus vietos is anksto nenumacius g.gif Juk tai daug ka palengvintu planuojant ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

ziuriu daug protingu minciu cia duodat vienos kitom tai noreciau ir as patarimo kaip geriau daryt, kadangi planuoju pirmaja savo virtuve smile.gif labai lauksiu pastebejimu smile.gif

user posted image
ten kur geltona nesumastau kaip daryt...norim atviros spinteles vynui,kadangi esam vyno megejai abu su vyru biggrin.gif
user posted image
is kaires i desine: kampine spintele, spintele su lentynelem, spintele su stalciais, kriaukles spintele, indaplove, erdve vynui g.gif
virsutines spinteles daryciau platesnes, tik ikea savo asortimente platesniu neturi...mastau ar geriau paprastos butu ar horizontalios? pas tevus yra horizantalios tai mechanizmai vis luzdavo g.gif kol tetis pats nenupirko kazkokius tvirtesnius ir nepritvirtino...
user posted image
is kaires i desine: saldytuvas, auksta spintele su orkaite, spintele su istraukiamu vertikaliu skyrium, kaitlentes spintele su stalciais, spintele kampine smile.gif
Atsakyti
Sveikos, nepamenu kurioj temoj mačiau man l. patikusią virtuvę....tai buvo neseniai, spalva lyg kreminė, pamenu tik kad viršuje karnizas buvo uždėtas...gal pamenat ir galit padėt? 4u.gif

radau pati...provanso temoj pasirodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vlastimila: 03 kovo 2014 - 19:22
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 03 03, 19:48)
Sveikos 4u.gif

Laba 4u.gif
Įkelkit patalpos planą - taip bus daug aiškiau, ir patarimų daugiau gausit mirksiukas.gif Be jo aš irgi nenoriu kol kas komentuoti smile.gif ... bet pirma mintis - kodėl nepabandžius šaldytuvo-orkaitės bloko patalpinti toje vietoje, kur dabar vyninė g.gif , visa kita pakikti daug maž panašiai, gal plautuvę kiek kairiau stumtelėjus ir už kaitlentės gal net užsukti - U formą daryt, kad šeimininkei būtų jaukiau suktis virtuvėje unsure.gif . Aišku, prie gartraukio pakabinamos spintelės.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 03 03, 20:20)
Laba  4u.gif
Įkelkit patalpos planą - taip bus daug aiškiau, ir patarimų daugiau gausit  mirksiukas.gif  Be jo aš irgi nenoriu kol kas komentuoti  smile.gif ... bet pirma mintis - kodėl nepabandžius šaldytuvo-orkaitės bloko patalpinti toje vietoje, kur dabar vyninė g.gif , visa kita pakikti daug maž  panašiai, gal plautuvę kiek kairiau stumtelėjus ir už kaitlentės gal net užsukti - U formą daryt, kad šeimininkei būtų jaukiau suktis virtuvėje unsure.gif . Aišku, prie gartraukio pakabinamos spintelės.

turejau minti daryti U raide g.gif tik neismasciau kaip sudeliot saldytuva ir auksta spintele su orkaite...dar nera nieko padaryta tai galiu keist ir kaitlentes/gartraukio vieta...tik kriaukle noretus palikt priesais langa biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2014 03 03, 15:10)
Chill!, sveikinimai dideliausi beveik įsikūrus 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Kas liečia durelių pločius/išdėstymą, tai gal norėtūsi vienodumo, bet jūs gi pati taip norėjot, reiškiasi viskas O.K. thumbup.gif
O šiaip visuma labai dailiai gavosi thumbup.gif Man viskas kas balta, tai vistiek gražiausia lotuliukas.gif  blush2.gif  biggrin.gif  Žodžiu, liuks thumbup.gif

Ačiū ačiū. 4u.gif

Ntu-Kpi,
dabar neturiu galimybės, bet kai nulėksiu į naujus namus, būtinai pažiūrėsiu koks ten tarpas gavosi, nes aš jo tikrai net nepastebėjau. Gal vienas cm ir bus, bet ir tai neužfiksavau... ir kai iš priekio stovi jo išvis net nesimato. smile.gif

Atsakyti
[quote=boikaleo,2014 03 03, 11:47]
Sveikos smile.gif
kaip galvojate kokią kampinę spitutę geriau pasirinkti. Be to radau informacijos, kad jų ilgis nuo 90 cm, o gal galima mažesnę pasigaminti - ar neapsimoka, nes bus nepatogus priėjimas prie jos? Lieka man 80 cm sienos, ta galvojau pasidaryti 80X80 ax.gif

o gal tokią smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 03 03, 21:17)
turejau minti daryti U raide g.gif  tik neismasciau kaip sudeliot saldytuva ir auksta spintele su orkaite...

Tai parašiau, kur kelt mirksiukas.gif . Jeigu pagal planą, tai žiūrėkim nuo kairės sienos viršaus: orkaitės spinta, šaldytuvas, paskui kažkas (ant greičio nesugalvoju, tiesiog skirstau pagrindinius taškus), paskui plautuvė - kaip tik ties langu, paskui bele kas, užsukimas, ten kažkur kaitlentė ir dar galima užsukti - vat Jums ir U traidė wink.gif. Šiandien jau ne, bet gal ryt-poryt padėliosiu, net pačiai įdomu pasidarė blush2.gif
Atsakyti
Chill, graži virtuvė 4u.gif Įdomus sprendimas su ta žaliuzine spintele bei buitinė technika balta labai patiko wub.gif
Atsakyti