QUOTE(saguteb @ 2014 03 24, 21:00)
Aciu, Juodai, galvojau ir apie toki varianta, bet tada virtuvinio gaunasi daug, jis brangus, erdve atsiriboja, o vietos spintelese nelabai padaugeja... Pas mus prie lango tik saldytuvas telpa, nes langas platus, ne kaip pas Ruta777, tai tada jau reiktu spresti orkaites klausima, kur ja deti... Man ta tuscia erdve neatrode blogai. Reiks bandyti i vieta nuvaziavus papaisyti pagal masteli ant grindu.
Ta darykit ne U, o 2 linijų virtuvę - atsimes kampai, o jaukumo prisidės tikrai. O jei dar su sala sugalvotumėt - išvis labai gražu butų.
Bet, kaip suprantu, orkaitę norite būtinai būtiniausiai kelti į viršų? Tada gal išeitų orientuoti virtuvę palei kairę sieną, tan ir šaldytuvas ir pakelta orkaitė tilptų, o lygiagrečiai jai šonu į langą darykit salą.
Šiaip tai man pataplos plano trūksta - ant jo iškart kitaip matos
.
Dėl tuščios erdvės - čia aišku, skonio reikalas, bet aš asmeniškai nematau priežasčių, dėl ko tokia erdvė turėtų būti palikta... Jaukumo nepriduoda. Pavyzdžiui 2 eilių virtuvėj tarp eilių pakankama erdvė yra 1,2 metro. Vat ir paskaičiuokit, kiek Jums virtuvė užimtų erdvės 2 eilių atveju, jei ją orientuosim palei langą - mano grubiais skaičiavimais - 600+1200+600 - gaunas 2400mm. O dabar, irgi grubiai primetus, virtuvės erdvė, su tuščiu viduriu užima apie 3900mm.
Aišku, Jums spręsti ir paskui naudotis ja, tačiau galvoju, kadangi virtuvė kartu su svetaine/valgomuoju, gal galima tą "sutaupytą" ~1500mm gylio erdvę naudingiau panaudoti
.