Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 12

QUOTE(kiskius @ 2014 03 19, 11:29)

Pagrindinis argumentas spintelės tipo pasirinkimui turėtų būti tai, kas joje dažniausiai dirbrs - to ir variantas turėtų būti priimtas 4u.gif .
Man irgi gražiau L tipo spintelė. Toji 45 laipsnių kampu spintelė vietos išnaudojimo prasme turbūt nėra jau tokia bloga, kaip įsivaizduojat, o ir grožis - labai individualus dalykas. bet tas paaukštinimas, tai jau vienareikšmiškai - baisu doh.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Kampinė spintelė 45 laipsnių durelėmis man geriau žiūrisi klasikinėj, nei modernioj virtuvėj. Pasidairykit čia, gal visai patiks ax.gif
Atsakyti
kiskius, kažkada jau esu rašius . man tokia kampinė ir negražu ir ( esu su tokia gyvenus) nepatogu.. gal dėl mano ne itin didelio 165 cm ūgio, aš pačio kampo nepasiekdavau be taburetės unsure.gif .. todėl aš tik už L formos kampinę smile.gif

dėl sąmatų.. visiškai pritariu kad išsmulkintos sąmatos yra papildomas darbas.. kita vertus naivu būtų tikėtis, kad pardavėjas sąmatoj sudės visas medžiagas, gaunamas su nuolaidom smile.gif aš pvz iš viso iš dabar gavau tik kainą , kuri man tinka ir tiek smile.gif

aš jau n metų gyvenu su 60 cm indapolve, mes 4 asmenų šeima. Mama su tėčiu turi 45.. ir jiems dažnai norisi didesnės.. todėl dabar uošviams dėjom 60.. tai jiems tikrai ne per didelė, o dar kai mes pietų atvažiuojam tai ir nesutelpa indai po tokių pietų net į 60 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 19 kovo 2014 - 11:10
Tuo atveju, kai netilpdavo indai į 45cm indaplovę, tiesiog didesnius išplaudavau rankomis ir viskas, o smulkmenas visas sudėdavau jon.
Išvada peršas tokia - geriausia, kai telpa 60cm indaplovė (nors man buvo labai keista prie jos priprasti, buvau labai įgudusi su savo 45cm), tačiau 45cm indaplovė geriau, negu išvis be jos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 03 19, 10:14)
Kaip matot, nėra jokių išsmulkinimų iki plokščių, stiklo, lankstų, varžtų kainos. Net darbai neišskirti.

Dabartinės virtuvės gamintojas išvis jokios sąmatos nepateikė, tik vieną sumą pasakė, pasirašėm sutartį ir psio. Vienąkart tek jam perskaičiuoti kainą, nes pirminį jo projektą "paturbinau" 11 punktų hihihi.gif ... bet sakės, kad tikisi, jog daugiau perskaičiuoti nereikės, jes jo žodžiais "aš gamintojas, ne sąmatininkas".
Žinokit tie detalūs skaičiavimai išties užima laiko, o kas už tai mokės? Gerai, Mindija, Teka, aš dirbame įmonėse tokį darbą, už tai gaunam algą. O vat individualus gamontojas - amatininkas baldžius nori dirbti savo darbą - gaminti baldus. Žinoma, jis per laiką yra pasiskaičiavęs už kiek jam apsimoka parduoti savo produktą. Kiekvienam aišku, kad patiems užsakinėjant medžiagas ir susirinkinėjant baldus gausis pigiau, tačiau darbo valandų tai neįvertinat. Neįvertinat ir to, kad neprofesionalai esat, nežinot kai kurių subtilybių, yra galimybė prisidaryti kliurkų, arba laiko prasme daug ilgiau užtrukti, nei tai padarytų proesionalas. Šito pinigais nesuskaičiuojat. O paskaičiuokit kada, įdomu, kokia galutinė baldų kaina gausis.
Mano nuomonė tokia - kiekvienas lai dirba savo darbą. Man vyras kažkada panašiai sakė - aš verčiau savo darbą dirbdamas uždirbsiu pinigus, nei gaišiu laiką pvz dažydamas sienas, ko nei moku, nei patinka daryt, tegul tai daro dažytojas, jam sumokėsiu, kad ir kiek brangiau išeis, bet turėsiu ramią galvą.
Žinoma, yra tokia žmonių grupė, kurie moka absoliučiai viską - valio, džiaugiuosi už juos thumbup.gif . Tokie viską patys pasidaro ir niekam nė dėkui.
Tačiau mes ne tokie. Ir net nesugalvojau kada blusinėtis ir reikalauti smulkių sąmatų schmoll.gif .
O prieš užsakinėjant virtuves pasidomėkit, kokios yra medžiagiškumo galimybės, pasinagrinėkit jų kainas, išsirinkit tai, kas Jums atrodo priimtiniausia. Baldininkui pateikit konkrečius reikalavimus, norus, pasiteiraukit, kaip kaina kistų renkantis vieną ar kitą medžiagą.

thumbup.gif Na, super! Žodis į žodį mano mintis ir patirtį išdėstėte. Sutinku absoliučiai su viskuo. drinks_cheers.gif Žaviuosi Jūsų susidomėjimu ir išmanymu šioje srityje. 4u.gif

Atsakysiu apie "smukusį mano reitingą". Nesiekiu čia jokio reitingo, o ką čia rašau tai tik dalinuosi savo patirtimi, pastebėjimais ir tendencijomis nestandartinių baldų gamybos srityje, sukauptais per daugelį metų dirbant baldų gamyboje. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 19 kovo 2014 - 11:42
QUOTE(Juodai @ 2014 03 19, 12:59)
Pagrindinis argumentas spintelės tipo pasirinkimui turėtų būti tai, kas joje dažniausiai dirbrs - to ir variantas turėtų būti priimtas  4u.gif .

Aciu uz nuoroda 4u.gif pasidairysiu, bet kiek jau spejau pamatyti tai tirkai tas kampas tradicinese virtuvese dazniau, o pas mus ji tikrai nebus tradicine, greiciau super moderni, minimalistine biggrin.gif

o del to, kad dazniau joje dirbs tai nepasakysiu, sakyciau abu vienodai g.gif siaip indu plovimas dabartiniam bute buvo vyro darbas, nebent jo namuose nera, bet dabar bus indaplove tai kazin kaip cia bus, kas daugiau ta kriaukle naudosis g.gif faktas, kad nepatogiau nei yra dabar tikrai nebus lotuliukas.gif

QUOTE(Cererakennel @ 2014 03 19, 13:08)
*todėl aš tik už L formos kampinę  smile.gif

dėl sąmatų.. visiškai pritariu kad išsmulkintos sąmatos yra papildomas darbas.. kita vertus naivu būtų tikėtis, kad pardavėjas sąmatoj sudės visas medžiagas, gaunamas su nuolaidom smile.gif aš pvz iš viso iš dabar gavau tik kainą , kuri man tinka ir tiek smile.gif

*ir man L formos atrodo graziau ir patogiau, dabar tokia turejom, tai pagrindinis vyro argumentas, kad tos kampines spinteles dureliu vyriai pastoviai (1-2 k per metus) isluzta rolleyes.gif nors juos pakeist tai ten 5 min darbas ir 5 lt kaina biggrin.gif gal del to ir luzta, kad tokie sudeti biggrin.gif
**ir man nereikia detalios samatos, uztenka, kad bendra kaina mane tenkina drinks_cheers.gif
kai daremes svetaines baldus tai atskirai parase kiek sekcija, kiek stalas, kiek komoda, to ir uzteko rolleyes.gif virtuvej irgi panasiai, suraso tegu kiek stalas, kiek pvz. ukine spinta, kiek apatines ir kiek viersutines spinteles ir uzteks man biggrin.gif nors ir tai nebutina jei man bendra kaina tinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 03 19, 12:33)
Žaviuosi Jūsų susidomėjimu ir išmanymu šioje srityje.  4u.gif

Ačiū 4u.gif ... šitiek laiko prasėdint virtuvių temoje bet kas galėtų tiek išmanyti blush2.gif
Atsakyti
Na va radau ir modernia virtuve su ta kampine spintele - gal ir visai nieko rolleyes.gif
user posted image
jei ne tas paaukstinimas kampelyje doh.gif na ir kam jis reikalingas? na toks dar nieko, bet pas mus kai uzvaro didziausius blynu ir ale grazu biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2014 03 19, 13:04)
Na va radau ir modernia virtuve su ta kampine spintele - gal ir visai nieko  rolleyes.gif 

Na taip, tokioj spintelės sumontuota plautuvė visai gerai ir patogiai atrodo drinks_cheers.gif
Tikrai šimtą kartų geriau, nei toks variantas:
user posted image

arba toks:
user posted image

doh.gif
Atsakyti
kiskiau aš galvojau kad apie pakabinamą o ne pastatomą spintelę eina kalba doh.gif .. pastatoma atrodo puse bieso smile.gif

gal kas turi apvalias virtuvinio rankenėles? man visai simpatiškai atrodo.. galvoju ar patogu? faktas rankšluosčio ant rankenų taip lengvai nepakabinsi biggrin.gif
Atsakyti
as panasiai toki varianta isivaizdavau:
user posted image
bet dabar kai ziuriu i ta atrasta kampine tai gal tikrai taip ir graziau ir patogiau g.gif pasirodo tik reikia viska tinkamai apgalvoti, suderinti ir nepridaryti nesamoniu kaip pvz cia:
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2014 03 19, 14:23)
gal kas turi apvalias virtuvinio rankenėles? man visai simpatiškai atrodo.. galvoju ar patogu? faktas rankšluosčio ant rankenų taip lengvai nepakabinsi  biggrin.gif

Per 5 m nei karto nekabinau ranksluoscio ant rankeneliu, tai dabar bus ifrezuojamos rankeneles, ant kuriu tikrai jau nieko nepakabinsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Robulis @ 2014 03 19, 08:18)
tai norit, mergaites, pasakyt, kad 45 indaplove niekam tikus? doh.gif

mes kaip tik planuojam tokia statyt, nes 60 niekaip netelpa....

apsvieskit kas ir kaip... blush2.gif

Mes turim 45 cm, tai jei visa diena namie, tai 45 cm mazoka. (Esam 4 asmenu seima, 2 mazi vaikai).

QUOTE(Juodai @ 2014 03 19, 11:21)
Tuo atveju, kai netilpdavo indai į 45cm indaplovę, tiesiog didesnius išplaudavau rankomis ir viskas, o smulkmenas visas sudėdavau jon.
Išvada peršas tokia - geriausia, kai telpa 60cm indaplovė (nors man buvo labai keista prie jos priprasti, buvau labai įgudusi su savo 45cm), tačiau 45cm indaplovė geriau, negu išvis be jos  mirksiukas.gif

Sutinku. 4u.gif Taip pat ir as darau.
Atsakyti
Greituoju budu, sededama darbe, sumeciau virtuves plana su tomis kampinemis spintelemis g.gif kadangi darbe jokiu spec programu instaliuoti negaliu. tai kol kas tik toks variantas blush2.gif
user posted image

Kas man labiausiai tokiam variante nepatinka, tai, kad virsutini uspinteliu linija visai nesutampa su apatinemis g.gif kazin kaip realybej tas nesutapimas atrodytu? be to indaplove per toli nuo kriaukles, o atidarius stalcius salia idaploves (kur turetu buti dedami indai) prie kriaukles jau neprieisi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiskius: 19 kovo 2014 - 12:43