Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 12

QUOTE(ixiaa @ 2014 03 18, 10:05)
Šaldytuvą su orkaitę tikrai sukeisčiu vietomis, nes man atrodo patogiau ištraukus pyragą jį iškart dėti ant stalviršio, o ne dar nešti ir pirštus nudegti smile.gif
o šaldytuvą tada dėčiau prie lango.

ir kodėl nenorit išnaudoti kampinės spintelės?

Kazkaip man atrodo, kad stalcius labiau isnaudosiu, nei kampine spintele. Anksciau vis deliojausi kampine spintele, ziurinejau mechanizmus, bet cia pamaciau kaip kazkuri pasidare va taip, tai pagalvojau kad gera mintis biggrin.gif Tie kampiniai mechanizmai daug vietos uzima ir man atrodo nera labai patogus, o kur jau visai issitraukia ir patogesni, tai aisku ir kainuoja atitinkamai. O be jokio mechanizmo kampine spintele turiu dabar virtuvej, tai kad ten ka pasidet ar paimt, tai reik visai sulyst i ta spintele doh.gif Be to virtuve man atrodo nemaza ir taip sociai vietos visokiem pasidejimams gaunasi ax.gif

Saldytuva taip pastaciau, nes pagalvojau kad daugiau naudojamas, issitrauki produktusir dedi iskart ant spinteles. Bet jus tikriausiai teisi, reiktu sukeisti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clubnika: 18 kovo 2014 - 10:17
Labas, kaip ideti pdf ar word faila i foto albuma?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(ixiaa @ 2014 03 18, 11:05)
Šaldytuvą su orkaitę tikrai sukeisčiu vietomis, nes man atrodo patogiau ištraukus pyragą jį iškart dėti ant stalviršio, o ne dar nešti ir pirštus nudegti smile.gif

Jokiu būdu schmoll.gif ... Šaldytuvas daug patogiau prie stalviršio, nes yra kur kas dažniau varstomas nei orkaitė, tad ir turi būti arčiau kitų darbinių taškų. Kiek kartų per dieną kepate pyragus/kepsnius? smile.gif O kaip Jūs dėsite karštą skardą ant stalviršio? nebent granito stalviršis. Juk plikom rankom skardos neimat - tai kaip jau tuos pirštus nudegsit žengdama pora žingsnių į šoną? g.gif

QUOTE(clubnika @ 2014 03 18, 11:12)
Saldytuva taip pastaciau, nes pagalvojau kad daugiau naudojamas, issitrauki produktusir dedi iskart ant spinteles. Bet jus tikriausiai teisi, reiktu sukeisti  g.gif

Tikrai nekeiskit - tai Jūs esat teisi šitaip juos suorientavę. Tikrai daug patogiau, kai šalia šaldytuvo yra vietos pasidėjimui. Aš dabar taip turiu pasidarius ir džiaugiuosi, kad ne antraip. Į šaldytuvą lendu gamindama po belekiek kartų - tas žingsnelis į šoną tikrai nereikalingas schmoll.gif . Dar vienas pastebėjimas - norint ištraukti vidinius šaldytuvo stalčius, jo dureles reikia kiek plačiau atidaryti, nei 90 laipsnių kampu. Sukeitę šaldytuvą su orkaitės spinta apsunkinsit tą reikalą mirksiukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(clubnika @ 2014 03 18, 10:22)
1. Ar gerai taip orkaites spinta ir saldytuvas? Gal patogiau vietom sukeisti?
2. Toliau eina indaplove, kriaukle, stalciai. O gal geriau butu stalciai, kriaukle, indaplove?  g.gif

1 - labai gerai thumbup.gif
2 - indaplovė būtų geriau šalia stalčių į kuriuos dėtumėte švarius indus iš jos - pamąstykit, gal išeis taip susidėliot

Dėl kampo išnaudojimo - labai patogu yra I tipo kampinė spintelė su puskarusele.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 03 18, 10:40)
2 - indaplovė būtų geriau šalia stalčių į kuriuos dėtumėte švarius indus iš jos - pamąstykit, gal išeis taip susidėliot

Dėl kampo išnaudojimo - labai patogu yra I tipo kampinė spintelė su puskarusele.

Net nezinau g.gif Kazkaip kriaukle keist su indaplove ir traukt prie saldytuvo tai gal nelabai, nes velgi, neliks vietos pasidet produktam istrauktiem is saldytuvo, o jei i kita puse traukt, tai liks mazai darbastalio tarp kaitlentes ir kriaukles g.gif Kaitlente isivaizduoju tik prie tos desines sienos, nes ant kitos sienos langas ir nebus kur gartraukio pakabint. Tai ten belieka kazkur kriaukle det. Galva man jau sukasi lotuliukas.gif doh.gif

O del to kampo, manot kad i ta puskarusele susideciau daugiau nei i 60 cm stalcius? g.gif Ir dar galvoju ar kriauklei ir siuksliadezem ne per daug 80 cm spinteles? Gal palikt 60, o stalcius padaryt 80? g.gif
Atsakyti
QUOTE(clubnika @ 2014 03 18, 12:00)

Nebūtinai plautuvę traukt prie šaldytuvo. Galima pagalvot kitokių variantų. Galima kaitlentę dėti ant pussalės. Aišku, nieko baisaus, jei indaplovę ir stalčius skirs plautuvė, bet jei ji šalia stalčių atsidurtų - būtų patogiau. Svarbu, kad ji šalia plautuvės stovėtų - čia kur kas svarbiau. I tipo kampinei spintelei užtektų 45cm durelių. Plautuvei manau užtektų 60cm stalčiaus - žiūrint kokia plautuvė ir kiek šiukšliadėžių norit tame stalčiuje sutalpinti. Mes rūšiuojam siukšles, tad trys dėžės plastiku-metalui, popieriui ir stiklui išvis atskirai sandėliuke stovi, o kas lieka puikiai telpa į mažesnę šiukšliadėžę, kuriai tikrai nereikia 80cm stalčiaus schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 18 kovo 2014 - 11:10
Labas, prasau patarimu. smile.gif

Virtuve kartu su svetaine.
Viska dar galima keisti, bet terminai jau spaudzia..
I virtuve iejimas 90 cm, langas 91 cm, tarp virykles ir darbastalio atstumas 120 cm, tos saleles plotis 100cm, ilgis 237 cm. Galima aisku kaz kiek dar sumazinti ta ilgi, kad butu didesnis praejimas. Salele islindus i kambari 40 cm.
1 variantas :
user posted image

user posted image

2 variantas:
user posted image

Nezinau ar orkaite daryt prie saldytuvo ar ja daryt prie lango?
g.gif
Noriu, kad butu kuo daugiau darbastalio, indaplove bus 45-60 cm dar neapsisprendziau. Sukau galva del virykles ir kriaukles, kuri bus kurioje puseje, bet linkstu, kad toje taip vadinamoje saleleje (nors cia netikra sala) bus kriaukle. Noriu didesnes kriaukles. Salia saleles planuoju deti kelias kedes, trumpam prisedimui - uzkandimui. Rimtesniam pasisedejimui bus valgomasis stalas kambaryje.

Gal bus kokiu kitu pastabu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 18 kovo 2014 - 11:40
QUOTE(Juodai @ 2014 03 18, 11:09)
I tipo kampinei spintelei užtektų 45cm durelių.  Plautuvei manau užtektų 60cm stalčiaus - žiūrint kokia plautuvė ir kiek šiukšliadėžių norit tame stalčiuje sutalpinti. Mes rūšiuojam siukšles, tad trys dėžės plastiku-metalui, popieriui ir stiklui išvis atskirai sandėliuke stovi, o kas lieka puikiai telpa į mažesnę šiukšliadėžę, kuriai tikrai nereikia 80cm stalčiaus  schmoll.gif .

Tai manau tikrai mazinsiu stalciu po kriaukle, nes irgi planuojam atskiras didesnes dezes siuksliu rusiavimui.

Ziuriu truputi pati pasimeciau su tais ismatavimais. pasirodo ir kriauklei ir stalciam as po 80 cm palikau. Siena palei langa yra 4 metrai. Tikriausiai taip reiks ir palikt, nes jei sumazinciau abu iki 60, tai liktu 40 cm, tai vistiek nesigautu tada ta kampine jei jai reikia 45 cm dureliu. Ir aplamai as taip skaiciuoju centimetrais. Kazkiek tu cm tikriausiai reik palikt atsargai, nes kad ir kampines nedaryt spinteles, bet ten kur stalciai susijungs, tai vistiek kazkoks dar tarpelis turi but. Reiks vaziuot i koki salona aiskintis kaip ten tie baldai statosi.
Aisku baldus darantis galima gi pakoreguoti ir spintele padaryti ne 60, o pvz 58 cm jei jau pritruktu pora cm. Vizualiai juk nesimatys net, bet idomu kaip su tais mechanizmais kurie i vidu dedasi. Ar yra ju kazkoie standartai? ar irgi padaro taip kaip reikia?
Atsakyti
QUOTE(ruzavele @ 2014 03 17, 23:25)
o ko baldininkui bijoti pasakyti, kiek jis ima uz darba, o kiek uz visokias medziagas. jeigu as moku pinigus, tai as ir turiu zinoti. ot jeigu as pirkciau virtuve is salono, jau pagaminta be mano noru, tada kitas reikalas, as pamatau ir nutarusi, kad man viskas tinka, kaio padaryti, perku.

Kai nueisite į kavinę Jums irgi gali iškepti kepsnį kokio pageidausite, įdėti garnyro ir daržovių kokių jums norisi. Bet ar jums atsakys jei paklausite už kokią kainą kavinė perka produktus iš savo tiekėjų, kiek moka virėjai už darbą... doh.gif
Niekas jums netrukdo paklausti kiek pabrangs baldai jeigu dėsite bėgelius brangesnius negu buvo paskaičiuota. Ir atvirkščiai, jei jums atrodo per brangu, galite pasakyti noriu pigesnės plokštės, pigesnių bėgelių, prašom paskaičiuoti kiek bus pigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 18 kovo 2014 - 12:30
clubnika,dėkit kampinę pilno apsisukimo karuselę mirksiukas.gif Tikrai žiauriai patogus daiktas,susidėsit visus puodus,keptuves,bliūdus,ir kiti stalčiai laisvi liks kitiems daiktams smile.gif
Atsakyti
clubnika aš tikrai keisčiau orkaitę su šaldytuvu vietomis. Orkaitė bmano akimis būtinai turi būti šalia darbastalio. Pamodeliuokit pati, gi būna kad reik ką ištraukt kokią blieką, viena su kita vietom sukeist, ar ištraukus kuo apipilt kepsnį ar aptept kokiu plakiniu.. negi lakstysit su tom karštom bliekom.. o dar ir nuvarvės koke riebalai.. iš šaldytuvo tikrai ne toks tas atstumas kažko nepasiimt smile.gif aš tikrai keisčiau wink.gif beje kokia prorgramėle braižėt?

o mano galutinis variantas visgi bus su sala smile.gif vakar suderinom daugmaž detales.. neapsisprendžiu tik dėl virtuvinio spalvos ar baltą ar šiek tiek su kokiu atspalviu g.gif

va kol kas tokias dureles ir spalvą išsirinkau , neapsisprendžiu ar tamsesnį stalviršį daryt ar ne.. šviesesnis kažkaip atrodo mažiau pretenzingas

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2014 03 18, 13:41)
clubnika aš tikrai keisčiau orkaitę su šaldytuvu vietomis. Orkaitė bmano akimis būtinai turi būti šalia darbastalio. Pamodeliuokit pati, gi būna kad reik ką ištraukt kokią blieką, viena su kita vietom sukeist, ar ištraukus kuo apipilt kepsnį ar aptept kokiu plakiniu.. negi lakstysit su tom karštom bliekom.. o dar ir nuvarvės koke riebalai.. iš šaldytuvo tikrai ne toks tas atstumas kažko nepasiimt smile.gif

Nu nesuprantu - ir kam gi tas blėkas reikia ištraukt iš orkaitės ir neštis ant stalviršio g.gif ... šiais laikais yra teleskopiniai bėgeliai, išsitraukus vietoje galima apipilt kepsnį, nieko niekur nešiot nereikia doh.gif . Galų gale, galima juk ir ant atidarytų durelių padėti tą blėką, aišku, jei ne 10kg kalakutą kepat tongue.gif . Nu nematau jokios problemos jei orkaitė yra toliau nuo stalviršio schmoll.gif . Juk toli gražu ne kasdien ja naudojamės. O šaldytuvą varstom kasdien po belekiek kartų, ir iš parduotuvės parsinešam produktus kažkur kas antrą-trečią dieną.
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2014 03 18, 13:41)
o mano galutinis variantas visgi bus su sala smile.gif

Sala yra gėris thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 03 18, 13:51)
Nu nesuprantu - ir kam gi tas blėkas reikia ištraukt iš orkaitės ir neštis ant stalviršio g.gif ... šiais laikais yra teleskopiniai bėgeliai, išsitraukus vietoje galima apipilt kepsnį, nieko niekur nešiot nereikia doh.gif . Galų gale, galima juk ir ant atidarytų durelių padėti tą blėką, aišku, jei ne 10kg kalakutą kepat  tongue.gif . Nu nematau jokios problemos jei orkaitė yra toliau nuo stalviršio  schmoll.gif . Juk toli gražu ne kasdien ja naudojamės. O šaldytuvą varstom kasdien po belekiek kartų, ir iš parduotuvės parsinešam produktus kažkur kas antrą-trečią dieną.

na pas mane yra bėgeliai smile.gif orkaitę aš naudojus kasdien, dažniau turbūt nei kaitlentę smile.gif ir man asmeniškai dažnai tenka bliekas keist vietom, tai tikrai patogu kai šalia karštą ir dažnai sunkią blieką turiu kur šalia pasidėt, tada išimt kitą perkelt vietoj tos ir tt smile.gif gal kas dažnai gamina, mane labiau supras smile.gif aš nematau jokios bėdos jei šaldytuvas bus 50 cm toliau smile.gif juolab kad ne visada iš šaldytuvo ištrauktus produktus dedi ant stalviršio.. o šitoj situacijoj manau jie tiesiai keliautų ar ant/nuo pusbario ar į kriauklę smile.gif bet kiekvienam kaip patogiau wink.gif aš ir dabar orkaitę tikrai dėsiu arčiau slaviršio nei šaldytuvą smile.gif

niekaip nesusidraugauju su Ikea programėle ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 18 kovo 2014 - 12:59