QUOTE(airise @ 2014 03 10, 23:57)
meistrai vis pasako bendra kaina , o aš noriu kad pasakytų išskaidytai-darbas, tiek plokštes tiek, lankstai ir furnitūra tiek,kad galėčiau rinktis ką galiu pakeisti,gal galiu brangesnę furnitūrą, nes nežinau ka jis ten turi galvoj.pvz siulo nepilno ištraukimo stalčių kažkokius daikčiukus, ogal man norėti geriau pilno. kaip sureaguos meistras ir ar pasakys.
is esmes pritariu, bet
galima kad ir tuos pilno nepilno istraukimo stakcius apsiziureti salonuose - pabandyti, paciupineti
bet kad ir ju tu paciu pilno ar nepilno istraukimo kainos buna labai skirtingos
vat idomu - kodel? nors atrodo medziagos tos pacios...
jeigu as uzsisakau baldus deliodamasi juos kaip puzlius, tai gal ir tureciau kainas zinoti.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 03 12, 14:19)
Tai ir perkant lovą ar spintą parduotuvėje Jūs nesužinosite kiek baldų fabrikui kainavo plokštė, kiek veidrodis ir t.t. Kai perkat naują mašiną irgi Jums niekas neduos ataskaitos kiek kainuoja gamintojams sėdynės, kiek variklis ir t.t.
na bet as perku jau visa kompleta ir renkuos - kas man tinka, o kas ne... o cia vis tik kita plokstele - baldai, kuriuos klientas deliojasi is detaliu pats - jis sprendzia ir kokio tipo slalciai bus, kokios rankeneles, kokia spalva dureliu, o kokia vidaus... ir t.t.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 03 12, 14:19)
Baldininkai Jums parduoda galutinį produktą - sumontuotus baldus Jūsų namuose.
na bet klientas juk aptaria su meistru nuo A iki Z. susitaria del kainu. taip kad negalima sakyti, kad pardudoa galutini produkta
darydamasi baldus labai daug ka suzinojau, nors sias temas buvau perskaiciusi beveik visas, bet vistiek buvo visokiu nenumatytu klausimu gaila, kad i kai kuriuos atsakymus gavau tik post factum... meistas turejo ispeti
pavyzdziui, sutartyje buvo pazymeta, kad skyle kriauklei bus pjaunama tada, kai as realiai pamatysiu, kaip atrodo salvirsis salia saldytuvo - tos skyles reikia arciau saldytuvo ar toliau (kad nuo indu plovimo jo sonas neapsitaskytu)... bet eme ir isjove be manes
putojaus kelias dienas... bet dabar, besinaudojant kriaukle, supratau, kad meistai buvo teisus, nei as aptaskai to saldytuvo sono nei ka. o jeigu butu toliau kokia 10 cm ispjove, butu sumazejes darbastalis...
tai va ir noriu pasakyti - reikia viska aptarti ir apdiskutuoti akuratnai, apie kainas irgi pakalbeti - o ko baldininkui bijoti pasakyti, kiek jis ima uz darba, o kiek uz visokias medziagas. jeigu as moku pinigus, tai as ir turiu zinoti. ot jeigu as pirkciau virtuve is salono, jau pagaminta be mano noru, tada kitas reikalas, as pamatau ir nutarusi, kad man viskas tinka, kaio padaryti, perku.