Ačiū atsakiusioms, ypač Juodai uz photo, Reiks parodyti vyrui vakare.
Kadangi atsirinkau butent ta baldininka, kuriam be juosteles nebuvo naujiena , tai jau nori nenori reiks kazkaip be tos juosteles plyteles klijuoti... Lauksime IRISO komentaro...
QUOTE(Juodai @ 2014 03 13, 10:50)
Gal galit iliustruoti?
Ankstesnėj virtuvėj irgi turėjom tą kampuką su silikoninėm skaidriom juostelėm kraštuose - bože , turbūt pats blogiausias variantas iš visų kampukų, nes tai kas palenda už tai dar ir matos pro tas skaidrias juosteles . Daugiau sakiau - never ever tokių detalių
Ankstesnėj virtuvėj irgi turėjom tą kampuką su silikoninėm skaidriom juostelėm kraštuose - bože , turbūt pats blogiausias variantas iš visų kampukų, nes tai kas palenda už tai dar ir matos pro tas skaidrias juosteles . Daugiau sakiau - never ever tokių detalių
va va pas mus dabar tas pats galeciau nebent priesui toki daikta parekomenduot
Mano namukai. Aliumininė staljuostė. Gumelėmis prisipaudžia prie sienos ir stalviršio, valosi gerai, niekas neužlenda, vanduo neužbėga. Vidutinio brangumo, yra ir brangesnių ir dar geresnių. O tos problematiškos apie kurias kalbate ir dėl jų iš viso staljuostės nebenorite jau atgyvena, bet daugelis baldininkų vis dar deda jas.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 03 13, 11:49)
Vat tokis pat pastebėjimas/klausimas dėl plytelių - juk tose vietose, kur plytelių siūlė vistiek lieka neuždengtas tarpelis, nes ta guma priglunda tik prie lygaus paviršiaus .
Man irgi gražiau, kai nieko toj siūlėj nėra - tiesiog status kampas be jokių vykruntasų - viskas paprasta, kaip 2x2.
Lince777, o kodėl tas silikonas turėtų "apdriksti"? Bet kokiu atveju, jei baldininkas jau yra daręs be tų juostų, pasakys kas ir kaip .
QUOTE(naca @ 2014 03 12, 17:45)
Muma paaiškino, kai pirkom gartrauki, kad jeigu toli ištraukimo anga, ir kuo daugiau kampų vent. vamzdyje, tuo mažesnis gartraukio efektyvumas. Netgi įvardijo procentais, jeigu gerai pamenu, kiekvienas vamzdžio kampas/užlenkimas sumažina ištraukimo efektyvuma 10proc.
[quote=Juodai,2014 03 13, 12:47]
Vat tokis pat pastebėjimas/klausimas dėl plytelių - juk tose vietose, kur plytelių siūlė vistiek lieka neuždengtas tarpelis, nes ta guma priglunda tik prie lygaus paviršiaus .
Priglunda ir prie siūlės, o jei ir lieka koks trečdalio milimetro tarpelis jokių problemų. Nuotraukoje ta staljuostė atrodo stambesnė, iš tiesų ji smulkutė, gerai valosi ir viskas su ja gerai.
Jeigu kampas bukas arba smailus ir ten užtepta silikonu, ir viename gale skirsis tos siūlės plotis taip, kad bus pastebima, bus daug blogiau nei staljuostė. Būna per vidurį sienos pilvas, būna įdubimas... Jei ten pritepliosi silikono atrodys tikrai nekaip.
Priglunda ir prie siūlės, o jei ir lieka koks trečdalio milimetro tarpelis jokių problemų. Nuotraukoje ta staljuostė atrodo stambesnė, iš tiesų ji smulkutė, gerai valosi ir viskas su ja gerai.
Jeigu kampas bukas arba smailus ir ten užtepta silikonu, ir viename gale skirsis tos siūlės plotis taip, kad bus pastebima, bus daug blogiau nei staljuostė. Būna per vidurį sienos pilvas, būna įdubimas... Jei ten pritepliosi silikono atrodys tikrai nekaip.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 03 13, 13:59)
Jei bus bukas arba smailus kampas ir ten bus užtepta silikonu kur viename gale skirsis tos siūlės plotis taip, kad bus pastebima, bus daug blogiau ne staljuostė.
Vat nesupratau, kame tie buki ar smailūs kampai...
QUOTE(Juodai @ 2014 03 13, 13:06)
Vat nesupratau, kame tie buki ar smailūs kampai...
Na, nuspieškite kambarį kurio sienos ne 90 laispniu kampu susikerta, o pvz. 93. Ir ten į kampą įdėkite 90 laipsniu nupjautą stalvišį. Kas nutinka?
Tai daugeliu atveju nėra stataus kampo, dažniausiai jis pačiame kamputyje būna bukas. Kodėl? Gal koks statybinkas pasakytų. Todėl man patinka kai plyteles būna gero meistro suklijuotos prieš montavimą, tokiame aukštyje kaip tarėmės. Na, o kai pasako, kad patys klijuosime plyteles (nors ir nėra meistrai), tai jau žinau, kad kampai tikrai nebus statūs.
Kitas variantas plyteles klijuoti po baldų montavimo. Taip ir pas mane buvo daroma.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 03 13, 14:20)
Kitas variantas plyteles klijuoti po baldų montavimo. Taip ir pas mane buvo daroma.
plyteles bus klijuojamos po baldu sumontavimo, cia as pasiskaiciusi baldziui pasakiau, įvertinsim ar vyras yra meistras ar ne , jeigu ne , tai desim juosta ir tiek...
Man tos juostos visokios, kaip keiksmazodis Negrazu negrazu ir dar karta negrazu