Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(saulele 1 @ 2014 04 08, 06:52)
ieškau veislinės brugmansijos, arba gal kas gali paaiškinti kaip užsisakyti iš e-puslapių, nedraugauju su tomis kalbomis. smile.gif

Daug mergaičių turi veislinių, vėliau galėsit įsigyti tikrai iš kurios nors - užsukit čia klauskit. Galima iš užsienio, bet augaliuko kaina išeis apie šešiasdešimt lt, čia tikrai bus pigiau wink.gif
Atsakyti
Gaunu daug prašymų brugmansijų asmeniškai, tad pasikartosiu ir čia. Aš visų veislių auginukų turėsiu tik vasarą, apie liepos mėnesį. Iš rudens nedauginau, o pavasarį dauginsiu tik pilnai atbudusių augalų auginiais.

Mountain magic neturėtų leisti dvigubų žiedų. Tai oficialus tinklapis ir jame veislės foto (kataloguose ji irgi registruota kaip "single flowers":
http://www.brugmansi...mountain-magic/

Gal kam "Vaisių salotų"?smile.gif Nuostabiai gaiviai marga veislė. Gaila, kad USA
http://www.ebay.com/itm/251495155607
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 04 08, 09:17)
Galima iš užsienio, bet augaliuko kaina išeis apie šešiasdešimt lt, čia tikrai bus pigiau wink.gif

Ne visada tiek užtenka unsure.gif vakar gavau Mobisu wub.gif , ebay'juj mokėjau 96 Lt blush2.gif (nu bet baisiai jos norėjau biggrin.gif )
Kaškoniuk, numarinau tau augintą Tropical Dream verysad.gif bet yra atžalėlių, kai paūgės-pasodinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silke:) @ 2014 04 03, 14:07)
Oksana,, juk mes visai salia viena kitos, ka nors susiorganizuotume wink.gif

Sveika 4u.gif butu fainiai jei butu pas tave kazko ,tik noriu kad jau šiemet zydetu ,nes taip norisi jau tu ziedeliu kuo anksciau ,o is ugliuku tai šiemet to grozio nesulaukciau ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2014 04 08, 13:23)
Ne visada tiek užtenka  unsure.gif  vakar gavau Mobisu  wub.gif , ebay'juj mokėjau 96 Lt  blush2.gif  (nu bet baisiai jos norėjau  biggrin.gif )
Kaškoniuk, numarinau tau augintą Tropical Dream  verysad.gif  bet yra atžalėlių, kai paūgės-pasodinsiu  mirksiukas.gif

Oi laikiam laukiam 4u.gif

QUOTE(oksanele02 @ 2014 04 08, 17:52)
Sveika  4u.gif butu fainiai jei butu pas tave kazko ,tik noriu kad jau šiemet zydetu ,nes taip norisi jau tu ziedeliu kuo anksciau ,o is ugliuku tai šiemet to grozio nesulaukciau ax.gif  biggrin.gif

paprastos ružavos pavasarį "priflencuotos" praktiškai šimtu procentų pražysta. Katrin Bonte taip pat. Aišku augaliukai nebūna labai įspūdingi ūgiu, bet ir keli žiedai teikia džiaugsmo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 04 08, 09:17)
Daug mergaičių turi veislinių, vėliau galėsit įsigyti tikrai iš kurios nors - užsukit čia klauskit. Galima iš užsienio, bet augaliuko kaina išeis apie šešiasdešimt lt, čia tikrai bus pigiau wink.gif

a kokio didžio jie atsiunčia augalus?noriu kažko neperdaug sudetingo auginime. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele 1 @ 2014 04 09, 07:45)
a kokio didžio jie atsiunčia augalus?noriu kažko neperdaug sudetingo auginime. biggrin.gif

augaliukus iš vokiečių esu gavus apie gero sprindžio. Auginimas visų vienodas man bent jau jei tai ne sanguinea, vulcanicola ar flava, kurių žiedai labiau taurelę primena, jos jautresnės. Dėl žiemojimo šitos irgi jautresnės iš mano patirties, čia gal dėl sąlygų kurias aš turiu. Plius kelios konkrečios veislės su kuriom niekaip nesusigyvenu, ar nesusigyvenau: Angel's summertime, Maya ir kaip pastebėjo Kilė ir aš pati pritariu, kad brugmansijos, kuriu lapeliai su lengvu pūkeliu žiemoja sunkiau. Nuo žiedų pilnaviduris jis ar paprastas nepriklauso...

http://www.engelstro.../Categories/1/4

čia nuoroda, kur galima ir užsisakyti ir pažiūrėti apie ką aš čia kalbu: kas sanguinea ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2014 04 08, 18:52)
Sveika  4u.gif butu fainiai jei butu pas tave kazko ,tik noriu kad jau šiemet zydetu ,nes taip norisi jau tu ziedeliu kuo anksciau ,o is ugliuku tai šiemet to grozio nesulaukciau ax.gif  biggrin.gif

QUOTE(kaškoniukas @ 2014 04 08, 20:53)
paprastos ružavos pavasarį "priflencuotos" praktiškai šimtu procentų pražysta. Katrin Bonte taip pat. Aišku augaliukai nebūna labai įspūdingi ūgiu, bet ir keli žiedai teikia džiaugsmo smile.gif

pritariu kastoniukui, is pirmameciu gerai priziurint prazysta gausiau tik gal ruzava paprasta. Del katrin bonte, nezinau. Neteko augint. Nors dabar galvoju, kad ant rudens ir veislines kai kurios parode po zieda ar du. Bet to didelio zydejimo tikrai nera, o ir buti negali, nes juk augalas jaunas.

Cia jau reikia kantrybes, arba pirkti dideli augala, maciau vokiete parduodant ir tokiu, bet ju , aisku, ir kaina atitinkama. doh.gif
Atsakyti
Sveikutes:)as kai auginau brugmansijas tai jos zemej pas mane superines budavo ,pilnos ziedu ,ryskios tokios ,o va noreciau vazone ismokt jas augint ,nes yra tokiu vieteliu kur įsodint negaliu ,o vazonas su šia grozybe stovetu visiem ant akiu ax.gif biggrin.gif ,tik kelis metus esu auginus ,nu kazkas ne tavo ,ir patresdavau ir nupukšdavau su tirpiom trasom ,bet ziedyjimas budavo toks menkas vos keli ziedai ,o ir prasiskleide ziedai budavo kazkokie be spalvos ,o atviram grunte ,tai ujuj koks grozis budavo ,a ir dar man ju genejimas vis dar ir mistika ,vis gaila kokia šaka pasalint ,vis galvoju kad pagadinsiu kazka ,taip ir budavo pas mane vos ne kaip krumai biggrin.gif ,o ir del ugio ,viena kart nutrumpinau ,o po to ziedu nebesulaukiau ,oi nu mokintis man dar su jom ir mokintis ,bet va ju grozis viska po to atperka ,ir kaip ligonis vel noriu ju uzsiveist ,nors vyras jau budavo nervotas kai reikdavo visus 11 augaliuku suvilkt y rusy ziemai ,o ir pavasary gigantiniai augalai uzgruzindavo i taip mazus kambariukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2014 04 09, 12:08)
Sveikutes:)as kai auginau brugmansijas tai jos zemej pas mane superines budavo ,pilnos ziedu ,ryskios tokios ,o va noreciau vazone ismokt jas augint ,nes yra tokiu vieteliu kur įsodint negaliu ,o vazonas su šia grozybe stovetu visiem ant akiu ax.gif  biggrin.gif ,tik kelis metus esu auginus ,nu kazkas ne tavo ,ir patresdavau ir nupukšdavau su tirpiom trasom ,bet ziedyjimas budavo toks menkas vos keli ziedai ,o ir prasiskleide ziedai budavo kazkokie be spalvos ,o atviram grunte ,tai ujuj koks grozis budavo ,a ir dar man ju genejimas vis dar ir mistika ,vis gaila kokia šaka pasalint ,vis galvoju kad pagadinsiu kazka ,taip ir budavo pas mane vos ne kaip krumai biggrin.gif ,o ir del ugio ,viena kart nutrumpinau ,o po to ziedu nebesulaukiau ,oi nu mokintis man dar su jom ir mokintis ,bet va ju grozis viska po to atperka ,ir kaip ligonis vel noriu ju uzsiveist ,nors vyras jau budavo nervotas kai reikdavo visus 11 augaliuku suvilkt y rusy ziemai ,o ir pavasary gigantiniai augalai uzgruzindavo i taip mazus kambariukus biggrin.gif

O aš vat neturiu patirties auginti atviram grunte... vazonų ir tų nespėju susinešt į vidų prieš šalnas, o jei reikėtų iškasinėt doh.gif Labai tikiu, kad atviram grunte jos jaučiasi puikiai, bet ir vazonuose galima išgaut neblogą rezultatą smile.gif Sunku pasakyti kodėl jums nesigauna jų vazone auginti, ar ne per daug pavėsis ar trąšų pakankamai, jos jas mėgsta, ar veislė nedaug žydinti... bandykit turi pavykt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 04 09, 19:25)
O aš vat neturiu patirties auginti atviram grunte... vazonų ir tų nespėju susinešt į vidų prieš šalnas, o jei reikėtų iškasinėt doh.gif Labai tikiu, kad atviram grunte jos jaučiasi puikiai, bet ir vazonuose galima išgaut neblogą rezultatą smile.gif Sunku pasakyti kodėl jums nesigauna jų vazone auginti, ar ne per daug pavėsis ar trąšų pakankamai, jos jas mėgsta, ar veislė nedaug žydinti... bandykit turi pavykt smile.gif

Šiemet kai nusipirksiu tikrai bandysiu vazone keles paaugint ,as paprastas geltonas ir ruzavas bandziau vazone augint ,nu tos pacios atviram grunte nuostabios budavo ,pilnos ziedu ,ryskios ,o vazonuose lapai dideli o ziedu vos keli ir kai prasiskleide tai tokie neryskus su juodais taskiukais ,aiskiai matyt kad kazko nedadariau ,bet tik ko joms truko taip ir nesupratau nes ir tresiau ir purskiau ,ir su biriom trasom patresiau ,va tas laistymas buvo man neaiskus vis per karscius isdziudavo zeme ,tai pildavau vandens kad visad butu slapia ,nes ta durpe isdziudavo labai ,tai galvoju gal perlaistydavau ,?bet jei tik nepalaistydavau lapeliai nuvyte tokie budavo ,o ypac karsta diena vazonuose visi lapai nupiepe budavo ,o zemej grazus ?
Atsakyti
QUOTE(oksanele02 @ 2014 04 10, 08:34)
Šiemet kai nusipirksiu tikrai bandysiu vazone keles paaugint ,as paprastas geltonas ir ruzavas bandziau vazone augint ,nu tos pacios atviram grunte nuostabios budavo ,pilnos ziedu ,ryskios ,o vazonuose lapai dideli o ziedu vos keli ir kai prasiskleide tai tokie neryskus su juodais taskiukais ,aiskiai matyt kad kazko nedadariau ,bet tik ko joms truko taip ir nesupratau nes ir tresiau ir purskiau ,ir su biriom trasom patresiau ,va tas laistymas buvo man neaiskus vis per karscius isdziudavo zeme ,tai pildavau vandens kad visad butu slapia ,nes ta durpe isdziudavo labai ,tai galvoju gal perlaistydavau ,?bet jei tik nepalaistydavau lapeliai nuvyte tokie budavo ,o ypac karsta diena vazonuose visi lapai nupiepe budavo ,o zemej grazus ?

O gal joms durpe netinka, man tai isvis nepatinka geles auginti durpej as maisau su kitokiom zemem ir durpes dedu maziau negu puse, as cia apie kitas geles. Brugmansija siais metais tik normaliai auginsiu per ziema laikiau kambary tai tikiuosi anksciau sulaukt ziedeliu, o kai kita laikiau rusyje tai ten per salta vienais metais kotas nusalo bet is saknu atzele tai nezydejo visai, o kita pavasary tai nei is saknu jau nebeatzele,staip tik viena kart as jos ziedus pamaciau tik rusyje kai jau buvo numetus visus lapus, neturejau vietos kambaryje augint
Atsakyti