Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

oi kaip pasiilgom silto sezono, taip akys laukia ziedu
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 03 18, 18:24)
Tai pati i savo klausima ir atsakysiu - drauge isverte is vokieciu kalbos is Gotschalk puslapio smile.gif. Tai yra vezinio pobudzio susirgimas. Kaltos dirvozemyje esancios bakterijos. Tas darinys silpnina augala, todel ji reikia pasalinti ir pjuvio vieta apdoroti fungicidais. Gali vel ataugti... Vnz, bandysiu gydyt, operuot...

4u.gif
Kokį fungicidą naudosite?

QUOTE(karambole @ 2014 03 19, 17:10)
kol toji prazys dar radau foto pas vaikus Orangy:
user posted image

Gražuolė wub.gif

QUOTE(b.kite @ 2014 03 19, 17:25)
oi kaip pasiilgom silto sezono, taip akys laukia ziedu

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pernai vasarą iš Linetax gavau Maya ir pagaliau pavyko per žiemą išsaugoti. Buvo net du žiedus sukrovusi, bet sugalvojau nupurkšti vandeniu, kad nebūtų toks sausas oras, tai abu žiedus numetė, bet pati auga tvirta ir graži. Ir iš Kaštoniuko viena gauta numirė, o kita bujoja gražu žiūrėti. Iš Karambolės gautos vėlai rudenį viena dar gyva, bet labai silpna, o kita numirė. Bet tos mažiukės, kurios numirė, išroviau, tai šaknys buvo jau kaip reikiant, bet kaip rašė Kilė tikriausiai rudenines netinka statyti ant palangės, nes man kelinti metai jos numiršta vasario mėn., kai išlenda saulė. Kitais metais pagal Kitės rekomendacijas rudenines nešiu į sklepą kartu su didžiosiomis, pas mus sklepe tikrai 12-15 laipsnių šilumos būna, o ir šviesos nemažai. Didžiosios visos pakolkas sveikos ir gyvos. Tik du lapelius su pavadinimais pamečiau, tų kurias pernai Karambolės pagalba siuntėmės, gal kai pavasarį persodinėsiu rasiu, kur nors giliau vazonuose pasislėpusius.
Atsakyti
Kiek reikia deti anonio salietros i litra vandenuko? brugmanciju laistymui.
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2014 03 23, 08:58)
Kiek reikia deti anonio salietros i litra vandenuko? brugmanciju laistymui.

As po litra nezaidziu ax.gif. 10 l vandens 1 valg. saukstas amonio salietros. O Zalioj stotelej pirkau skysta amonio salietra, tai tokia jums butu patogiau litrui vandens apskaiciuot g.gif.
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 03 18, 18:24)
Tai pati i savo klausima ir atsakysiu - drauge isverte is vokieciu kalbos is Gotschalk puslapio smile.gif. Tai yra vezinio pobudzio susirgimas. Kaltos dirvozemyje esancios bakterijos. Tas darinys silpnina augala, todel ji reikia pasalinti ir pjuvio vieta apdoroti fungicidais. Gali vel ataugti... Vnz, bandysiu gydyt, operuot...

Papildysiu šiek tiek smile.gif
Teisingai, šitas darinys labai silpnina augalą! Ir būdingas tik kai kurioms veislėms. Tai nėra "vėžinis" susirgimas, tai tiesiog "auglys". Tokie pakitę ūgliai gali augti kaip įprasti pašaknio ūgliai, bet vėliau jie neformuoja normalių žiedų - taigi, jais dauginti negalima. Ataugti - taip, dažniausiai atauga. Jei itin įsivešėję, geriau net atjauninti augalą. Jei jų nešalinti, augalas silps, šakos pasidarys minkštos, trapios, links. Fungicidas šito sutrikimo nepagydys, bet jo reikia (papurkšti, palaistyti) nes tuos auglius išpjovus lieka pakankamai daug atvirų "žaidzų", kurios po žeme greitai gali kokį puvinį pagauti. Taigi, fungicidas - kaip dezinfekcija reikalingas.
Atsakyti
labas, turiu klausimeli auginancioms sias grazuoles is seklu? kiek jums jos ilgai dygo? na esu gal jau menuo pasejusi ir niekaip man nesudygsta.... ka daryt?
Atsakyti
Labas rytas, negaliu atsigrožėti, noriu pasidalinti, gaila negaliu perteikti kvapo.

trumpa priešistorė: pirkau pernai gal liepos mėnesį visai nedidelį augaliuką, paeitą vasarą ir jau net ne vasarą , o rudenį gėrėtis teko vos dviem žiedais, paskui atšalo, parnešiau i kambarį ir uzmegstiems pumpurams matyt netiko kambario klimatas, numetė žiedus, lapus, taip mano augalėlis šioje vietoje ir prasnaudė vos su keliais smulkiais lapukais , ir štai jau visiškai nubudęs.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
[quote=Kodencija,2014 04 02, 08:21]
Labas rytas, negaliu atsigrožėti, noriu pasidalinti, gaila negaliu perteikti kvapo.

Labai gražūs žiedai, turbūt labai smagu, kai namie toks grožis žydi.
Aš taip pat šiais metais įsigijau tokias dvi: rožinę ir geltoną. Ir man iškilo klausimas, ar tirsa, kad jei nėra išsišakojimo, tai ši gėlė nežydės? Turiu nedidelį daigelį, leidžia šakutes iš šonų, bet viršuje išsišakojimo nėra, gal yra koks receptas kaip priversti ją šakotis?
Atsakyti
[quote=RIMULIUX,2014 04 02, 08:41]
[quote=Kodencija,2014 04 02, 08:21]

Labai gražūs žiedai, turbūt labai smagu, kai namie toks grožis žydi.
Aš taip pat šiais metais įsigijau tokias dvi: rožinę ir geltoną. Ir man iškilo klausimas, ar tirsa, kad jei nėra išsišakojimo, tai ši gėlė nežydės? Turiu nedidelį daigelį, leidžia šakutes iš šonų, bet viršuje išsišakojimo nėra, gal yra koks receptas kaip priversti ją šakotis?
[/quote]
Tai kad tas receptas toks - daug trasu, vandens, pakankamai didelio vazono ir trasios zemes smile.gif. Jei augaliukas bus neuzskures, graziai augs, tai ir to isisakojimo greit sulauksit. Dar gi tik balandis prasideda, manau, kad tikrai siemet spesit ir ziedais pasidziaugt. Vasara ziurek, kaip isvaro koki pasaknio ugli, tai iki rudens jis kokiu 1,5 m uzauga. Jau kartais vasara atrodo, kad ne dienom, o valandom jos auga...
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 04 02, 08:47)
Tai kad tas receptas toks - daug trasu, vandens, pakankamai didelio vazono ir trasios zemes  smile.gif. Jei augaliukas bus neuzskures, graziai augs, tai ir to isisakojimo greit sulauksit. Dar gi tik balandis prasideda, manau, kad tikrai siemet spesit ir ziedais pasidziaugt. Vasara ziurek, kaip isvaro koki pasaknio ugli, tai iki rudens jis kokiu 1,5 m uzauga. Jau kartais vasara atrodo, kad ne dienom, o valandom jos auga...

Supratau, niekada nesu jų auginusi, todėl daug klausimų kyla, laistau su trašom žydinčiom gėlėm, ar tinka, ar kitokias reiktų rinktis?
Atsakyti
Man labai daug ka brugmansiju auginime pradejo perprasti Kiles blog'as Brug-manija (http://brug-manija.blogspot.com/). Susiraskit internete, pasiskaitykit, tai daug ka tikrai suzinosite. Dabar labiau joms azotiniu trasu reik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 02 balandžio 2014 - 08:10