Laba diena,o mano 3 brugmancijos turbut susalo,kazkotais jos neprabunda,visu saku virsuneles nudziuvusios o toliau lyg ir zalia,bet nera jokiu gyvybes pozymiu o jusu jau bunda? turiu prasyma,jei kas turesi laisvu sakeliu mielai isigyciau,nes jau labai grazu ir labai puosia kiema
Linetax pas jus pirkau paprasta geltona,taip zydejo praetais metais taip gausiai,ie tokie dideli ziedai byvo o dabar be gyvybes zenklu,tai jei dar turesite sakeliu,noreciau vel isigyti is jusu
QUOTE(jele25 @ 2014 03 16, 11:47)
Laba diena,o mano 3 brugmancijos turbut susalo,kazkotais jos neprabunda,visu saku virsuneles nudziuvusios o toliau lyg ir zalia,bet nera jokiu gyvybes pozymiu o jusu jau bunda? turiu prasyma,jei kas turesi laisvu sakeliu mielai isigyciau,nes jau labai grazu ir labai puosia kiema
Linetax pas jus pirkau paprasta geltona,taip zydejo praetais metais taip gausiai,ie tokie dideli ziedai byvo o dabar be gyvybes zenklu,tai jei dar turesite sakeliu,noreciau vel isigyti is jusu
Kaip tik ir aš šiandien ėjau rūsin apžiūrėt savo brugmansijų. Prasčiausiai iš visų atrodo Maya, visos šakos nudžiūvusios, bet kotas sveikas ir matosi vos vos pradėję kaltis pumpurėliai. Jau šitos tai tikrai nuoširdžiai gailėčiau jei pražūtų... Mountain Magic ir prastai atrodo, bet gyvybingesnė. Kitos irgi ne stebuklas, bet gyvybės turi. Geriausiai atrodo paprasta geltona, leidžia jau atžalas, bet tokias išstypusias.
jele25, džiaugiuosi, kad geltonoji džiugino žiedais, matyt gerai prižiūrėjai Gal dar parodys gyvybę, o jei ne, parūpinsiu šakelių
O mano Maya taip pat neisgyveno... Visa ziema stovejo stovejo su lapais, pavasariop gausiau paliejau ir nusibaige sprindinis daigelis... Gal per maza buvo? Visi tokie sprindzio dydzio neisgyveno . O didziosios ! Visao leidzia uglius, jau numaudytos po dusu, dabar kai jau zemes truputi pradzius patresiu amonio salietra. Dar sekantis tresimas bus ir Scheteligo pirktu mineraliniu medziagu tirpalu...
Kai kuriu veisliu brugmansijoms salia kamieno atsirede tokios keistos ataugos - kaip didelis ugliu raizgalynas. Gal cia kazkoks grybinis susirgimas, kazka viena ausim lyg girdejau . Ar cia visu veisliu beda ar tik kai kuriu ir ka daryt? Ar galiu tokia brugmansija dauginti, o gal persodinant ji nupjaut?
QUOTE(karambole @ 2014 03 17, 08:53)
O mano Maya taip pat neisgyveno... Visa ziema stovejo stovejo su lapais, pavasariop gausiau paliejau ir nusibaige sprindinis daigelis... Gal per maza buvo? Visi tokie sprindzio dydzio neisgyveno .
Sprindinis kaip ir nemažas... Vasaros metu dar mažesni sėkmingai šaknijasi ir auga,o žiemą ir gerokai didesni nužūna
QUOTE(karambole @ 2014 03 17, 20:32)
Kai kuriu veisliu brugmansijoms salia kamieno atsirede tokios keistos ataugos - kaip didelis ugliu raizgalynas. Gal cia kazkoks grybinis susirgimas, kazka viena ausim lyg girdejau . Ar cia visu veisliu beda ar tik kai kuriu ir ka daryt? Ar galiu tokia brugmansija dauginti, o gal persodinant ji nupjaut?
Kile pakomentuos tiksliau, pas ją buvo, bet kiek pamenu nereikėtų leisti jiems augti, nes augalą vargina, aš lyg mačiau pas maniškę vieną irgi lyg panašūs dalykai darosi - ant kamieno, netoli šaknų.
QUOTE(Linetax @ 2014 03 17, 21:34)
Sprindinis kaip ir nemažas... Vasaros metu dar mažesni sėkmingai šaknijasi ir auga,o žiemą ir gerokai didesni nužūna
Sutinku, štai pavasariop vienos mažos jau lyg ir atsigavo, o va Mountain Magic, kur taip neblogai laikesi didelės šakos, kažko dabar paprastėjo ir vizualiai prasčiau atrodo už mažytes.
O Maya tai mano namų salygomis matyt sudėtinga išsaugot...
QUOTE(karambole @ 2014 03 17, 20:32)
Tai pati i savo klausima ir atsakysiu - drauge isverte is vokieciu kalbos is Gotschalk puslapio . Tai yra vezinio pobudzio susirgimas. Kaltos dirvozemyje esancios bakterijos. Tas darinys silpnina augala, todel ji reikia pasalinti ir pjuvio vieta apdoroti fungicidais. Gali vel ataugti... Vnz, bandysiu gydyt, operuot...
Ant vienos mano dičkės jau pasirodė žiedų užuomazgos. Gal gegužės pabaigai sužydės
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 19, 09:56)
Ant vienos mano dičkės jau pasirodė žiedų užuomazgos. Gal gegužės pabaigai sužydės
tai gal ji namie jau sildosi, kad jau ziedukus sukrovusi, tikrai tada anksti prazydes.
smagumelis, laukiam ziedu
QUOTE(karambole @ 2014 03 19, 12:43)
Manoji Salmon Perfection taip pat jau su ziedu uzuomazgom, jei nenumetys tai dar namie prazys .
Kaip džiugu Pasidžiaugsim nuotraukytėm