QUOTE(Astaite1 @ 2016 03 23, 13:38)
Aš brugmansijų specialiai nebudinu, kai pavasarį saulė pradeda daugiau šviesti, jos pačios atsibunda ir jas persodinu, kai išnešu į lauką. Į kambarį vazonų irgi nenešu, nes užrioglinčiau visus kambarius vazonais, o juos ir panešti reikia turėti sveikatos, todėl aš vyro priprašau tik rudenį sunešti į sklepą, o pavasarį išnešti į lauką. Mažesnes galima anksčiau parsinešti ir pastatyti ant palangės, kad anksčiau žydėtų, bet su didelėmis bereikalingas vargas, išleidžia silpnus ūglius, kuriuos išnešus į lauką vėjas nudrasko. Pavasarį, kai išnešate į lauką ir jau pradeda leisti lapus, reikia palieti azotinėmis trąšomis, o nuo birželio pradėti laistyti kompleksinėmis ir tikrai žydės dar anksčiau, nei tos kur buvo suneštos į kambarius.
aš pritariu Astaitei, turėjau galimybę palyginti anksčiau kambariuose augintas ir tik atšilus į verandą išneštas, tai žydėjo antrosios net anksčiau, nes jos iš karto augo stipresnės, o tos iš kambario lepesnės, lapai plyšinėjo ir pan.
Šiandien persodinau, o didžiasias, kadangi jau neturiu didesnių vazonų, tai ištraukus stiprokai nugenėjau šaknis ir pakeičiau žemes. Ar kuri kada nors taip darėte?
Ar pakankamai greitai Jums atsigavo augalai po tokios procedūros?
Tikiuosi, kad priaugins mažų šaknelių, kurios geriau maitins augalą.