Ar jau reikia kažkaip budinti brugmansijas? Stovi jos pas mane vazone vėsiai, bet šviesoje...nežinau, ką su jom daryti...ar dar palikti ramybėje?
QUOTE(swarcas @ 2016 02 20, 12:54)
Ar jau reikia kažkaip budinti brugmansijas? Stovi jos pas mane vazone vėsiai, bet šviesoje...nežinau, ką su jom daryti...ar dar palikti ramybėje?
Jau reike pradėti budinti aš šiandien saviškes persodinau ir partempiau į kambarį ( rūsyje mažai šviesos ) .
o as niekada nebudinu specialiai, jos pacios pradeda rodyti norą atsibusti , ima lysti pumpurai, tada ir pradedu po truputi laistyti gausiau, isnesu silciau, sviesiau.
QUOTE(silke:) @ 2016 02 20, 19:49)
o as niekada nebudinu specialiai, jos pacios pradeda rodyti norą atsibusti , ima lysti pumpurai, tada ir pradedu po truputi laistyti gausiau, isnesu silciau, sviesiau.
Kuo anksčiau pabus, tuo anksčiau pradžiugins žiedais
QUOTE(bartukas @ 2016 03 17, 15:42)
sveikos,
gal kuri turit parduoti bet kokios spalvos pilnavidures brugmansijos sakele?
gal kuri turit parduoti bet kokios spalvos pilnavidures brugmansijos sakele?
na iš kur šakelės tokiu metu, juk ne vidurvasaris..
QUOTE(b.kite @ 2016 03 17, 16:14)
na iš kur šakelės tokiu metu, juk ne vidurvasaris..
hm. ..o kodel dabar negalima?
as pati auginu paprasta rozine, tai pries kokias tris savaites apgenejau, sakeles pamerkiau, nu ir jau saknis isleido
QUOTE(w.i.o. @ 2015 12 09, 20:19)
Vat man ir patinka pats procesas:) net kanu seklas sejau,tai labai patiko stebeti augima:) noriu ir su brugmansijomišbandyti.
Padisejau. Graziai isdygo. Sakykit kada jos suzydes?ko gero pirmus metus nezydi
QUOTE(Augė @ 2016 03 18, 14:43)
Kanos ir pirmaisiais metais suzydi,jei vasara tresite saziningai,del brugmansiju seklu nezinau.pasisejusi,jau nemazos brugmansijos,bus matyt ar zydes vasara.
Papildyta:
QUOTE(bartukas @ 2016 03 18, 14:39)
hm. ..o kodel dabar negalima?
as pati auginu paprasta rozine, tai pries kokias tris savaites apgenejau, sakeles pamerkiau, nu ir jau saknis isleido
Matot,pacios paprastosios,tai ne veislines.veislinea brugmansijos lepesnes,o ir manau kas genejo,tai rudeni ta dare.bent jau as taip dariau:)
QUOTE(Augė @ 2016 03 18, 13:43)
maniškės žydėjo
Aš brugmansijų specialiai nebudinu, kai pavasarį saulė pradeda daugiau šviesti, jos pačios atsibunda ir jas persodinu, kai išnešu į lauką. Į kambarį vazonų irgi nenešu, nes užrioglinčiau visus kambarius vazonais, o juos ir panešti reikia turėti sveikatos, todėl aš vyro priprašau tik rudenį sunešti į sklepą, o pavasarį išnešti į lauką. Mažesnes galima anksčiau parsinešti ir pastatyti ant palangės, kad anksčiau žydėtų, bet su didelėmis bereikalingas vargas, išleidžia silpnus ūglius, kuriuos išnešus į lauką vėjas nudrasko. Pavasarį, kai išnešate į lauką ir jau pradeda leisti lapus, reikia palieti azotinėmis trąšomis, o nuo birželio pradėti laistyti kompleksinėmis ir tikrai žydės dar anksčiau, nei tos kur buvo suneštos į kambarius.
Kas tai ? Žiedas ?