Pasiskaitinejau,kad Datura ir Durnarope tas pats,tik skirsis ziedai,viena didziaziede,kita ne.Didziaziede bus kaip pilnavidure.Bet kiek supratau is tu straipsniu,tai ne viena nesiskaito brugmansija...Daturu sudygo tragiskai daug,puse pakelio tesusejau,tai bus kokios 25seklos,is ju beveik visos sudygo ir tebedygsta,o Durnaropiu tebuvo ar sesios-,sudygusios yra keturios kolkas
QUOTE(swarcas @ 2015 05 28, 12:15)
Kur brugmansijas geriau laikyti lauke? Ar saulėje, ar pavėsyje?
Brugmansijos gerai jaučiasi ir saulėje, ir daliniame pavėsyje. Joms labiau tinka nuo vėjų apsaugota vieta, tada mažiau nukenčia jų lapai. Auginant saulėtoje vietoje dažniau lieti, kad nepritrūktų drėgmės.
Sveiki, gal galit pagelbeti. Mano brugmancijos lapai pradėjo blizgeti - na panasiai kaip mieste balos po lietaus atrodo... Ir lapai susitrauke pasidare, atrodo kad issitiesti negali. Ka su ja man daryt?
QUOTE(jova @ 2015 05 30, 17:33)
Sveiki, gal galit pagelbeti. Mano brugmancijos lapai pradėjo blizgeti - na panasiai kaip mieste balos po lietaus atrodo... Ir lapai susitrauke pasidare, atrodo kad issitiesti negali. Ka su ja man daryt?
Ar kenkėjų nesimato? Jūsų vietoj, bandyčiau purkšti su Vertimec. Jei yra voratinklinių erkučių, padės, jei puola kiti kenkėjai, sunaikins ir juos.
Gali būti, kad brugmansija stokoja maisto medžiagų. Ar patręšiate? Juk jos tokios besotės
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 05 28, 21:48)
man decis nepadejo,bandysiu vertimeksu
Auuuu, brugmansiju myletojos, kur jus visos? Maniskes siandie vakara jau pagaliau prazydo... Paprastosios rozines... Visos kilmingos olandes net nieko panasaus i ziedus parodyt neketina
Mane tai jau nervas ima su tokiais augalais - tik rugpjucio viduriui kelis ziedus isstena, nezinau, jei taip ir toliau, tai jau keliaus jos man i komposta
Snaige123 - o taviskes jau zydi?
Mane tai jau nervas ima su tokiais augalais - tik rugpjucio viduriui kelis ziedus isstena, nezinau, jei taip ir toliau, tai jau keliaus jos man i komposta
Snaige123 - o taviskes jau zydi?
QUOTE(karambole @ 2015 08 08, 00:03)
Visos kilmingos olandes net nieko panasaus i ziedus parodyt neketina
pas mane tas pats - pavasarį parkeliavo 6 kilmingos olandės, nei man jų reikėjo, nei ką, bet va draugei reikėjo, įtikinėjo, kad geras daiktas ir pasirašiau Tai pasidalinom po 3, bet visos 6 nei žydi, nei dvesia, nei nežydinčios gražios. Draugė entuziazmo dar nepraradus, o man tai ir paskutiniai vilties lašeliai užgeso. Šiltnamy gal tik pražydę būtų, bet ten pomidorai ir tėvai kategoriškai atsisakė laikyti nuodingus augalus ten, kur anūkėliai šeimininkauja. Žodžiu, pabandžiau ir man gana, pora gan riebios, bus komposto, bet kai pagalvoju, kiek už jų kainą komposto galėjau nusipirkt, tai nei juoktis, nei ką...
Mano paprasta gražuolė
Rusma, jei šiemet parsisiuntėte, tai žiedų aš tikrai nesitikėčiau, kitais metais jau žydės. Pas mane Wupergold parsisiųsta iš olandų jau trečia vasara nežydi. Pernai užaugo medis aukštesnis už mane, prieš šalnas sukrovė žiedus, bet pražysti taip ir nespėjo, o pavasarį prieš išnešant į lauką sugalvojo numirti, tai šiaip ne taip aš ją atgaivėlėjau, bet šiemet žiedų vėl nebus. Veislinės įnoringos. Niekaip nesusidraugauju su angels flight, mėto pumpurus, lapai nedekoratyvūs, žydi pavieniai žiedai. Įkeliu kelias nuotraukas, nes pas mane jau daugelis žydi arba turi ant dienų pražysti.
QUOTE(Astaite1 @ 2015 08 12, 10:59)
Veislinės įnoringos. Niekaip nesusidraugauju su angels flight, mėto pumpurus, lapai nedekoratyvūs, žydi pavieniai žiedai.
Veislinės tikrai įnoringesnės. Gal kitos augintojos atsilieps apie Angels flight, man ji taip pat mėgėja atsikratyti dalies pumpurų, atrodo ir primaitinta, ir prilaistyta
Šiemet vargstu ir su paprasta geltona. Anksti pavasarį pradėjau budinti įnešusi į šiltą patalpą. Bet iki išnešimo į lauką nesugebėjo išleisti nė vieno normalaus lapelio. Išauga tokie mažiukai, susiglamžę ir tuoj nukrenta. Ir taip iki šiol. Kantriai laukiu, gal dar atsigaus. Nupurškiau su fungicidais, lygtai nauji lapeliai auga gražesni. Matyt kokios tai ligos užpuolė. Mountain Magic per žiemą išgyvenusi, pavasarį nudžiūvo, tačiau gerai, kad neišmečiau, išleido atžalas iš žemės. Gal dar sulauksiu ir žiedų. Salmon perfection auginu nuo vaikiuko, tai irgi dar nežydėjo, nors užuomazgas jau pastebėjau Žodžiu, šiemet dar nepasidžiaugiau žydėjimu, tik Angels flight išskleidė keletą žiedų.
Pas mane ir geltona žydi ir Salmon perfection, o Mountin magic su pumpurais turėtų ant dienų pražysti. Iš mano auginamų man labiausiai nepatinka paprasta ružava, nes dieną žiedai kaip skudurai kabo ir liek tu ją neliejus ir angels flight, kad ištisai nedekoratyvi tik rudenį atšalus ji pas mane apsipila žiedais. Reikės kitais metais, ją kur nors pavėsyje pastatyti.
Na pagaliau ir temute atgija
Salmon perfection ir Angels flight kazkaip pas mane irgi numeto ziedus i rudeni kai orai atsala biski pradeda zidet. Turiu itarima kad tos karscio bangos joms nepatinka.
Mountin magic nereali, jinai mano favorite. Labai greit uzaugina steibus ir suformuoja daug ziedu . Ziema apdziuvus buvo tai nuo pacios atauginėjo jau stovi apsikrovus pumpurais , turetu suzydet greit
Seip pas mane siemet jos kazkokios uzstabdytos
Salmon perfection ir Angels flight kazkaip pas mane irgi numeto ziedus i rudeni kai orai atsala biski pradeda zidet. Turiu itarima kad tos karscio bangos joms nepatinka.
Mountin magic nereali, jinai mano favorite. Labai greit uzaugina steibus ir suformuoja daug ziedu . Ziema apdziuvus buvo tai nuo pacios atauginėjo jau stovi apsikrovus pumpurais , turetu suzydet greit
Seip pas mane siemet jos kazkokios uzstabdytos