Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Gal man kokiu stiklainiu užvožti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2015 04 23, 20:25)
Gal man kokiu stiklainiu užvožti?  g.gif

Ar neįsimes koks puvinys stiklainiu užvožus g.gif g.gif . Nebent pastoviai pravėdintumėte mastau.gif
Papildyta: Aš tokiais panašiais atvejais pradedu draugauti su Previkur Energy, Rozarminu ir panašiais skystimėliais ax.gif Bet čia gal ne tas atvejas mastau.gif
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 04 20, 20:19)
Para, ar gavai Vilniuje brugmansijų?
Taviškės prigijo puikiai ir stiebiasi į viršų. 4u.gif
Mano senės sulapojo, kaip jas reikės išbrukti pro duris  g.gif

Džiaugiuosi, kad prigijo mirksiukas.gif
Nea, nebuvau Vilniuje, buvau Kaune, bet ten jų jau nebebuvo ax.gif .

Aš esu auginus brugmansijas ir į žemęs puse vazono įkasusi ir visą brugmansiją išėmus iš vazono į žemę įsodinus. Visaip joms patiko. O man patiko labiausia, kai dalį (daugiau nei puse) vazono įkasi. Šaknis išleidžia (vazonas su skylėmis didokomis), laistyti mažiau tereikia, bujoja ir vargo abi nematom ax.gif . O rudenį patogiau iškasti, šaknis išlindusias tik nugeniu, įkeliu dar į kitą kokį didesnį kibirą ar kitą tarą su žeme ax.gif Tos kurios be vazonų įsodintos auga puikia, bet jau rudenį, kai oras prastas labai jau nebesinori ten jų iškasinėti, persodinėti, per daug ten ir man ir gėlei vargas būna. O dar pats žydėjimas būna. Tai vazone esančią dar į tambūrą parsinešusi pasigrožiu.

Tiesa, į žemę susodintos augo saulėkaitoje g.gif Jeigu vazone, tai jau ant saulės kaitrios nelaikyčiau, nes su laistytuvu reikėtų prie jos stovėti ir tai kaži ar tai padėtų mastau.gif

Šita, ant saulės, tik rytinę saulę šiek tiek topinambai užstodavo
user posted image

Gal kuri jau išnešėt brugmansijas į lauką? Taip jau norisi ištempti ant saulutės pasišildyti g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 23 balandžio 2015 - 21:17
as savo nuo sestadienio visai dienai lauke palieku, vakare i kambari inesu
Atsakyti
O rudenį iš žemės iškasus galima gerokai apipjaustyti šaknis? Noriu šią vasarą sodinti į dirvą. Šaknis visada apipjaustydavay pavasarį, dėl rudens nesu garantuota smile.gif
Atsakyti
Aš jau išnešiau į lauką, mano jau dvi naktis nakvojo lauke. Ryt naktį rodo +1, tai vakare gal sunešiu į garažą. Mano didelių vazonų 16, tai nešioti pirmyn atgal per sunku, tai kai jau išnešu, namo nebeparnešu.
Atsakyti
Išnešiau ir aš šiandien į pavėsį pakvėpuot grynu oru, bet nuo šilumos truputį nuleipo...tai vėl atgal į vėsią verandą sutempiau...kažin kaip čia jas reiks pripratint prie lauko? Pas mane dar mažos jos... g.gif
Atsakyti
Maniškės dar šiltnamį , dabar vėl šaltus orus praneša, tai kai jau sušils tada reiks pradėt pratint prie lauko ax.gif
Atsakyti
Pirmiausia tai atsiprašau už tokio dydžio foto... telefone rodė, kad ne per didelė, o čia iškreiptas langas...

QUOTE(swarcas @ 2015 04 28, 15:14)
Išnešiau ir aš šiandien į pavėsį pakvėpuot grynu oru, bet nuo šilumos truputį nuleipo...tai vėl atgal į vėsią verandą sutempiau...kažin kaip čia jas reiks pripratint prie lauko? Pas mane dar mažos jos... g.gif

pripratinsite pamažu, pradėkite nuo nevėjuotos apniukusios dienos, arba pavėsio. Šiomis dienomis ir temperatūra aukšta ir saulė labai intensyvi, tai nieko nuostabaus, kad leipsta, net ir pavėsyje.

Astaite aš sužavėta tavo buriu augalų 4u.gif
Atsakyti
Kaštoniuk, o mano vyras visai nesužavėtas. Aš jam vakar vakare sakau, reikės ryt brugmansijas į garažą sunešti, nes gismeteo naktį rodo tik +1, tai sako gal mažinam brugmansijų kiekį, sako aš jau rudenį į sklepą jų nesunešiu, gal garažą reikės kūrenti, kad nesušaltų biggrin.gif . Paaiškinau, kad daugiau apkarpysiu ir sunešime. Aš vis darbe sėdžiu, tai jis vienas visus vazonus iš sklepo išnešė, tai nugarą pakirto kaip reikiant.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2015 04 29, 08:31)
Kaštoniuk, o mano vyras visai nesužavėtas. Aš jam vakar vakare sakau, reikės ryt brugmansijas į garažą sunešti, nes gismeteo naktį rodo tik +1, tai sako gal mažinam brugmansijų kiekį, sako aš jau rudenį į sklepą jų nesunešiu, gal garažą reikės kūrenti, kad nesušaltų  biggrin.gif . Paaiškinau, kad daugiau apkarpysiu ir sunešime. Aš vis darbe sėdžiu, tai jis vienas visus vazonus iš sklepo išnešė, tai nugarą pakirto kaip reikiant.

tikiu, jei vienas neša...
Beja vietomis gali būti iki minus keturių http://www.meteo.lt/perspejimai.php
Aš kai kurias ir iš šiltnamio išnešiau... neturiu jėgų viską išnešti, nors ir ne didelės jos smile.gif Kaip bus taip apdangstysiu ir žvakelių pridegsiu smile.gif))))
Atsakyti
Pas mus šalna buvo nedidelė, galėjau ir nenešt į garažą. Dabar nežinau ar palaikyti iki pirmadienio garaže, ar jau išnešti ir palikti lauke.
Atsakyti
Turiu vienintelę, bet šiltnamyje uždengiau, žvakių pridegiau ir karšto vandens puodą padėjau - išgyveno karsta.gif Tik dengdama šakelę nulaužiau - bus proga padauginti smile.gif
Atsakyti