Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Purkelis @ 2015 04 21, 10:42)
Apie FB tema aš turiu savo nuomone kurios gal negarsinsiu.
Dėl vazonu dydzio esu daug eksperimentavus. Pas mane yra auganciu po 3 metus 15 litru vaziuonose , aišku reguliarai trešiamos, žydi ir vargo nemato. Aš stengiuosi kas 2-3 metus pakeisti  dalį žemės. Buvau sugalvojus įkaisti į dideli vazoną , bet kaip jį rudenį namo įtempti.
Aišku geriausia, ir greičiauia pražysta tos kur įkastos į žemę smile.gif Dar vienas variantas, truputi įkasti pati vazoną, tik negiliai nes rudeni paskui apkasus reikia daryt, nes šaknys greit randa kelią į dirvą.
Dėl pačių vazonų siūlyčiau su rankenytėm, lengviau tampyt smile.gif

tai vat ir aš sakau,kad pagrindas joms trąšos,kaip ir kitoms žydinčioms gėlėms thumbup.gif
vadinasi mano vazonai tinkami ir nesuksiu sau galvos thumbup.gif
(o vazonus iki namų parsivežu su vaikų riedlentėm thumbup.gif taip net spintą trijų durų esu pertempusi į kitą kambario galą lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 04 21, 20:01)
tai vat ir aš sakau,kad pagrindas joms trąšos,kaip ir kitoms žydinčioms gėlėms  thumbup.gif
vadinasi mano vazonai tinkami ir nesuksiu sau galvos  thumbup.gif
(o vazonus iki namų parsivežu su vaikų riedlentėm  thumbup.gif taip net spintą trijų durų esu pertempusi į kitą kambario galą  lotuliukas.gif  )

Oho, gerai ideja šeip biggrin.gif
Atsakyti
tai vat ir aš sakau,kad pagrindas joms trąšos,kaip ir kitoms žydinčioms gėlėms  thumbup.gif
vadinasi mano vazonai tinkami ir nesuksiu sau galvos  thumbup.gif
(o vazonus iki namų parsivežu su vaikų riedlentėm  thumbup.gif taip net spintą trijų durų esu pertempusi į kitą kambario galą  lotuliukas.gif  )

As ir svarstau ar nereiktu i didesni vazona sodint. Bet kai paskaitineju, tai sunku bus tiek laipteliu i rusi sutemti. Puikiai sugalvota. wink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif skaitau ir galvoju, kam jom milziniski vazonai kai ju saknu sistema yra tikrai negausi g.gif mano nuomone (neprofesionali biggrin.gif ) joms svarbiausia trasos yra
Atsakyti

Oi pasijuokiau iki soties, bet id4ja tikrai gera smile.gif

QUOTE(RakteliS @ 2015 04 22, 10:04)
Sveikos  smile.gif  skaitau ir galvoju, kam jom milziniski vazonai kai ju saknu sistema yra tikrai negausi  g.gif mano nuomone (neprofesionali  biggrin.gif ) joms svarbiausia trasos yra

Na aš nesutikčiau, šaknys ypač didesnio augalo oho kokios. Aš tai persodinėju kas met, bet po žiemos tai gerai apmažinu šaknis ir į tą patį vazoną kišu. Šiemet taip įsidrąsinau, kad kai kurias ir į mažesnį sukišau, taip gerai išpjausčiau šaknis... na kol kas gyvos. Bet planuoju tas veliau sodinti į didesnius. Maniškės didesnės auga trisdešimt penkių litrų vazonuose ir yra kas veikt kai reikia sutysti... jei išeis eksperimentuosiu ir sodinsiu vazoną vazone smile.gif.
Mazo vazono trūkumai, kad laistyti reikia dažniau ir parvirsta jis greičiau su visu augalu.
Dar bandysiu eksperimentuoti ir rudenį kokiai apkapoti šaknis ir persodinti į mažesnį.

Pasiilgau žiedų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaškoniukas: 22 balandžio 2015 - 22:55
Sveikos smile.gif
Be galo džiaugiausi,kad pagaliau pavyko per žiemą išsaugoti. Jau planavau dienomis į šiltnamį nešti,bet nutiko didelė nelaimė verysad.gif Kol mūsų nebuvo namie,sprogo vamzdynas ir karštais garais nudegino visas gėles ant tos palangės. Dabar žiūriu,kotelio apačioje lyg žalia,ar aš čia bereikalingai viliuosi? Jetus kaip gaila cray.gif
user posted image
Atsakyti
Aš irgi šiemet bandysiu sodinti vazoną vazone, kaip tik netyčia užmačiau youtube filmuką apie tai ir bandysiu eksperimentuot. Bus lengviau tampyti žiemojimui.

O čia kas moka angliškai apie Brugmansijas, man patiko smile.gif

https://www.youtube....h?v=vcrKMPGcvGc
Atsakyti
*finy* uzjauciu.. doh.gif
merginos, o kur jus laikot tas geles lauke? pavesyje ar ant saules? niekaip nesumastau kur man reikes nesti jei kazkas uzaugs iki zydejimo smile.gif
pasidalinkit foto jei galit ax.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2015 04 23, 09:04)
Sveikos  smile.gif
Be galo džiaugiausi,kad pagaliau pavyko per žiemą išsaugoti. Jau planavau dienomis į šiltnamį nešti,bet nutiko didelė nelaimė  verysad.gif  Kol mūsų nebuvo namie,sprogo vamzdynas ir karštais garais nudegino visas gėles ant tos palangės. Dabar žiūriu,kotelio apačioje lyg žalia,ar aš čia bereikalingai viliuosi? Jetus kaip gaila  cray.gif

jei tai kas dabar matosi foto išsilaikys tikrai atsprogs.

QUOTE(RakteliS @ 2015 04 23, 13:41)
*finy* uzjauciu..  doh.gif
merginos, o kur jus laikot tas geles lauke? pavesyje ar ant saules? niekaip nesumastau kur man reikes nesti jei kazkas uzaugs iki zydejimo  smile.gif
pasidalinkit foto jei galit  ax.gif  wub.gif

Visur, kur ne ant vėjo, rekomenduojama auginant vazone nelaikyti visiškoj saulėkaitoj, bet jei laistoma reguliariai ir auga ne juodam vazone tai gali būti ir ant saulės, taip geriau nei ant vėjo - internete rašoma pavėsis arba dalinis pavėsis, bet kai per daug to pavėsio tada prasčiau žydi, nes šviesos reikia, o man dar ir puvinys įsimetęs yra pavėsyje.
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2015 04 23, 15:27)
jei tai kas dabar matosi foto išsilaikys tikrai atsprogs.

Tfu,tfu,tfu.Melsiuosi visiems šventiesiems notworthy.gif
kaškoniuk,man atrodo iš jūsų šioji, A.Sunbeam g.gif Tik dar žiedų neteko matyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*finy* @ 2015 04 23, 15:53)
Tfu,tfu,tfu.Melsiuosi visiems šventiesiems  notworthy.gif
kaškoniuk,man atrodo iš jūsų šioji, A.Sunbeam  g.gif  Tik dar žiedų neteko matyti  verysad.gif

Sunbeam ir man dar neteko matyt... pernai labai sunkiai augo, tikiuosi šiemet wink.gif
Atsakyti
Finny pažiūrėk, labai panaši vaizdiškai situacija.
Atsakyti