Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(snaige123 @ 2015 04 15, 16:17)
Auginam ,  bet dar nežydi  smile.gif 

user posted image

Oho kokia pas ju didziule, as pirkau pernyste, tai dar tik pirmi lapeliai sprogsta
Atsakyti
O gal kuri nors turi atliekamu daiheliu ux padoria kaina?
Atsakyti
Sveikos Bdugmansiju gerbėjos 4u.gif Sodininku mūgej iš bobulytės nusipirkau brugmansija. Pagal jos rodoma foto tai padrasta ružavais žiedais žydėti turetu. Kadangi esu pradedančioji brugmansiju augintoja, tai dar su pavadinimais nelabai gaudausi. Medelis 160 cm aukščio. Viršūnė y formos. Skaitinėjau pirma puslapi, mėginau apsišviesti savarankiškai, bet visgi baimė kanors padaryti ne taip pastumėjo prisijungti prie jūsų kompanijos ir išsiaiškinti kaikurias detales. rolleyes.gif Neapsisprendžiu į kokio dydžio vazona tokio dydžio medi pasodinti? Gal iš jūsų patirties galite rekomenduoti kokio gamintojo gurpes geriau isigyti? Norėčiau patrumpinti y formos virsunes bent 2 cm. Ar nupjauta vieta reikėtu kuom nors patepti ar pabarstyti? Labai noriu susidraugauti su savo nauja gyventoja, todėl visos jūsu rekomendacijos ir patarimai man labai svarbus. Medeli nupirkau isodinta į 5 litru plastikini butelile. Žemė i durpe tikrai nepanasi nes vizualiai atrodo kad tai paprasta sunki daržo žemė g.gif Tad automatiškai kyla klausimas ar persodinant ta sena žeme palikti visa kaip yra, ar atsargiai bent kiek jos nukrapštyti? Kadangi pats medelis aukštas o šaknu sistema palyginus nedidelė, man kyla klausimas ar galima ja sodinti giliau ne ji dabar yra? Nes jeigu sodinti į betkoki kita vazona iki tokio gylio kaip dabar yra tai menkas vėjalis siubuos brugmansijos stieba judins šaknis kol išvers medeli. Prirašiau beveik memuarus biggrin.gif Labai lauksiu komentaru. Nemoku foto idėti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2015 04 18, 08:08)
Sveikos Bdugmansiju gerbėjos 4u.gif  Sodininku mūgej iš bobulytės nusipirkau brugmansija. Pagal jos rodoma foto tai padrasta ružavais žiedais žydėti turetu. Kadangi esu pradedančioji brugmansiju augintoja, tai dar su pavadinimais nelabai gaudausi. Medelis 160 cm aukščio. Viršūnė y formos. Skaitinėjau pirma puslapi, mėginau apsišviesti savarankiškai, bet visgi baimė kanors padaryti ne taip pastumėjo prisijungti prie jūsų kompanijos ir išsiaiškinti kaikurias detales. rolleyes.gif  Neapsisprendžiu į kokio dydžio vazona tokio dydžio medi pasodinti? Gal iš jūsų patirties galite rekomenduoti kokio gamintojo gurpes geriau isigyti? Norėčiau patrumpinti y formos virsunes bent 2 cm. Ar nupjauta vieta reikėtu kuom nors patepti ar pabarstyti? Labai noriu susidraugauti su savo nauja gyventoja, todėl visos jūsu rekomendacijos ir patarimai man labai svarbus. Medeli nupirkau isodinta į 5 litru plastikini butelile. Žemė i durpe tikrai nepanasi nes vizualiai atrodo kad tai paprasta sunki daržo žemė g.gif  Tad automatiškai kyla klausimas ar persodinant ta sena žeme palikti visa kaip yra, ar atsargiai bent kiek jos nukrapštyti? Kadangi pats medelis aukštas o šaknu sistema palyginus nedidelė, man kyla klausimas ar galima ja sodinti giliau ne ji dabar yra? Nes jeigu sodinti į betkoki kita vazona iki tokio gylio kaip dabar yra tai menkas vėjalis siubuos brugmansijos stieba judins šaknis kol išvers medeli. Prirašiau beveik memuarus biggrin.gif  Labai lauksiu komentaru. Nemoku foto idėti. blush2.gif

gal praeitą savaitgalį prie Bruklino pirkot ? kokia kaina tokio medelio ax.gif
gal esat registruota FB?ten yra Brugmansija-Lietuva grupė,labai daug info mirksiukas.gif
o kam norit trumpint viršūnėles ?ji pati šakojasi,nereikia jai pagalbos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 18 balandžio 2015 - 07:59
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 04 18, 08:58)
gal praeitą savaitgalį prie Bruklino pirkot ? kokia kaina tokio medelio  ax.gif
gal esat registruota FB?ten yra Brugmansija-Lietuva grupė,labai daug info  mirksiukas.gif
o kam norit trumpint viršūnėles ?ji pati šakojasi,nereikia jai pagalbos  mirksiukas.gif

Taip praita savaitgali mūgėj prie Bruklino pirkau. Mokėjau 7 eurus. Viršūne noriu pakirpti nes ji pabrozdinta truputi. Matyt buvo pradėja lapukai kaltis ir juos pamigė gal transportuojan. Jeigu nieko nedarysiu kazin ar toj vietoj atsinaujins lapuaugimas.
Atsakyti
Vaizdumo facebooke gal ir daugiau, bet apie priežiūrą, tai info čia tikrai geresnė ir susisteminta. Na FB nebent greičiau atsakymą gausit ir tai, protingiausi bus iš tų pačių SM bigsmile.gif Nors dauguma ten persikrausčiusios ir čia rečiau beužklysta g.gif
Nežinau kaip ta jūsų viršūnė atrodo, bet man noro jos šiuo metu kirpti tai nebūtų, juolab, kad tuojau apaugs lapais ir visi negražumai pasislėps, bet jums geriau matyti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sontelis @ 2015 04 18, 10:13)
Taip praita savaitgali mūgėj prie Bruklino pirkau. Mokėjau 7 eurus. Viršūne noriu pakirpti nes ji pabrozdinta truputi. Matyt buvo pradėja lapukai kaltis ir juos pamigė gal transportuojan. Jeigu nieko nedarysiu kazin ar toj vietoj atsinaujins lapuaugimas.

tai jus ir metėm,kad nešėtes ax.gif

QUOTE(Para @ 2015 04 18, 11:38)
Vaizdumo facebooke gal ir daugiau, bet apie priežiūrą, tai info čia tikrai geresnė ir susisteminta. Na FB nebent greičiau atsakymą gausit ir tai, protingiausi bus iš tų pačių SM  bigsmile.gif Nors dauguma ten persikrausčiusios ir čia rečiau beužklysta  g.gif
Nežinau kaip ta jūsų viršūnė atrodo, bet man noro jos šiuo metu kirpti tai nebūtų, juolab, kad tuojau apaugs lapais ir visi negražumai pasislėps, bet jums geriau matyti wink.gif

na taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 04 18, 17:08)
tai jus ir metėm,kad nešėtes  ax.gif
na taip  drinks_cheers.gif

Gali būti kad mane matėt, nors ta močiutė dar 2 brugmansijas turėjo. Gaila nežinojau, kad į mane žiūrite, būčiau bent pasisveikinus mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Para, ar gavai Vilniuje brugmansijų?
Taviškės prigijo puikiai ir stiebiasi į viršų. 4u.gif
Mano senės sulapojo, kaip jas reikės išbrukti pro duris g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 04 20, 19:19)
Para, ar gavai Vilniuje brugmansijų?
Taviškės prigijo puikiai ir stiebiasi į viršų. 4u.gif
Mano senės sulapojo, kaip jas reikės išbrukti pro duris  g.gif

smile.gif va as irgi galvoju ka su tom durim daryt pas mane viena jau gerus 2 sprindziu uglius isvare .
Sontelis
1. Aš siūlau palikti kaip yra , kai sulapos matysi ka daryt, juk visada galima nukirpti smile.gif
2. Dėl žemės , aš siūlau durpe maisšyti su normalia žeme. Durpe labai išdžiūna.
3. Dėl vazono, pas mane didžiauias atrodo 25 l. Bet kai reikia tampyti tai ne kas. Didesnio nepatračiau nebent turit supratinga ir tvirta vyra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2015 04 21, 09:17)
3. Dėl vazono, pas mane didžiauias atrodo 25 l. Bet kai reikia tampyti tai ne kas. Didesnio nepatračiau nebent turit supratinga ir tvirta vyra  biggrin.gif

dabar apie tuos vazonų dydžius,ar tikrai joms reikia kubilų kaip ten rašo FB?
aš irgi galvoju max 20-25ltr imti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 04 21, 10:05)
dabar apie tuos vazonų dydžius,ar tikrai joms reikia kubilų kaip ten rašo FB?
aš irgi galvoju max 20-25ltr imti  g.gif

Apie FB tema aš turiu savo nuomone kurios gal negarsinsiu.
Dėl vazonu dydzio esu daug eksperimentavus. Pas mane yra auganciu po 3 metus 15 litru vaziuonose , aišku reguliarai trešiamos, žydi ir vargo nemato. Aš stengiuosi kas 2-3 metus pakeisti dalį žemės. Buvau sugalvojus įkaisti į dideli vazoną , bet kaip jį rudenį namo įtempti.
Aišku geriausia, ir greičiauia pražysta tos kur įkastos į žemę smile.gif Dar vienas variantas, truputi įkasti pati vazoną, tik negiliai nes rudeni paskui apkasus reikia daryt, nes šaknys greit randa kelią į dirvą.
Dėl pačių vazonų siūlyčiau su rankenytėm, lengviau tampyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purkelis: 21 balandžio 2015 - 09:43