Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Daisoja @ 2015 04 06, 16:37)
Ar atitiko B.sanguinea? Prieš daug metų turėjau, bet nepavyko išnaikinti voratinklinių erkučių, tik kartu su augalu. Tuo metu buvo labai reta. Kiek žinau, ji lepesnė už kitas.

atitiko, jau perkant iš lapų matėsi. Taip jos lepesnės, pas mus vasaros per karštos (Sanguinea priklauso Cold group, kaip ir b.arborea ir b.vulcanicola ir jū hibridai), šaknys labai jautrios perliejimui, sunkiai dauginasi, kai kurios rūšys labai neatsparios brugmansijų virusui... bet traukia savo kitokiais žiedais ir jų spalvinė gama platesnė... turi tikrą raudoną - ko neturi mus labiau pažįstamos brugmansijų rūšys, kurių žiedai varpo formos.
Jos ir dabar LT tik Shetelig'as importuoja, bet pas vokiečius tai nemažai yrapasiūloj. Pernai užsisakius buvau Neon light, gyvybės buvo kai persodinau, tai nežinau ar tą persodinimą atlaikys, o Shetelige pirkta, viena šakutė gyva, bet irgi neaišku kaip sureguos į persodinimą.
Atsakyti
Kastoniuk , kremine turiu smile.gif Jie noras yra sakyk.
As savaiskes pertempaiu arciau duru, bet ten sausiau tai dabar nerimauju ar atlaikys iki normalaus pavasario g.gif
Pora dar issiunciau i naujus namus, kad man maziau tampyt butu, sakiau jeigu labai graziai zides vesiuos atgal smile.gif Tai dabar pas mane visai nedaug liko .
I Sheterlinga tik Sanguinejos ir vaziuociau, bet dar vis laikausi. Gerai, kad per piet pas suniuka reikia vaziuot tai visur nespeju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2015 04 06, 19:12)
atitiko, jau perkant iš lapų matėsi. Taip jos lepesnės, pas mus vasaros per karštos (Sanguinea priklauso Cold group, kaip ir b.arborea ir b.vulcanicola ir jū hibridai), šaknys labai jautrios perliejimui, sunkiai dauginasi, kai kurios rūšys labai neatsparios brugmansijų virusui... bet traukia savo kitokiais žiedais ir jų spalvinė gama platesnė... turi tikrą raudoną - ko neturi mus labiau pažįstamos brugmansijų rūšys, kurių žiedai varpo formos.
Jos ir dabar LT tik Shetelig'as importuoja, bet pas vokiečius tai nemažai yrapasiūloj. Pernai užsisakius buvau Neon light, gyvybės buvo kai persodinau, tai nežinau ar tą persodinimą atlaikys, o Shetelige pirkta, viena šakutė gyva, bet irgi neaišku kaip sureguos į persodinimą.

Pirkau raudonąją dar Magnus klestėjimo laikais (jei kas tokius prisimena), tada buvo gana karšta vasara, bet jai patiko. Gal, kad augalas jau didelis buvo. Kur jūsiškė žiemoja? Skaičiau, kad jos priskiriamos 9-10 zonai, tai reiktų namuose laikyti.
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2015 04 07, 07:39)
Kastoniuk , kremine turiu smile.gif Jie noras yra sakyk.
As savaiskes pertempaiu arciau duru, bet ten sausiau tai dabar nerimauju ar atlaikys iki normalaus pavasario g.gif
Pora dar issiunciau i naujus namus, kad man maziau tampyt butu, sakiau jeigu labai graziai zides vesiuos atgal smile.gif Tai dabar pas mane visai nedaug liko .
I Sheterlinga tik Sanguinejos ir vaziuociau, bet dar vis laikausi. Gerai, kad per piet pas suniuka reikia vaziuot tai visur nespeju smile.gif

Cia jus apie burgmansija kalbat?
Jjei taip, tai gal atliekama turit?
Atsakyti
Labas vakariukas,
paskaitinėju vis apie šias gražuoles- šiemet netgi išdrįsau pasisėt durnaropių. Sudygo puikiai kokia 17vnt, bet... šiai dienai gyvos 5, iš jų dvi- su klaustuku. kas joms nepatinka? lapukai tik sudžiūsta, susisuka ir amen. pora daigų tai kolkas labai gražūs, nors iš pradžių visi labai wub.gif buvo. Gal jiems žemė nepatinka? sėjau ir auga smulkioj durpėj maišytoj su smėliu ( pirktinis mišinys), pora perkelta jau į normalią žemę (liko pora iš 4 pasodintų normalioj tik gyvos), tad žemė gal nėra pagrindinė problema, manau. Tada kas? lieju vienodai, sąlygos vienodos- loviukai šalimais stovi prie lango, auga sunkiai, visos skirtingų dydžių darosi.Spalvų nežinau- pirkau sėklų mixą
Atsakyti
Kiba niekas neaugina jau situ groziu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutamano @ 2015 04 15, 10:05)

augina augina,šiemet kažkokia manija bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nusipirkau ir aš baltą su dvigubais žiedais...tik neaišku, ar tokia ir bus... biggrin.gif .Jau įtupdžiau į didelį vazoną...o kada jas reikia nešti į lauką?
Atsakyti

Auginam , bet dar nežydi smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 15 balandžio 2015 - 16:18
Vienas auginam, kitų jau žiedų laukiam mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kuri Vilniuje galetu pasidalinti brugmansija, temos neseku tai laukiu pasiulymu i PM.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 04 08, 22:52)
Labas vakariukas,
paskaitinėju vis apie šias gražuoles- šiemet netgi išdrįsau pasisėt durnaropių. Sudygo puikiai kokia 17vnt, bet... šiai dienai gyvos 5, iš jų dvi- su klaustuku. kas joms nepatinka? lapukai tik sudžiūsta, susisuka ir amen. pora daigų tai kolkas labai gražūs, nors iš pradžių visi labai  wub.gif  buvo. Gal jiems žemė nepatinka? sėjau ir auga smulkioj durpėj maišytoj su smėliu ( pirktinis mišinys), pora perkelta jau į normalią žemę (liko  pora iš 4  pasodintų normalioj tik gyvos), tad žemė gal nėra pagrindinė problema, manau. Tada kas? lieju vienodai, sąlygos vienodos- loviukai šalimais stovi prie lango, auga sunkiai, visos skirtingų dydžių darosi.Spalvų nežinau- pirkau sėklų mixą

aš kažkada sėjau violetines pilnavidures tai ir sudygo gerai ir augo ir žydėjo, sunku pasakyti kodėl, jei mixas gal kažkurios silpnesnės... nelabai turiu daugiau patirties tai ir atsakyti kažką sunku

Augina, augina, tiesiog ir kitų darbų yra lotuliukas.gif FB dar yra grupė, joje paprasčiau - jei nori kokią foto įkelt, ar greitai parašyt, prisijunkite jei norisi daugiau pabendraut wink.gif

QUOTE(swarcas @ 2015 04 15, 17:05)
Nusipirkau ir aš baltą su dvigubais žiedais...tik neaišku, ar tokia ir bus... biggrin.gif .Jau įtupdžiau į didelį vazoną...o kada jas reikia nešti į lauką?

kai praeis šalnų pavojus. Kai maža ir galite ir norite nešiotis tai dieną galima išnešdinėt į lauką kai būna šilta, arba į šiltnamį. Mano kol kas visos sėdi namie, nes ir šiltnamyje naktį dar per šalta. Tik kai jau nešite žiūrėkite, kad saulė nenukepintų lapų. Temos pradžioj surnkta informacija labai naudinga 4u.gif
Atsakyti