Vis užsuku į forumą - nėra naujos temos... tai ir pasiryžau, nors laukiau, gal kas kokių naujų vėjų įneš nei mano besikartojantys tekstai
QUOTE(Sebile @ 2014 03 02, 15:15)
kiek metu jusu brugmansijom?
Vyriausiai (Mountain magic) dabar 8 metai, nors yra visokio amžiaus pas mane. Tiesa, ji jau vargsta, sunkiai atnaujina šaknų sistemą. manau, tai jos paskutinė vasara bus, reiks nauja karta pasirūpinti.
QUOTE(b.kite @ 2014 03 03, 10:48)
jo supratau, niekur as to pavasario nepaskubinsiu
teisingai isnesiu kai kiti prades lapelius rodyti..
2008 berods, nešiau augalus kovo 11 į nešildomą šiltnamį. Šaltoka buvo, bet temperatūra žemiau 0 nekrito, ir išgyveno. Šiaip ~balandžio 6 (pastaruosius bent 4 metus) yra ta data, kai maniškės kraustosi į šiltnamį. Dičkės į lauką - kiek vėliau, bet irgi visokių situacijų pasitaiko. Budinti tai tik kelias jaunikles parsinešiau iš rūsio į namus. O nuostolių tai nemažai turiu, Milk&honey neb4ra, Angels flight ir dar kelių suaugusių augalų. Bet čia pati kalta, nukamavau aš jas iki lapkričio lauke pralaikius ant drėgnų vėjų.
QUOTE(karambole @ 2014 03 04, 10:17)
Padariau isvada - reikia saknydint tik dideles, storas ir sumedejusias sakas - tokias, kaip man Kile uzpernai nureze spali - visos iki vienos prigijo ir auga. Si rudeni is merginu gavau vos sprindzio dydzio sakutes, kai kurios net nesumedejusios... Pati stengiausi pjauti kuo didesnes, bet nelabai buvo is ko, augaliukai dar labai jauni - pavasari tikrai neturesiu kuo pasidalinti
. Pagalvojau, kad gal reiks bandyt vasaros eigoj vis pasidaugint ir jau vazonuose paaugintas siust
. Gaila, bet turim padaryt isvadas, kodel taip nutinka.
P.S. merginos, o kuri cia vokieciu brugmansiju selekcininke numire
? Kas cia rase, gal zino pavarde?
Didelės storos šakos gerai kimba iš rudens. Pavasarį - priklauso nuo bendros augalo būklės. Jei sunkiau žiemojo, ar šakas pjauti neišbudusiam augalui - nesišaknys... Pavasrį mes visos nelabai turim kuo dalytis, ypač kai žinom, kad dabar nukirpus šakas, ar jas patrumpinus, pavėlinam žydėjimą... (Čia apie brandžius augalus). Bet nusižiūrėjau nuo vienos moteriškės iš Rokiškio - ji man davė savo padaugintų brugmansijų iš pažastinių lapų "puokštelių" - tų, kur dažnai nuo stiebų skabom. Jie įkišti į dirvą ir pridengti kokiu stiklainiu ar plėvele šilumoj puikiai leidžia šaknis ir pilnai išlaiko rūšies savybes.
O pasimirė tai D.Langenberg, gražiųjų theas Liebling, Wuppersoltz, Sudwind ir kt. mama...
http://www.engelstrompeten.de/
Tiesa, gal kas turite sveiką Herzenbrucke? Mano nusiligojo, sunaikinau, iš Kaškoniuko gavau, bet irgi tas pats... Ir šiaip matau, visos daug naujienų turi, jei kas ras atliekamą, mielai mainyčiau...