Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Astaite1 @ 2014 03 03, 13:54)
Pas mane Mountain Magic neišgyveno, o kita labai graži. Tai vėl keisimės, aš Jums Nicoline, o Jūs man Montain Magic. O Salmon labai gyvybingos ir ūglių be proto leidžia. Pernai pavasarį krūmą padalijau pusiau, tai vienam vazone gražus medelis, o kitame vazone vėl krūmas, iš šaknų ūglius leidžia ir leidžia.

drinks_cheers.gif Aš Mountain turiu nuo rudens auginukų tai turėsiu ką pasiūlyti bigsmile.gif

Atsakyti
Valio thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, bendramintes 4u.gif ! Aciu uz nauja tema, jau laukiau, kas gi pirmoji atidarys smile.gif.
As jau kaip ir rasiau, kad ir pas mane is merginu gautos sakeles neisgyveno, kol kas dar tik Maja su vienu lapeliu stovi, bet ir ta keista tokia g.gif . Padariau isvada - reikia saknydint tik dideles, storas ir sumedejusias sakas - tokias, kaip man Kile uzpernai nureze spali - visos iki vienos prigijo ir auga. Si rudeni is merginu gavau vos sprindzio dydzio sakutes, kai kurios net nesumedejusios... Pati stengiausi pjauti kuo didesnes, bet nelabai buvo is ko, augaliukai dar labai jauni - pavasari tikrai neturesiu kuo pasidalinti schmoll.gif. Pagalvojau, kad gal reiks bandyt vasaros eigoj vis pasidaugint ir jau vazonuose paaugintas siust g.gif. Gaila, bet turim padaryt isvadas, kodel taip nutinka.
As jau planuoju saviskes pradet budint, lapelius jau graziai leidzia, kai gauna sviesos, trasu, dregmes, tai oho ho kaip isbujoja iki nesimo i lauka!
Kazkas cia jau i lauka zada nest blink.gif lotuliukas.gif Merginos, jus ka - nesvarbu gi, kad salnu nera, cia gi silumamegis augalas - tai jau gal ir kambarines geles nest i lauka sugalvosit schmoll.gif ?
P.S. merginos, o kuri cia vokieciu brugmansiju selekcininke numire g.gif? Kas cia rase, gal zino pavarde?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 04 kovo 2014 - 09:24
QUOTE(karambole @ 2014 03 04, 10:17)
Sveikos, bendramintes 4u.gif ! Aciu uz nauja tema, jau laukiau, kas gi pirmoji atidarys smile.gif.
As jau kaip ir rasiau, kad ir pas mane is merginu gautos sakeles neisgyveno, kol kas dar tik Maja su vienu lapeliu stovi, bet ir ta keista tokia g.gif . Padariau isvada - reikia saknydint tik dideles, storas ir sumedejusias sakas - tokias, kaip man Kile uzpernai nureze spali - visos iki vienos prigijo ir auga. Si rudeni is merginu gavau vos sprindzio dydzio sakutes, kai kurios net nesumedejusios... Pati stengiausi pjauti kuo didesnes, bet nelabai buvo is ko, augaliukai dar labai jauni - pavasari tikrai neturesiu kuo pasidalinti  schmoll.gif. Pagalvojau, kad gal reiks bandyt vasaros eigoj vis pasidaugint ir jau vazonuose paaugintas siust g.gif. Gaila, bet turim padaryt isvadas, kodel taip nutinka.
As jau planuoju saviskes pradet budint, lapelius jau graziai leidzia, kai gauna sviesos, trasu, dregmes, tai oho ho kaip isbujoja iki nesimo i lauka!
Kazkas cia jau i lauka zada nest blink.gif  lotuliukas.gif Merginos, jus ka - nesvarbu gi, kad salnu nera, cia gi silumamegis augalas - tai jau gal ir kambarines geles nest i lauka sugalvosit schmoll.gif ?
P.S. merginos, o kuri cia vokieciu brugmansiju selekcininke numire g.gif? Kas cia rase, gal zino pavarde?

Tai vat, kad būna visaip... gal veislės skirtingai adaptuojasi. Pernai gavai iš Astaites kelias šakeles, kaip dabar prisimenu, kad dvi Nikoline tvirtos šakos gražiai šaknijosi, geltonos paprastos graži saka ir Salmon Perfection šakele tokia pavytus buvo, galvojau nei nevargt, bet imečiau į stiklainiuka su vandeniu ir ką galvojat, Nocoline seniai jau nusibaigė, geltonos, gana prastai laikosi, nors laikosi, o Salmon normaliai, prigijo ir auga, ne grazuole, bet gyvybės daugiau nei pas geltona,
Kažkaip iš jūsų gavau tikrai stiprias, šakas, o gavosi... vienontelė double Peach laikosi, bet jau nepamenu ar šita nebuvo įšaknydinta... aišku, kad geriau jau su šaknimis augaliukus siūsti. Sakykit mano jums siūstos neišgyveno turbūt irgi? Parašykit kokios, rodos Sunbeam ir Angl's Flight? Priauginsiu augaliukus tada. Dėl Sunbeam saviskės turiu šiokių tokių abejonių, bet gal išsaugosiu ją smile.gif O pas jus išžiemojo Langerbushen gardens ir Orangy? Labai šitų norėčiau...
Atsakyti
Sveikos smile.gif Kadangi pas mane labai gerai perziemojo isigytos grazuoles is kaskoniuko ir linetax (labai aciu joms)tai noreciau ir dar papildyti kolekcija.Siustis,matyt nieks nezada,tai gal tures kuri is forumieciu parduot daigeliu?Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2014 03 04, 11:52)
Tai vat, kad būna visaip... gal veislės skirtingai adaptuojasi. Pernai gavai iš Astaites kelias šakeles, kaip dabar prisimenu, kad dvi Nikoline tvirtos šakos gražiai šaknijosi, geltonos paprastos graži saka ir  Salmon Perfection šakele tokia pavytus buvo, galvojau nei nevargt, bet imečiau į stiklainiuka su vandeniu ir ką galvojat, Nocoline seniai jau nusibaigė, geltonos, gana prastai laikosi, nors laikosi, o Salmon normaliai, prigijo ir auga, ne grazuole, bet gyvybės daugiau nei pas geltona,
Kažkaip iš jūsų gavau tikrai stiprias, šakas, o gavosi... vienontelė double Peach laikosi, bet jau nepamenu ar šita nebuvo įšaknydinta... aišku, kad geriau jau su šaknimis augaliukus siūsti. Sakykit mano jums siūstos neišgyveno turbūt irgi? Parašykit kokios, rodos Sunbeam ir Angl's Flight? Priauginsiu augaliukus tada. Dėl Sunbeam saviskės turiu šiokių tokių abejonių, bet gal išsaugosiu ją smile.gif O pas jus išžiemojo Langerbushen gardens ir Orangy? Labai šitų norėčiau...

Taip, maniskes pernai atsisiustos perziemojo visos, taip kad dabar visos norincios siu veisliu laikykit kumscius, kad jos per vasara graziai augtu ir daug nereikalingu saku prileistu biggrin.gif.
Deja, bet nei Sunbeam nei Angels Flight neperziemojo - bijodama perlaiscius supudyt nedalaiscius nudziovinau verysad.gif. Senesnes didesniuose vazonose, saknu daugiau, tai uztenka karta i menesi paliet ir rami galva, o su siom mazem neaisku kaip ir elgtis...
O tai saviskiu dar nieks nezadinat?
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 03 04, 18:50)
Taip, maniskes pernai atsisiustos perziemojo visos, taip kad dabar visos norincios siu veisliu laikykit kumscius, kad jos per vasara graziai augtu ir daug nereikalingu saku prileistu biggrin.gif.
Deja, bet nei Sunbeam nei Angels Flight neperziemojo - bijodama perlaiscius supudyt nedalaiscius nudziovinau verysad.gif. Senesnes didesniuose vazonose, saknu daugiau, tai uztenka karta i menesi paliet ir rami galva, o su siom mazem neaisku kaip ir elgtis...
O tai saviskiu dar nieks nezadinat?

Laikom, laikom, tegul auga ir ne tik šakas, bet ir žiedus augina thumbup.gif

Aš šiandien, įkvėpta pavasarinių svajonių, parsinešiau septynias mažiausias žiemojusias šaltojoj. Apačioj ir viršuj žemes pakeičiau. Tai daugumos šaknys gana gražios, kelios su nelabai - bet visos gyvos, nors kai kurių stiebu matosi, kad jau vargti pradėję. Tai irgi tikėkimės, kad didelio temp šoko neišsigąs, o ir aš neperlaistysiu ir augs toliau. Čia dar visko gali būti, bet labai tikiuosi, kad viskas bus ok.
Aš užsirašau, kad jums irgi turiu priauginti.
O man su antrametėm/ pirmametėm lyg ir paprasčiau... nors vėl kaip kuri veislė ar kokie metai...
Atsakyti
Sveikos Brugmansijų mylėtojos smile.gif . Mano trys (Angels Daydream, Dalen's Princess, Bergkonigin) pernai atsisiūstos brugmansijos žiemą atlaikė puikiai. Gal kiek sunkiau sprogsta Angels Daydream, jos lapeliai tik 1- 2 cm., o kitos jau kaip reikiant lapelius užsiaugino.
Atsakyti
Smagu girdet 4u.gif. Atsiustieji augaliukai tikrai buvo geros kokybes, per vasara dar gerokai paaugo, pas ka prazydo, pas ka gal ir ne, bet iki ziemos turejo sustipret. Kur Dalele pas tave jos ziemojo? O kad lapeliai mazi, tai dar ir geriau, nei kad ziema auga ir istypeliai gaunasi. As jau nesiu visas i vonia, po siltu dusu, o kita savaite bandysiu persodint ir siltai bei sviesiai laikyt...
Bergkonigin tai popink lepink, gal ir man kokia sakele gausis blush2.gif, Gommerio puslapy si veisle pripazinta kaip pati graziausia raudonziede pilnavidure mirksiukas.gif. Ar pernai ji prazydo? Gal kokiu nuotrauku yr?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 04 kovo 2014 - 23:10
Vis užsuku į forumą - nėra naujos temos... tai ir pasiryžau, nors laukiau, gal kas kokių naujų vėjų įneš nei mano besikartojantys tekstai ax.gif

QUOTE(Sebile @ 2014 03 02, 15:15)
kiek metu jusu brugmansijom?

Vyriausiai (Mountain magic) dabar 8 metai, nors yra visokio amžiaus pas mane. Tiesa, ji jau vargsta, sunkiai atnaujina šaknų sistemą. manau, tai jos paskutinė vasara bus, reiks nauja karta pasirūpinti.

QUOTE(b.kite @ 2014 03 03, 10:48)
jo supratau, niekur as to pavasario nepaskubinsiu smile.gif teisingai isnesiu kai kiti prades lapelius rodyti..

2008 berods, nešiau augalus kovo 11 į nešildomą šiltnamį. Šaltoka buvo, bet temperatūra žemiau 0 nekrito, ir išgyveno. Šiaip ~balandžio 6 (pastaruosius bent 4 metus) yra ta data, kai maniškės kraustosi į šiltnamį. Dičkės į lauką - kiek vėliau, bet irgi visokių situacijų pasitaiko. Budinti tai tik kelias jaunikles parsinešiau iš rūsio į namus. O nuostolių tai nemažai turiu, Milk&honey neb4ra, Angels flight ir dar kelių suaugusių augalų. Bet čia pati kalta, nukamavau aš jas iki lapkričio lauke pralaikius ant drėgnų vėjų.

QUOTE(karambole @ 2014 03 04, 10:17)
Padariau isvada - reikia saknydint tik dideles, storas ir sumedejusias sakas - tokias, kaip man Kile uzpernai nureze spali - visos iki vienos prigijo ir auga. Si rudeni is merginu gavau vos sprindzio dydzio sakutes, kai kurios net nesumedejusios... Pati stengiausi pjauti kuo didesnes, bet nelabai buvo is ko, augaliukai dar labai jauni - pavasari tikrai neturesiu kuo pasidalinti  schmoll.gif. Pagalvojau, kad gal reiks bandyt vasaros eigoj vis pasidaugint ir jau vazonuose paaugintas siust g.gif. Gaila, bet turim padaryt isvadas, kodel taip nutinka.

Didelės storos šakos gerai kimba iš rudens. Pavasarį - priklauso nuo bendros augalo būklės. Jei sunkiau žiemojo, ar šakas pjauti neišbudusiam augalui - nesišaknys... Pavasrį mes visos nelabai turim kuo dalytis, ypač kai žinom, kad dabar nukirpus šakas, ar jas patrumpinus, pavėlinam žydėjimą... (Čia apie brandžius augalus). Bet nusižiūrėjau nuo vienos moteriškės iš Rokiškio - ji man davė savo padaugintų brugmansijų iš pažastinių lapų "puokštelių" - tų, kur dažnai nuo stiebų skabom. Jie įkišti į dirvą ir pridengti kokiu stiklainiu ar plėvele šilumoj puikiai leidžia šaknis ir pilnai išlaiko rūšies savybes.

O pasimirė tai D.Langenberg, gražiųjų theas Liebling, Wuppersoltz, Sudwind ir kt. mama... http://www.engelstrompeten.de/

Tiesa, gal kas turite sveiką Herzenbrucke? Mano nusiligojo, sunaikinau, iš Kaškoniuko gavau, bet irgi tas pats... Ir šiaip matau, visos daug naujienų turi, jei kas ras atliekamą, mielai mainyčiau...smile.gif

Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 03 05, 00:07)
Smagu girdet 4u.gif. Atsiustieji augaliukai tikrai buvo geros kokybes, per vasara dar gerokai paaugo, pas ka prazydo, pas ka gal ir ne, bet iki ziemos turejo sustipret. Kur Dalele pas tave jos ziemojo? O kad lapeliai mazi, tai dar ir geriau, nei kad ziema auga ir istypeliai gaunasi. As jau nesiu visas i vonia, po siltu dusu, o kita savaite bandysiu persodint ir siltai bei sviesiai laikyt...
Bergkonigin tai popink lepink, gal ir man kokia sakele gausis blush2.gif, Gommerio puslapy si veisle pripazinta kaip pati graziausia raudonziede pilnavidure mirksiukas.gif. Ar pernai ji prazydo? Gal kokiu nuotrauku yr?

Aš visus tokius žiemą miegančius augalus laikau rusyje. Temperatūra 14 C. Tik šviesos nėra labai daug. Bet kažkaip visi ten jie išsilaiko neblogai. Šiemet žinoma dėl šilto oro, labai anksti prabudo. Bet tikėkimės, kad ir pavasaris ateis su savo šiluma greičiau ir bus galima į lauką nešti smile.gif
Karambole, pernai niekas dar nežydėjo. Truputį mažiau lepinau, gal todėl. Na, šiemet Lietuvoje daugiau būsiu, tai atsigaus ir sužydės, manau. O šakučių galėsiu duoti, jei tik jų bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 03 03, 10:44)
Aš dabar palikčiau kaip yra, nes viršūnė dar per jauna ir neprigis, o kai ūgtelės ir ant kotuko matysis balti taškiukai, tada galėsite pjauti ir turėsite du augalus, nes iš apačios tas ūgliukas bus ūgtelės ir bus gražus augalas.

Ačiū, 4u.gif taip ir padarysiu smile.gif
Atsakyti