Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Astaite1 @ 2014 11 20, 08:37)

Mažiukes šiemet pirmą kartą auginu ne ant palangės kambaryje, bet sklepe prie lango. Keletas yra silpnų, viena (MAYA)numirė, o kitos gražios, išleido šaknis ir leidžia lapukus. Rudenį, kai didelės brugmansijos netilpo į sklepą nukirpau viršūnes, sukarpiau ir sumerkiau į kibirą, tai visos taip sėkmingai ir supuvo.

Sakykit,ar nusimire ta pati Jusu MAYA,kur vasara dziuginot foruma jos ziedais?Ar buvot vaikiuka pasodinusi jos?Oi,kokia ta grazuole MAYA yra kaprizinga,oi,oi...Manoji taip pat,kur is Jusu gavau sekmingai nusibaige verysad.gif O kitos tai grazios,zaliuoja,nors vis dar pamerktos vandenyje ,bet vis dar be saknu.Matau,patinka joms taip.Tai taip ir toliau zadu jas laikyti vandenyje,kad ir iki pavasario lotuliukas.gif O gal geriau i zeme susodinti? g.gif
Atsakyti
Monami, tai tada viskas gerai, nieko joms neatsitiks.
MAYA sėkmingai žiemoja, man dažniausiai pavasarį nei iš šio ima ir nudžiūsta. O numirė šakutė, kur katinas žaisdamas nulaužė, tai aš ją pasodinau. Nors mano katinukas ir dabar tik atidaryk duris, tai greičiau smunka į sklepą ir brugmansijose sėdi, mažiukes irgi buvo išvartęs.
Atsakyti
Ačiū už patarimus, taip aš lieju, nes žemė labai sausa, per mėnesį paliejau porą kartų, supyliau abu kartus apie puslitrį vandens, vazonas labai didelis, gėrėsi labai sunkiai, nes žemė buvo perdžiuvusi. Gal tada geriau neliet ir palikt taip kaip yra?
Atsakyti
Aš irgi lieju, nes pas mane labai sausas sklepas, bet per dažnai liejant per anksti prabunda.
Atsakyti
Žiemos žiedai:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Kada pradedate budinti? Pernai nebespejo prasiskleisti ziedukai man... pavelavau matyt
Atsakyti
QUOTE(bemsiuke @ 2015 01 29, 21:51)
Kada pradedate budinti? Pernai nebespejo prasiskleisti ziedukai man... pavelavau matyt

pačios bunda jau mirksiukas.gif

o išsiskleist nespėjo gal dėl trąšų trūkumo ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bemsiuke @ 2015 01 29, 21:51)

Iš tiesų, kaip ir atsakė *Monami*, brugmansijos pačios jau bunda. Šiandien apžiūrėjau savasias, viena, kita šakelė apdžiūvusi, tačiau jau ir žaluma rodosi ( mano žiemoja šviesiam rūsyje). Prasčiausiai laikosi Mountain Magic, gal ir neišžiemos g.gif Dabar neturiu sąlygų, tačiau anksčiau vasario mjėn. gale nešdavau į šviesią ir šiltą patalpą, greičiau sulapodavo ir žiedai skleisdavosi anksčiau. Be abejo, žydėjimas priklauso ir nuo meilės augalui: tręšimo, apsaugos nuo kenkėjų ir t.t.
Atsakyti
MAno ir siltokas rusys, bet planuoju i kambari anksciau isinesti, kada tai daryti?
Atsakyti
QUOTE(bemsiuke @ 2015 01 31, 20:11)
MAno ir siltokas rusys, bet planuoju i kambari anksciau isinesti, kada tai daryti?

Taigi ir parsineškite į kambarį vasario antroje pusėje, nes pradėjus brugmansijoms augti reikės ir daugiau šviesos ne tik šilumos, kad ūgliukai nestyptų. Pavasariop bus šviesiau. Svarbiausia, kad turite sąlygas.
Atsakyti
Šįmet maniškė brugmansija žiemojo rūsyje, iš pradžių visus lapus numetė, o paskui pradėjo leisti naujus ūglius, kadangi rūsys visiškai tamsus, tai ūgliukai išdygę taip ir stovėjo balti. Vakar atsinešiau iš rūsio, persodinau ir pastačiau kambary prie lango. Tikiuosi šįmet sulaukti žiedų gerokai anksčiau, nes praėjusiais metais pražydo prieš pat šalnas, tad pasidžiaugiau tik keliais nuostabiais žiedais, o užpernai net nespėjo žiedų parodyti. Tiesa, rūsy liejau vos porą kartų, tad šaknys nepradėjo pūti. Ačiū jums už patarimus. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes gal kas turit sėklyciu sio grozio prduoti?
Atsakyti