Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Sveiki
O man toks klausimas iskilo.Mano pirmametei brugmansijai jau ryskiai per mazas vazonas.Anksciau nepersodinau,nes labai laukiau purmuju ziedu ir bijojau,kad nepakenktu persodinimas zydejimui.Tai man ja dar siemet persodint ar jau tik pavasari?
Atsakyti
Monami, pas mane paprasta ružava irgi krūmas, nes labai daug ūglių leidžia, nėra jos kaip medžio formuoti.
Ausramor, aš visada persodinu tik pavasarį, dabar ji vistiek numes lapus ir eis miegoti.
Šiais metais pirmą kartą auginom grunte, išaugo dideli medžiai, o kai iškasėm labai daug šaknų nukapojom, tai dabar turiu kasdien laistyti, nes iškart apleipsta, tai bijau, kad nusilps augalai ir pavasario nesulauks. O būtų labai gaila, nes viena brugmansija ypač graži, ružavi dideli žiedai ir ypač garbanoti, bet pasimetęs žymeklis. Karambole, gal dar turite sąrašus, ką aš iš Olandijos gavau ružavą?
Atsakyti
paziuresiu mirksiukas.gif
Na, jei mano uzrasai nemeluoja, tai emete 4:
White Dream, Wuppergold, Madam Bovarie ir Esmeraldes. Sios dvi rozines, bet ne pilnavidures, paprastos g.gif.

O maniskes sakos pamerktos ir prizadetosios nerodo jokiu gyvybes zenklu verysad.gif, gaila, nes kai kuriu veisliu nukirpau po vieninteli normalu sumedejusi ugli, tinkama dauginti... O ir visos tos sakos tokios dideles, grazios, as net neabejojau, kad isleis saknis, o cia se tau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 08 spalio 2014 - 08:05
Madam Bovarie pas mane žydėjo va taip:
user posted image
Ta, kur neturi kortelės, pažiūrėjau į el. parduotuvę iš kurios pirkome, tai man panašiausia į Dalen's Pink Amour, pas mane atrodo taip:
user posted image
user posted image
White dream atitinka, tokia ir žydėjo, o Wupergold sukrovė pumpurus, bet prieš šalnas parnešiau į sklepą, tai žiedų šiemet jau nematysiu, bet šita brugmansija išsiskyrė lapų dydžiu, nei viena brugmansija nuturėjo tokių didelių lapų.
Aš važiuodama pas Kaštoniuką irgi atpjoviau dideles šakas ir ji rašė, kad nieko gero, nuleipo, tai ji supjaustė į mažesnes šakutes ir lygtais prigijo. Tai nieko tokio, gal kitais metais išleis šaknis ir atsiųsite, o aš tada ryt jums išsiųsiu Nicoline, nes labai gražios šaknys, o pas mane vis dar šiltnamyje stovi.
Jei kas dar norite Nicoline, tai dar dvi šakutės su šaknimis yra. Tik nesivaizduoju į ką pakuoti iš darbo visas dėžutes nuo tonerio išnaudojau lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mane dar lauke gėlytė... kada man ją iškasti ir kelti į vazoną? Kol kas žaliuoja gražiai, tik nežydėjo šiemet, nes mažytę labai pasodinau...Ir ar galėsiu ją augint vazone visą laiką kitais metais lauke? Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(swarcas @ 2014 10 11, 19:25)
Pas mane dar lauke gėlytė... kada man ją iškasti ir kelti į vazoną? Kol kas žaliuoja gražiai, tik nežydėjo šiemet, nes mažytę labai pasodinau...Ir ar galėsiu ją augint vazone visą laiką kitais metais lauke? Ačiū. 4u.gif

Manosios dar taip pat lauke ax.gif Kol nėra šalnų dar nekasu, nes žydi. Kai pajusiu šalnų pavojų, kasiu, sodinsiu į vazonus ir nešiu į rūsį smile.gif Vazone daug kas sėkmingai augina, tik reikia dažniau laistyti, kad nepritrūktų drėgmės. Šiemet nežydėjo, bet kitąmet apdovanos žiedais, galėsite pasirodyti mirksiukas.gif
Atsakyti
aš saviškę per pirmas šalnas parsinešiau namo,paskui dideli vėjai buvo pagailo tai maniškė jau be lapų unsure.gif
Atsakyti
Mano mažosios veislinės sklepe, o didelės lauke. Pas mus irgi buvo vėtra gal 3 dienas, tai ne tik lapus, bet ir šakas aplaužė. Mano nežiniukė ružava sklepe tokio dydžio ir grožio žiedais žydi, vakar norėjau nufotografuoti, bet fotikas išsikrovė. Gal šiandien nufotografuosiu, gal pavyks identifikuoti ir užsirašyti pavadinimą. Tos, kurios dabar žydi sklepe, tokios gražios ryškios splavos pasidarė, lauke buvo daug blankesnės. Karambole, iš Jūsų gauta Angels cloud sklepe irgi pražydo įspūdingo grožio žiedais. O Wupergolg visus pumpurus numetė, tai ir antrus metus nesulaukiau žiedų, šita vienintelė šiemet nežydėjo.
Vakar visas susižymėjau ir mačiau, kad yra tokių nereikalingų šakų, kurias reikėtų išpjauti, tai man jas išpjauti dabar ir sumerkti į vandenį ar geriau palikti pavasariui?
Monami, kaip aš jums pavydžiu tokio šviesaus, didelio ir gražaus sklepo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astaite1: 15 spalio 2014 - 07:42
Pasidžiaugsiu ir aš, pagaliau sulaukiau saviškės brugmansijos žiedų biggrin.gif Visą laiką stovėjo lauke užuovėjoj, tad dar palaikysiu kelias dienas iki rimtų šalnų ir tada bandysiu į rūsį gabenti.
Atsakyti
Nors rudenį žiedų sulaukiau doh.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Jediara - bet koks grazus triaukstis sijonukas wub.gif. Kas per veisle?
Pas mane sodyboj irgi jau sunestos i laiptine, o ziedu, ziedu... bet lapu ner tik stagarai zydintys rolleyes.gif. Tai savaitgali kai buvau, lipau laiptais vakare i miegamaji, galvojau gala gausiu doh.gif tooooks kvapas, jau net iki sleikstulio stiprumas, galvojau nakti prades galva skaudet, tai su atidarytu balkonu miegojau rolleyes.gif. O ryte, net jokiu uzuominu i tai, kad vakare cia kas nors kvepia smile.gif.
Astaite, smagu kad zydi, bet manoji Langenbuschen Garten (taip pat geltona pilnavidure) ir siemet neprazydo g.gif. Kazko tos geltonos pilnavidures mandros...mandros.
Su tom mano sakom tai total kosmar smile.gif, supuvo. Liko tik 2 sakeles nedideles vazoneliuose jau augancios Souvenir of Madeira, (pirmenybe Astaitei su Kaskoniuku, nes joms zadejau kitu veisliu), bet gal ir sios tiks ax.gif , deja daugiau nieko pasiulyt negaliu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 15 spalio 2014 - 08:43
Kad ir rudenį, užtat, kokie gražūs trigubi wub.gif
Atsakyti