Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Mano šiltnamiukas smile.gif Hibridų ir ne tik hibridų sėklytės iš USA, UK ir Australijos selekcininkų (9 rūšys + mano rausvos 2 vaisiukų). Dar vieno sėklų siuntinuko, tikiuosi, nepasiklydusio, laukiu. Bet į šitą partiją jos jau nebetilps pasišildyti smile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(silke:) @ 2014 05 16, 21:26)
]
o cia kartais ne durnarope? g.gif Ant pakelio pavadinimas - Datura. Stechäpfel - vokiskai tikrai reiskia durnarope. O juk tai ne brugmansija.

Datura metel - durnaropė. Foto - brugmansijos. Pagal sėklų vaizdelį nuotraukos kampe - irgi datura. Bet įdomu, kaip realiai sėklos atrodo? Nesunku būtų atspėti tiesą. Jei daugiau į "piramidę" panašio, netaisyklingos formos - brugmansija. Durnaropės sėklos taisyklingesnės, plokštesnės, mažesnės.

Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2014 05 19, 08:22)
Mano šiltnamiukas smile.gif Hibridų ir ne tik hibridų sėklytės iš USA, UK ir Australijos selekcininkų (9 rūšys + mano rausvos 2 vaisiukų). Dar vieno sėklų siuntinuko, tikiuosi, nepasiklydusio, laukiu. Bet į šitą partiją jos jau nebetilps pasišildyti smile.gif

Kile, isduokite paslapti, kuriose tinklalapiose pirkot seklyciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gozė @ 2014 05 19, 08:51)
Kile, isduokite paslapti, kuriose tinklalapiose pirkot seklyciu  ax.gif

Kad nepaslaptis smile.gif

Pirmieji du prekiauja ir e-bay, tiesiog suveskit paieškoj "brugmansia seeds" (pardavėjai arghya gardens ir shaun douglas)
http://www.arghyagardens.com/
http://brugmansiaworld.blogspot.com/

Šitas turi internetine parduotuve, bet geriau uzsakineti laišku. Nes užsakiau, pinigus pasiėmė iš pay-pal, o užsakymas kaip ir neįvyko. Viskas susitvarkė, bet pats savininkas prašė geriau visais klausimais kreiptis e-paštu.
http://sommergardens.com/ (puslapis atnaujinamas, nevisada veikia, galite rašyti Fred@SommerGardens.com

Šitas tik e-paštu, šiuo metu pasiūlė likučius, kvietė sekti info apie turimas sėklas tinklapy. Čia "Cold group", vėsesnį klimatą mėgstančios vulkanikolos, arboreos ir kt.
http://hurstwoodbrug...blogspot.co.uk/

O iš patirties siūlau pirma paeksperimentuoti su paprastom sėklytėm, nes kaina didoka - aišku, kaip ir visur - kaina kainai nelygi. Iš Australijos sėklos (3 rūšys) ir siuntimas kainavo tiek, kiek 1 rūšis iš UK... Kas itin susidomėję, ir turi patirties problematiškų sėklų daiginime, po porą sėklų galiu perleisti.

Atsakyti
Kile lauksim nauju gyventoju fotosesiju smile.gif
kaip dziugu matyti tokius augintojus.
matosi, kad meilės šiems augalams daug.
Atsakyti
Sveikos merginos, ar jau sodinat savo brugmansijas lauke? Aš vis dar bijau, nors pagal orus tai turbūt jau reiktų.
Atsakyti
QUOTE(RIMULIUX @ 2014 05 22, 13:19)
Sveikos merginos, ar jau sodinat savo brugmansijas lauke? Aš vis dar bijau, nors pagal orus tai turbūt jau reiktų.

Mano dvi įsodintos jau senokai, kitas dar planuoju persodinti į didesnius vazonus, bet dar pralauksiu šį savaitgaliį, nes pranašauja škvalus, tai kad paprasčiau būtų sutempti į saugesnę vetelę dar delsiu, bet pagal oro sąlygas jau gali būti lauke laisvai. Pernai, brželio aštuntą, berods kruša nudaužė maniškes tai dabar ir neskubinu... aišku kruša gali praeiti ir vėliau, būna ir vasaros pabaigoj, gali nuo visko napsisaugoti, bet čia kelios dienos en ar ten.

Atsakyti
Mano jau persodintos lauke tupi... Bijojau ir as to skvalo, ale nei skvalo nei lietaus, ant paciu karsciu persodinau, o dar ir vejai pas mus nemazi buvo... Bet nieko, atlaike visas negandas, tik didzioji Salmon Perfektion nuo saules siek tiek lapai nudege... Lietaus tai labai jau reiketu...
Atsakyti
Mano sėklinukai jau dygsta! Nepraėjo nė dvi savaitės! Šiltnamiukas ant elektrinės močiutės pagalvėlės "radikulitui šildyti" pasiteisino 100 procentų. Na, ir dar termoreguliatorius, kuris nuo perkaitimo/peršalimo saugojo.
Atsakyti
Kažin ar ne per vėlu būtų brugmasiją apgenėti??? Labai jau didelė ji pas mane, dbr lapus leidžia, kažin nenumarinsiu aš begenėdama ją...
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2014 05 27, 08:35)
Mano sėklinukai jau dygsta! Nepraėjo nė dvi savaitės! Šiltnamiukas ant elektrinės močiutės pagalvėlės "radikulitui šildyti" pasiteisino 100 procentų. Na, ir dar termoreguliatorius, kuris nuo perkaitimo/peršalimo saugojo.

Kaip smagu!!!!! thumbup.gif

QUOTE(Lietaus lasas @ 2014 05 27, 10:51)
Kažin ar ne per vėlu būtų brugmasiją apgenėti??? Labai jau didelė ji pas mane, dbr lapus leidžia, kažin nenumarinsiu aš begenėdama ją...

Na brugmansijai tikrai nieko neatsitiks, jei dabar apgenėsite, bet ji vėliau žydėti pradės, nes nežydės kol šakos neataugs iki buvusio ilgio... tai prasmės genėjime dabar nelabai matau, apgenim rudenį kadangi lenviau įnešti žiemoti kažkur.
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2014 05 27, 08:35)

thumbup.gif Sveikinu! O kas ten per groziai bus kai zydes, kjokios veisles?
Atsakyti
Antras žydėjimas:
user posted image
user posted image
Atsakyti