Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(Kile @ 2014 05 07, 10:38)

Šiaip tikrai priklauso nuo veislės, kuri kantresnė žiemojimui, kuri ne. Bet vienareikšmiškai jos geriau jaučiasi "miegodamos" žiemos miegu. Jei kambaryje palikti augti - tuomet ten, kur temperatūra pastovi (jokio radiatoriaus netoliese), geriau neperšilta, bet ir ne prie lango. Ir profesionalūs augintojai rašo, kad palangė su temperatūrų kaita ir netolygumu nėra tinkama. Ir saugoti šaknis - geriau išdžiovinti, nei perdrėgnai. Tą sudėtinga pasiekti.

Beje, neretai pavasarį visą žiemą sėkmingai tupėjusios jos ir apmiršta. Tarsi "pamatuoja" ar bus tinkamos sąlygos augti, ar užteks jėgų ir... atsisako gyventi.

Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2014 05 07, 10:38)

Gaila, kodėl tokiose nuostabiai "žaliose" rankose jos neišsilaiko... Labai svarbu joms tinkama patalpa... Kartais visai kitokia, nei rekomenduojama...

Tikriausiai netinkama temperatūra 1-3 laipsniai, nors kardeliai, jurginai, pelargonijos išgyvena, o brugmansijoms nepatinka sad.gif
Atsakyti
noriu brugmansijos ax.gif gal kas išpildys mano norą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2014 05 07, 09:38)
pakankamai didelis vazonas, trašų, ir turi žydėti! Nupjaudavo savo didžiausiąjai dviejų metrų ilgio šakas (kad tilptų į garažą), o ji kitais metais vėl žydėdavo. Tik vėliau, nes tuos 2 metrus pirmiausia į aukštį ataugindavo. Atsisakiau jos sviekos ir gražios, tiesiog ji peraugo keturių vyrų fizines galimybes, o krautuvu-vežimėliu mūsų kieme neprasisuksi...
Iš mano patirties - metų ir ilgiau laikytos sėklos dygsta labai sunkiai, arba visai

ačiū, o tai jau buvau išsigandusi smile.gif
Atsakyti
Nudirbau patį sunkiausią darbą persodinau visas brugmansijas. Didžiosioms apkapojau šaknis ir pasodinau į tuos pačius vozonus. Kitas persodinau į didesnius, o 3 pasodinau tiesiai į gruntą. Sunkiausia buvo su didelėmis, vyras išvažiavo į darbą, o aš vazonų nepakeliu, bet su sūnaus pagalba įveikėme. Vaikui kaip ir man nugarą skauda. Tai va viena pavasarį sugalvojo numirti, o buvo tokia dviguba, pernai žydėjo Madam Bovaria vadinasi, man ji nelabai patiko, tai kažkaip ir negaila, pasodinau dar į gruntą, gal dar ką išleis iš šaknų. Labai mažos šaknys pas Sonya ir Nicoline, o kitos sveikos ir tvirtos. Šiemet turiu 14 brugmansijų. Iš pradžių galvojau, kur aš jas pasodinsiu, o ant galo galvoju, va dar ir čia būtų gražu. Visus vasonus įkasiau į žemę tik paprastą ružavą pastačiau ir Maya. Ružava turi savo nuolatinę vietą, o Maya dar vis nesugalvoju, kur sodinti, nes dar maža, o noriu, kad būtų matomoje vietoje.
Atsakyti
Sveikos augintojos, noreciau paklausti, Kur Įsigyjate brugmancijas 4u.gif labai noreciau tureti, bet jau sodinuko, is seklos nemanau, kad išsiauginciau.Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2014 05 11, 16:13)
Sveikos augintojos, noreciau paklausti, Kur Įsigyjate brugmancijas 4u.gif labai noreciau tureti, bet jau sodinuko, is seklos nemanau, kad išsiauginciau.Aciu smile.gif

Aš savąsias gavau iš forumo merginų, bet pirkau ganėtinai anksti, tai labai džiaugiuosi, nes dabar žiūriu niekas nebeturi. Na, nebent viena šiaulietė Astersita turėtų, aš iš jos gavau jau paaugintą, bet matau, kad jūs iš Alytaus, tai kažin ar siųstų, nes pas ją jau nebemažos. Mane šios gėlės pakerėjo, tikiuosi man pavyks su jomis susidraugauti.
Atsakyti
Astaite1, o jus cia tiek augaliuku skirtingu veisliu turite? ax.gif Labai nemazai...
Atsakyti
sveiki...gal kas galite padeti blush2.gif noreciau isigyti brugmancija 4u.gif..vieta vilnius 4u.gif
aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marrgo @ 2014 05 15, 01:06)
sveiki...gal kas galite padeti  blush2.gif  noreciau isigyti brugmancija  4u.gif..vieta vilnius 4u.gif
aciu smile.gif

Aš pirkau 4 sėklytes justiniškių turguje (netoli įėjimo į Norfą moteris turi labai didelį stendą sėklų). Balandžio pradžioj sėjau, sudygo 2. Dabar beveik sprindžio dydžio, manau, bus viskas gerai. Pokelį nufotografavau:
user posted image

Paieškokite skelbimuose, pardavinėja žmonės, iš Šiaulių siunčia paštu.
Atsakyti
aš turiu viena lišna brugmansijos daigą, toks nemažas, riebus gal kokiu 50 cm, plius minus, galiu parduoti 30 lt , Vilnius, arba keičiu į kitą brugmansijos spalvą, pas mane rožinė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sedka @ 2014 05 15, 02:54)
Aš pirkau 4 sėklytes justiniškių turguje (netoli įėjimo į Norfą moteris turi labai didelį stendą sėklų). Balandžio pradžioj sėjau, sudygo 2. Dabar beveik sprindžio dydžio, manau, bus viskas gerai. Pokelį nufotografavau:
user posted image

Paieškokite skelbimuose, pardavinėja žmonės, iš Šiaulių siunčia paštu.

]

o cia kartais ne durnarope? g.gif Ant pakelio pavadinimas - Datura. Stechäpfel - vokiskai tikrai reiskia durnarope. O juk tai ne brugmansija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silke:): 16 gegužės 2014 - 20:28